1600 AF 4.0 GHz yapılabilir mi?

E bir zahmet. Ucuza buluyorsa kesinlikle 3300X alsın. Bulamazsa son çare olarak alsın. Gerçi o işlemcileri neden çıkardılar gram fikrim yok.

3300X ve 4100 kalıcı olarak stoklarda ve benzer fiyattalar. Bence aklı olan 3300X alır.

E bir zahmet. Ucuza buluyorsa kesinlikle 3300X alsın. Bulamazsa son çare olarak alsın. Gerçi o işlemcileri neden çıkardılar gram fikrim yok.

3300X'in stoklara geri dönmesi sürpriz oldu yalnızca. 1,5 sene stokta olmayan işlemciydi. Bu arada tekli ve çoklu çekirdekte 4100'ü geçiyor.
Screenshot_8.jpg

Harbi ya, iyi mi kötü mü beni muallakta bırakıyor sürekli bu işlemci. En sonunda gidip alacağım bi 5600X. :D

5600X çok iyidir tabii de 1600 AF ve 3300X arasındaki fiyat farkı düşük diye dedim. Overclock düşündüğün için belki oyun performansına ihtiyacın varsa satıp ufak bir farkla geçilebilir. Tekli çekirdekte Zen2'lerin en agresiflerinden.

5600X çok iyidir tabii de 1600 AF ve 3300X arasındaki fiyat farkı düşük diye dedim. Overclock düşündüğün için belki oyun performansına ihtiyacın varsa satıp ufak bir farkla geçilebilir. Tekli çekirdekte Zen2'lerin en agresiflerinden.
Aslında ben memnunum işlemciden, genellikle single oyunlar oynuyorum ve yazılımcıyım da. İşimi görüyorum yani. Fakat 1-2 aya RX 6600 veya XT olanını alacağım, patates eder mi beni diye sorguluyorum.

@Showdown King alınmayın ama şahin'e modifiye yaptık motor patladı. Supra süpermiş cıvata sıksak gücü artıyor. Gibi bir olaya gitmiş sizinkisi.
Modifiye, motor performansını arttırmaz; OC de FPS arttırmaz.

Haklı olabilirsin ancak örnek yanlış.

Yok ya hocam arttırıyor, ben OC'siz 1600 AF ile Elden Ring'de 45-50 Fps alırken 3.70 sabitleme ile 55-60 alıyorum dışarıda. Optimizasyon leş duymuşsunuzdur belki.

Modifiye olarak motor güçlendirme demek istemiştim. Örnek doğru ama başta kullandığım tabir yanlış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0.4GHz fark ile bu kadar FPS farkı oluşmuş. Yani FPS arttırmaz tabirini çökertmiş bulunuyorum.

Modifiye olarak motor güçlendirme demek istemiştim. Örnek doğru ama başta kullandığım tabir yanlış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0.4GHz fark ile bu kadar FPS farkı oluşmuş. Yani FPS arttırmaz tabirini çökertmiş bulunuyorum.

Inteller'deki OC'un oyun performansına katkısı ile AMD modellerindekilerin algoritmik karşılığı birbirinden farklı diye biliyorum. GHz veya mimari farkından oynanılan oyunun optimizasyonuna kadar değişebilen uçsuz bucaksız bir skala aslında bu.

Yok ya hocam arttırıyor, ben OC'siz 1600 AF ile Elden Ring'de 45-50 Fps alırken 3.70 sabitleme ile 55-60 alıyorum dışarıda. Optimizasyon leş duymuşsunuzdur belki.
OC'nin pek faydasını görmüş birisi değilim. Ah kara bahtım...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı