1600 AF 4.0 GHz yapılabilir mi?

Soğutucun güzelse daya gitsin. Ama çoğu zaman olmuyor. Macun ve fanlar da önemli.
Ya da ne yaparsan yap olmuyor. Mesela benim FX6300 voltajsız çok güzel 4.2'de çalışıyor ama voltaj verirsem 4.3 bile olmuyor.

Voltajı stabil değildir. Ayrıca kuzey köprüsüne voltaj veriyor musun? Kuzey köprüsü yoktu galiba AM3+ sokette.

Sıvı nitrojanlisi yokmuki 12Nm'nin? 4.5GHz'i 360mm AiO ile ben bile yaparım şu an.

Rekor bu gözüküyor. Uğraşmamışlar bile.
6C 12t ile bu rekor yapılmış. Anlaşılan üstü yok.

65 derece üstü direk kısıyor. 70 80 derecede kapatıyor. Çok gıcık bir işlemci serisi AM3+ FX işlemcileri.

Hwbot sitesinde rekorlar dağınık galiba. spiritedandy`s Cinebench - R23 Multi Core with BenchMate score: 8909 cb with a Ryzen 5 1600 (Pinnacle Ridge)
Bu testi yapabildiğine göre stabil.
1.3 voltajla 3.70'e anca geldiysem 4.5 bana hayal gibi. Zaten sıvı soğutmasız zor da, 4.0 zorlayacağım, inşallah bozmayız :)

Bu arada hocam, bildirim gitmedi diye tekrar etiketliyorum. Bildirim gittiyse kusura bakmayın @Sir Benjamin

1.3 voltajla 3.70'e anca geldiysem 4.5 bana hayal gibi. Zaten sıvı soğutmasız zor da, 4.0 zorlayacağım, inşallah bozmayız :)

Bu arada hocam, bildirim gitmedi diye tekrar etiketliyorum. Bildirim gittiyse kusura bakmayın @Sir Benjamin

Anlamadığım 4.5GHz deneyenler kule tipi ile yapmış. Galiba voltaj sınırına takılıyorlar. Güvenli olan voltaj sınırına.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı