16 Yaşında 165 Olmak

Genetikse 1.70 civarı olabilirsiniz. Benim ailemde baba tarafı 1.70-1.80 aralığında. Kuzenlerim hep 1.75 üstü. Anne tarafı daha da uzun. Kuzenlerim hep 1.80 civarı, dayım 1.80, büyükbabam 1.80, bazı kuzenlerim 1.90 yukarısı. Ben de 14 yaşımda küçükken çok kalsiyum tükettiğimden ve genetik kodlar sayesinde 1.80 yukarısıyım, yani sanırım...
Söylenene göre çok erken gelişim gösteriyor anne tarafı. Ama bu gelişim miktarını koruyabiliyor mu bilmiyorum. Yani 1.85 ötesine geçemeyebilirim. Belki şu anda 1.85 bile olabilirim. Bilmiyorum, ancak ailene sorman gerek ne zaman uzadınız ne zaman ciddi bir gelişim gözlendi diye.

Ben de Altay minik ordudayım inşallah yakında lisansımı alacağım. Boyum 1.72 15 yaşındayım. Boyunun kısa olması senin için hem avantaj hem dezavantaj. İleride profesyonel futbolcu olursan boyun kısa olduğu için hızlı olursun ama fizik yönünden çok geri kalırsın demek istediğime örnek verirsek Mertens, İnsigne. Ben 1.71 hızlıyım ama boyum böyle olmasına göre diğerleriyle sadece arkama dönük bir şekilde fiziğe girebiliyorum. Önüme alınca yere yıkılıyorum. Sakın kas çalışma çünkü boyun uzamaz. Sana en iyi örnek İnsigne diyebiliriz :D

Boy için sevdiğin sporu bırakma. Yanılıyorsun. Futbol boy kısaltmaz aksine spor olduğu için uzatır. Babam 1.79 ben 1.75 kaldım çünkü hiçbir sporla uğraşmıyorum.

Ben de Altay minik ordudayım inşallah yakında lisansımı alacağım. Boyum 1.72 15 yaşındayım. Boyunun kısa olması senin için hem avantaj hem dezavantaj. İleride profesyonel futbolcu olursan boyun kısa olduğu için hızlı olursun ama fizik yönünden çok geri kalırsın demek istediğime örnek verirsek Mertens, İnsigne. Ben 1.71 hızlıyım ama boyum böyle olmasına göre diğerleriyle sadece arkama dönük bir şekilde fiziğe girebiliyorum. Önüme alınca yere yıkılıyorum. Sakın kas çalışma çünkü boyun uzamaz. Sana en iyi örnek İnsigne diyebiliriz :D
Şuan bulunduğum kulüp ilçenin en iyisi. İl'de de yarışır durumda zaten. Mevkim sağ açık. Dribblingi iyi yaparım. Belki de boyumun tek avantajı bu :D.
Yarın gel mermi olarak başla.
Amacınız nedir?

Şuan bulunduğum kulüp ilçenin en iyisi. İl'de de yarışır durumda zaten. Mevkim sağ açık. Dribblingi iyi yaparım. Belki de boyumun tek avantajı bu :D.

Amacınız nedir?
Ben ofansif orta sahayım. Normalde sağ açıkta oynuyordum ama top ayağıma gelince topu vermek istemiyordum. En sonunda ofansif orta sahaya geçtim :D Çift ayağımıda kullanabiliyorum. Sağ kanattaki Furkan sakatlanırsa ben geçiyorum. Hızlıyım dribblingime 100 üzerinden 84-85 falan veririm herhalde. Maalesef şutlarım ve fizik yönüm çok kötü. Pasları da bazen çok yavaş veya çok sert atıyorum kontrol edemiyorum. Eğer fiziğimi geliştirebilirsem santrafor geçmeyi düşünüyorum.

Eğer topu vermek istemiyorsan biraz daha ileri gidebilirsin. Ama dribbling santraforda çok zor atılıyor. Topu önüne alıp kaleye yönelmek hem hız hem teknik hem çeviklik ve daha bir sürü şey gerektiriyor. Kanatlarda oynamak daha kolay bu konuda.

Gerekli vitamin testlerini gectikten sonra günlük vitamin takviyesi alabilirsin. Haftalık kırmızı et ve karbonhidrat tüketimini dengeli yapmalısın, bunun haricinde yüzmeye gidebilir basket oynayabilirsin. Özellikle sabah kahvaltısında peynir, süt ikilisini ayırma salata, pilav makarna gibi besinlerin yanında yoğurt yiyebilirsin.

Gerekli vitamin testlerini gectikten sonra günlük vitamin takviyesi alabilirsin. Haftalık kırmızı et ve karbonhidrat tüketimini dengeli yapmalısın, bunun haricinde yüzmeye gidebilir basket oynayabilirsin. Özellikle sabah kahvaltısında peynir, süt ikilisini ayırma salata, pilav makarna gibi besinlerin yanında yoğurt yiyebilirsin.
Ergenliğe geç girdiğimi biliyorum. Bu yüzden boy uzamam da geç olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı