16 yaşında 167 boy daha fazla uzar mı?

D3 vitamini al günlük olarak günde 2-3 bardak süt iç (içine istersen nesquik tozlarından kat kilo aldırır ama boy uzatması için içinde gerekli vitaminler var + spor yaparak zaten yakarsın ) günde 30DK-60dk arası basketbol yaparsan etkiler bayağı (kendi bilgilerim internettede araştırma yapabilirsin dostum)

Doğum günün kutlu olsun kardeşim.

Basketbol boy uzatmaz, dolaylı yoldan uzatır.

Selam, yarın 16 yaşına gireceğim. Boyum yaklaşık 167-168 civarı. Okulda gerçekten çok kısa hissediyorum. Kas yapmaya başladım 1 hafta önce. Sizce boyuma bir etkisi olur mu? Babam 167, annem 159-160, babam kardeşler arasındaki en kısa. Diğer amcalarım 173 civarında, dayılarım 180 falan. Sizce uzar mıyım ve kas yakışır mı?

Evinizde barfiks çubuğu varsa ona asılın faydasını görürsünüz.

Boy %80 genetik, %20 egzersiz ile alakalı diye biliyorum. Genetiğinizde uzun boy yoksa ne yaparsanız yapın boyunuz bir anda 10-20 CM artamaz. Ameliyat olursanız başka tabii.

Kas konusunda ise eğer vücut genetiğiniz iyi ise kas size yakışır. Genellikle kısa boylu insanlarda kaslar daha hızlı belirgin oluyor.

Genetiğe bağlı bir durum mesela benim boyum 14 yaşlarımın ortasına doğru durdu ve birdaha hiç uzamadı. Bu saatten sonra daha da uzamaz zaten.

Evinizde barfiks çubuğu varsa ona asılın faydasını görürsünüz.

Görmez, uyuduğunda omurgadaki esneklik geriler ve aynı boyuna geri döner.

Öncelikle boy genetiktir, baban ve annenin boylarından yapılan hesaplamalarda 6 7 Cm'lik yanlışlık payı olabilir. Benim babam 1.72 annem ise 1.64 sonuç olarak 1.74 olmam gerekiyordu ancak şu an boyum 1.89 :D Bu da babam veya annemin genetiklerini tam anlamıyla kullanamadıkları ve ideal boylarına ulaşamadıklarını gösteriyor. Sonuca gelirsek boy genetik bir şeydir ve senin amacın bu genetiğini tam anlamıyla kullanıp uzamak olmalı. Klişe gelecek ama basketbol oynayabilirsin, büyüme yani growth hormonunu arttıracağı için dolaylı yoldan uzamana yardımcı olacak. Uzatır demiyorum bak uzamana yardımcı olacak diyorum. Her gün D3-K2 ve çinko almakta yardımcı olacaktır. Yine uzatır demiyorum, teoride yardımcı olması gerekenleri söylüyorum, bunları yapmana rağmen boyunda artış görünmezse gelip bana boyum uzamadı deme. Annen ve babanın boyunu geçmişsin zaten, maximum 1.73 1.72 olabilirsin gibi geldi bana. En kötü sonuç boy uzatma ameliyatı.

Son düzenleme:
Görmez, uyuduğunda omurgadaki esneklik geriler ve aynı boyuna geri döner.

Öncelikle boy genetiktir, baban ve annenin boylarından yapılan hesaplamalarda 6 7 Cm'lik yanlışlık payı olabilir. Benim babam 1.72 annem ise 1.64 sonuç olarak 1.74 olmam gerekiyordu ancak şu an boyum 1.89 :D Bu da babam veya annemin genetiklerini tam anlamıyla kullanamadıkları ve ideal boylarına ulaşamadıklarını gösteriyor. Sonuca gelirsek boy genetik bir şeydir ve senin amacın bu genetiğini tam anlamıyla kullanıp uzamak olmalı. Klişe gelecek ama basketbol oynayabilirsin, büyüme yani growth hormonunu arttıracağı için dolaylı yoldan uzamana yardımcı olacak. Uzatır demiyorum bak uzamana yardımcı olacak diyorum. Her gün D3-K2 ve çinko almakta yardımcı olacaktır. Yine uzatır demiyorum, teoride yardımcı olması gerekenleri söylüyorum, bunları yapmana rağmen boyunda artış görünmezse gelip bana boyum uzamadı deme. Annen ve babanın boyunu geçmişsin zaten, maximum 1.73 1.72 olabilirsin gibi geldi bana. En kötü sonuç boy uzatma ameliyatı.
Ben faydasını gördüm ailedeki en kısa kişi bendim fakat barfiks demirine asıla asıla şuan ailedeki en uzun kişi benim. Yani demek istediğim çok faydasını görür mü bilmem ama az da olsa bi fark yaratabilir.

Selam, yarın 16 yaşına gireceğim. Boyum yaklaşık 167-168 civarı. Okulda gerçekten çok kısa hissediyorum. Kas yapmaya başladım 1 hafta önce. Sizce boyuma bir etkisi olur mu? Babam 167, annem 159-160, babam kardeşler arasındaki en kısa. Diğer amcalarım 173 civarında, dayılarım 180 falan. Sizce uzar mıyım ve kas yakışır mı?

2 metre olamazsın tabii ki. En az 170 olur en diye düşünüyorum. Doktora gidip kemiklerine bir baktır istersen. Büyüme ile ilgili yorum yapılabiliyor.

pek uzayacağını düşünmüyorum ama yine de şansa bağlı. 2 sene önce boyu 1.50 civarı olan bir arkadaşım şu an 1.70 civarına ulaştı. ama dediğim gibi genetiğe ve şansa bağlı, kendinize ümit yüklemeyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı