1650 Super, i3 10100F sistemde FPS sıfıra düşüyor

Hocam sağ olun yaptım. Oynayarak göreceğim artık. Eğer hala devam ederse yazarım buraya yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.

Valorant'a girdim. İlk girdiğim de iki üç defa FPS 2 lere düştü. İlk defa bu kadar sık oldu. Ama sonra maç bitene kadar 110_200 arası devam etti. Sorun nerede hala tam olarak çözebilmiş değilim. @Falsey @Kaiera
Sıkıntı sadece Valorant'tamı yaşanıyor yoksa diğer oyunlardada var mı ?

Sıkıntı sadece Valorant'tamı yaşanıyor yoksa diğer oyunlarda da var mı?

Diğer oyunlarda da mevcut. Örneğin GTA 5 The Forest ve sadece bir kere CS de başıma gelmişti.

Arkadaşlar sorunum hala çözülmedi yardımcı olabilir misiniz? Yeni bir konu da açamıyorum bu konuya dair.

Son düzenleme:
Son çare olarak format atmayı deneyin. Benim de bilgim yok hocam. Kusura bakmayın.

Hiç önemli değil hocam sağ olun yardımlarınız için. Ben RAM'den kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ama Valorant'ta çok RAM kullanan bir oyun değil. Bilemedim vallahi.

Yediğim droplar bugün itibarıyla artmaya başladı. Bu konuda cevap gelmiyor ve hala neden olduğunu bulamadım. Nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Yeni konu açmayı denedim ve çifte konudan uyarı yedim. Öne çıkar yapmam gerekiyormuş. Gene yapacağım fakat her gün yapıyorum ama cevap gelmiyor.

Bugün Valorant'a bir güncelleme geldi ve oyuna girdim. "nadiren PC takılıyor FPS 0'a düşüyor." yazmıştım. Artık nadiren değil bayağı bayağı takılıyor. Ve artık tek sorun droplar da değil. Neredeyse her çatışmada FPS 120-230 arasıyken çatışma sırasında 80'lere düşüyor. Hatta bugün Neon karakterinin ultisinde FPS 40'lara kadar düştü. (Evet belki bugün ki güncellemenin bir etkisi var ama bu FPS ve drop sorunu çok önceden beri devam ediyordu.)

Daha önceden açtığım konularda RDR2 ve GoW oynatır mı diye sormuştum. Ve orta-düşük grafiklerde oynatır demiştiniz. Şimdi Valorant da bile bu değerleri alıyorsam onları indirmeye korkuyorum. Şu an tek Valorant oynuyorum ama önceden GTA 5 ve The Forest gibi oyunlarda da başıma gelmişti.

Tekrardan sistemi de yazayım.
1650 Super (sürücüler güncel)
İ3 10100F
Netac 512 GB SSD.
8 GB RAM.

Yardımlarınızı bekliyorum yeni konu da açamıyorum. Bana göre 8 GB RAM den dolayı olabilir ama şöyle bir durum var 8 GB RAM de bile FPS bu kadar düşeceğini zannetmiyorum.

@Caner Uncu @AlgoritMa @eyre @kino @Artoria Pendragon @claus

Son düzenleme:
ilk iş 8 GB RAM daha almak olsun. 8 GB artık yetersiz kalıyor. Ama RAM'leri masaüstü için kit öneriyorum. Nasıl yaparsın onu bilmem ama alacağın RAM şimdiki ram ile birebir aynı model marka vs. olmalı mümkünse.

İlk iş 8 GB RAM daha almak olsun. 8 GB artık yetersiz kalıyor. Ama RAM'leri masaüstü için kit öneriyorum. Nasıl yaparsın onu bilmem ama alacağın RAM şimdiki RAM ile birebir aynı model marka vs. olmalı mümkünse.

Hocam gene de 8 GB RAM için FPS'in 70'lere düşmesi normal mi? Droplar RAM den dolayı olabilir ama 8 GB RAM ile benim sistemle aynı sisteme sahip olup akıcı oynayanlar var.

Bir de şöyle bir sıkıntı var benim RAM'im Crucial Ballistix ve stokta yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB RAM mesela GTA için aşırı yetersiz. 8 GB Bellek ile akıcı oynamak zor.
Ayrıca RAM için ilk başta kit alman gerekiyordu. Hiç bir şekilde bulamazsan aynı marka ve aynı değerlere sahip bir RAM alıp deneyebilirsin.

8 GB RAM mesela GTA için aşırı yetersiz. 8 GB bellek ile akıcı oynamak zor.
Ayrıca RAM için ilk başta kit alman gerekiyordu. Hiçbir şekilde bulamazsan aynı marka ve aynı değerlere sahip bir RAM alıp deneyebilirsin.

GTA için anlarım da Valorant için 8 o kadar da düşük değil diye biliyorum ben. Galiba en kısa zamanda almalıyım.
RAM içinde en mantıklısı elimdekini satmak olacak galiba.

Sağ olun hocam. Forumda RAM tavsiyelerine bakarım belki yeni konu açarım. Tek sıkıntı RAM piyasasını bilmemem. Araştırırım onu da biraz ne kadara satacağım konusunda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı