16 yaşında kas yapmak

Sadece barfiks'le 3-4 ay'da baya gelişebileydi bu spor salonları niye kurulsun? Senin o vücut ağırlığıyla çalışmak demek epey bi süre gerektir. Fitness bile 5-6 ay'da düzgün bir sonuç veriyor gözle görülecek. Kalmış'ki sadece barfiksle yapsın.
Baya gelişmek derken yanlış anlaşılmasın tabi ki sadece barfiks ile fazla kas yapamayız veya kasları şişiremeyiz. Ayrıca sadece barfiks de değil calisthenics çok kapsamlı bir çalışma türü. Yine de demek istediğim sıkı ve güçlü bir yapıya ulaşmaktı.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

@Cavit9 Fitness sabır isteyen bir spordur. Öyle 3-4 hafta'da arnold olmak yok. Ya da murat boz. Programını ayarlarsın kendine göre, mesala göğüse 5 hareket kol'a 3 hareket gibi. Kaç saat çalışman çok mühim değil. Önemli olan verimli çalışabilmen. Ben 2 saat çalışıyordum ama bütün vücut'u çalıştırıyordum ve hafta'da 4 gün yapıyordum. Kardeşim bir'de sürekli aynı ağırlıkla çalışmayacaksın. 5 kg başladık'tan 1 veya 1.5 ay sonra arttıracaksın ağırlıkları. Ayrıyetten birde şöyle bir şey var. Bırakınca yok yağ toplarsın falan filan. Bırakınca vücut'un yağ toplamaz, eğer ki sen bırakınca cips'i yiyip fastfood'dan eksik olmazsan toplar tabi. Fitness'a bıraksan bile düzgün beslen ki yaptığın vücut boşa gitmesin.
Adam 20 KG'lik bir dambıl seti aldıysa 5 KG'den 1 ay sonra en fazla 10 KG'ye çıkar ondan sonra nasıl arttıracak ?
Ben 12-13 yaşlarımda başladım, bir kaç küçük eğitim aldım, dambıll'la kol geliştirdim 2 sene, 14 yaşında şınav-mekik başladım, 15 yaşında boks eğitimi aldım, kaslarım baya şekillenmişti, 7. aydan sonra bıraktım, son 4 aydır çalışmıyorum ve baya yağlandım. Dışarıdan kötü gözüküyor fakat güç halen yerinde, sana önereceğim ve bu duruma düşmemeni sağlayacağım bir kaç yöntem anlatayım. Öncelikle, kas geliştirmek için asla toz vb. kullanma, onun yerine, doğal olan, yoğurt, pekmez, ceviz ve bal, bunlarla beslen. Belirli bir program yap, 0'dan başlayacaksan, önce benim aksime, şınav - mekikden başla. Sadece 1 tekniğe bağlı kalma, internette birden fazla teknik kullan. Örneğin benim programım bu idi, 12 x 9 (en fazla bilinen teknik) ile, 3x3 adımda ve her 3 adımda bir başka bir teknik ile çalışmak. Bu tekniği, her iki günde bir uygula.
Adam Arnold olmaya çalışmıyor yok 12 x 9 yok 3 x 3 başka teknik fasa fiso. Bu kadar ayrıntılı bir sisteme ihtiyacı yok. Kaldırabildiği bir ağırlıkta mesela pazartesi göğüs ön kol omuz, salı arka kol bilek bacak vb çalışabilir. Program oturtsun düzgün beslensin yeter.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı