1600TL monitör önerisi

Hocam ben biraz arada kaldım açıkçası.

Bu ikisi arasında kaldım kuzenim Acer kullanıyor ve çok memnun ve MSI ve Acer bana daha güvenilir geliyor. Fanboy olma ihtimalimde var biraz. :D

Hocam ben biraz arada kaldım açıkçası.

Bu ikisi arasında kaldım kuzenim Acer kullanıyor ve çok memnun ve MSI ve Acer bana daha güvenilir geliyor. Fanboy olma ihtimalimde var biraz. :D
Hocam siz DELL'i merdiven altı üreticisi falan mı sanıyorsunuz :D

Hocam siz Dell'i merdiven altı üreticisi falan mı sanıyorsunuz :D

Yok hocam da bilemedim işte arada kaldım yarın bir sabah sakin kafayla bakmak istiyorum.

Arkadaşlar, şimdi maksimum bütçem 1600TL. 144Hz'den aşağı olmasını istemiyorum. Elden geldiğince 24 inch olursa güzel olur. Bana kullandığınız ve memnun olduğunuz ya da tavsiye edebileceğiniz monitörler var mı? Oyun için kullanacağım. Sistemim tamamen AMD bir sistem.

Beğendiğim ama emin olmadıklarım:
1. Acer KG241QS UM.UX1EE.S01 165 Hz 0.5 MS 23.6" FreeSync HDMI Full HD LED Monitör Fiyatları ve Özellikleri

2. MSI Optix G241 23.8” 1ms 144Hz FreeSync Anti-Flicker IPS Full HD Gaming (Oyuncu) Monitör - incehesap.com

3. https://www.hepsiburada.com/samsung...MIz5j5sbPy8QIVSOJ3Ch3wvg-PEAQYBiABEgK3ifD_BwE

Hocam panel tipi VA herkes genelde IPS tavsiye ediyor arasındaki fark nedir biliyor musunuz?
IPS panelin renk gamutu daha iyidir, Renkleri daha gerçeğe yakın gösterir. Durum böyleydi lakin teknoloji şu anda çok ilerledi. Artık VA panel ve IPS panel farkını çıplak gözle anlamak neredeyse imkansız. Ayrıca VA paneller siyahi çok daha iyi verir. Şahsen oyun oynayan ve dizi film izleyen insanlar ips panel kullanmamali. Ayrıca IPS panellerde Backlight Bleed dediğimiz, ekran siyah olduğunda arkasının beyaza-kırmızıya kaçması durumu da mevcut. Bu fiyat bandında kaliteli çok fazla ips panel yok. Çoğunda fazlasıyla ghosting var. O yüzden alacaksanız bence VA panel bakmanız yönümde.

Daha profesyonel ve bilgili olan hocam @LaMorte , davetlisiniz efendim.

Ayrıca IPS panellerde Backlight Bleed dediğimiz, ekran siyah olduğunda arkasının beyaza-kırmızıya kaçması durumu da mevcut
Backlight Bleed ışık sızması, genellikle bakış açısına göre değişene IPS glow deniyor.
Bunda genelleme yapmak yanlış olur. Berbat VA'lar da var, mükemmel IPS'ler de. Önemli olan panel değil ürün zaten.

Konu sahibi için en iyi tercih her zaman S2422HG olmaz :(. Dizi, film, simülasyon tarzında yüksek frekanslara ihtiyacı olmadığı oyunlarda Philips 272E2FA; ben yüksek FPS alıyorum ama Hz tek isteğim diyorsanız Dell S2422HG; CS tarzı oyunlarda ise LG 24GN650.
24GN650 şu aralar pahalı olsa da ucuzlamasını bekleyin, alternatif olarak HP X24ih sunulabilir.

Backlight bleed ışık sızması, genellikle bakış açısına göre değişene IPS glow deniyor.
Bunda genelleme yapmak yanlış olur. Berbat VA'lar da var, mükemmel IPS'ler de. Önemli olan panel değil ürün zaten.

Konu sahibi için en iyi tercih her zaman S2422HG olmaz :(. Dizi, film, simülasyon tarzında yüksek frekanslara ihtiyacı olmadığı oyunlarda Philips 272e2fa; ben yüksek FPS alıyorum ama Hz tek isteğim diyorsanız Dell S2422HG; CS tarzı oyunlarda ise LG 24gn650.
24GN650 şu aralar pahalı olsa da ucuzlamasını bekleyin, alternatif olarak HP X24ih sunulabilir.

Bilgi için sağ olun hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı