1650 Super Ryzen 3 3100 sistemde Rust kasıyor

Kösteback

Centipat
1650 Super, Ryzen 3 3100 ve 16 GB RAM'li PC'de manyak gibi kasıyor aklımı kaçırıcam yardım edin 30 FPS alıyorum ve deli gibi drop giriyor eskiden 70 FPS civarında oynuyordum.

Ekran kartı kullanımları uçuk düzeyde fazla 100ü gördüğü oluyor grafik ayarları olabildiğince dengeli tutmaya çalıştım.
Hocam performansınızı artırmanız için birkaç yöntem vereceğim. Yalnız laptop ise sarjda olmadigi zaman sarjini hizli tuketir (en azindan bende boyle) ayrica yanlis veya eksik söylersem kusura bakmayin su an hepsi tam aklimda degil.

İlk once arama kismina güç planı yazın, orada denetim masasindan bir sekme acilacak. Acildiktan sonra güc planini kisisellestir olmasi lazim, onu güc plani olustura cekip daha fazla fps verecek sekilde ayarlayabilirsiniz, birkaç tane ayar var zaten.

İkinci olarak olarak sistem ayarlarindan güç tüketimi (?) ayarini kaliteye alin. bildigim kadariyla performans secenegi daha fazla fps degil daha az sarj tüketimi icin var.

Ucuncu olarak Nvidia denetim masasindan fps artiracak ayarlar var, tam hatirlamiyorum hangileri oldugunu.

Eger bu üc yontem ile istediginiz performansı alamazsanız ekran kartinizin gucu yetmiyor demektir. O zaman da mecbur oyunun grafiklerini dusureceksiniz, önerilen grafik ayarı varsa ona çekin. Ben cs2de en lowda oynuyodum kasmasın diye; 60 fps alıyordum, önerilene çektim bazen 150ye bile ciktigi oluyor artik.

1650 Super, Ryzen 3 3100 ve 16 GB RAM'li PC'de manyak gibi kasıyor aklımı kaçırıcam yardım edin 30 FPS alıyorum ve deli gibi drop giriyor eskiden 70 FPS civarında oynuyordum.

Merhaba, Rust oynayan ve optimizasyondan çok sıkıntı çeken biri olarak bildiklerimi anlatayım belki faydam olur.

Öncelikle Rust işlemciye yüklenen bir oyun ve oyuncu sayısından doğrudan etkileniyor. Bu yüzden outpost(karakol) bandit(haydut) gibi yerlerde daha fazla kasar. Kalabalık sunucularda daha fazla kasar. Ev sayısının fazla olmasından ve evlerin sandıklarındaki item sayısından bile etkilenir bu yüzden klan sunucuları başta olmak üzere kalabalık sunucuları önermiyorum.

Rust optimizasyon özürlü bir oyun olduğundan grafikleri kısmak da bir çözüm değil. Grafikleri kıstıkça yük işlemciye biniyor ve işlemciniz güçlü değilse hem kötü grafiklerle oynayıp hem de düşük FPS alıyorsunuz bu yüzden optimum ayarları deneyerek bulmanız gerekmektedir.

Şu an kendimde de yaşadığımı düşündüğüm diğer bir problem ise RAM darboğazı. Sizin sisteminizde ne durumda bilmiyorum fakat bende 14 15 GB RAM kullanımı oluyor ve bunun FPS düşmesi yaşattığını düşünüyorum.

Onun dışında zaten bakmışsınızdır diye tahmin ediyorum YouTube'da NVIDIA, Windows ve Rust ayarları var.

Eskiden daha iyi FPS alıyor olmanız yine sizinle değil oyunun salaklığıyla alakalı bir durum. Oyun her ay güncelleme alıyor ve her ay FPS daha da düşüyor. Kendi sisteminizi YouTube'a yazıp baktığınızda 1 2 yıl önce aynı sistemle 2 kat FPS aldığınızı görebilirsiniz.

Sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı