1650 Ti laptop Valorant'ta 70 FPS veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ASUS TUF Gaming i5 10300, 1650 Ti, 8 GB RAM, 144Hz ekran özellikli bilgisayarımda Valorant'ta Max ayarlarda 50-70 FPS arası alıyorum.
Ayarları minimuma çektiğimde ise 60-75 FPS arası alıyorum. Bu değerler normal mi? FPS değerlerini yükseltebilir miyim?
***Ekran kartı driverım güncel.
***Oyun içi FPS kısıtlamaları kapalı.
*** Ekran kartı Max performansa ayarlı.

Valorant'ta ayarlarda kare hızını sınırla var değeri 0 olarak giriniz.
 
Sabaha kadar tartışman bir şeyi değiştirmez. Madem çok biliyorsunuz söyleyin o zaman bu düşük FPS'in nedenini. Bilmiyorsanız bırakın bilenler önceden bu sorun başına gelmiş olanlar çözümlerini iletsinler. Zaten konuyu açan arkadaş önceden sorun olabilecek durumlara bakmış ve çözmeye çalışmış ama çözememiş. O yüzden de FPS limitini ne oyundan ne de driver üzerinden koyduğunu sanmıyorum(geforce experince uygulamasını kastediyorsa böyle bir ayar yok. Pil için var ama prize takılı kullandığını belirtmiş) Bilmediğin konu hakkında yorum yapan belli ki sensin.

Ne konuştuğunu bilmediğini bu forumdaki sağır sultan bile anlamıştır. Çok biliyorum demedim sizin sebebinizin saçma olduğunu söyledim çünkü saçma. Bir arabanın motoru bozuk ve yavaş gidiyor. Sen diyorsun ki lastik kalitesiz. Bildiğimiz önerileri söyledikten sonra ve onlar da işe yaramıyorsa ileri gitmiyoruz zaten. Ama kalkıp da bir şeyler bildiğini sanan kişiler yanlış şeyler söylerse ona dur deriz tamam mı koçum. Gereksiz yere uzatma konuyu basarlar ban'ı sana.
 
Ne konuştuğunu bilmediğini bu forumdaki sağır sultan bile anlamıştır. Çok biliyorum demedim sizin sebebinizin saçma olduğunu söyledim çünkü saçma. Bir arabanın motoru bozuk ve yavaş gidiyor. Sen diyorsun ki lastik kalitesiz. Bildiğimiz önerileri söyledikten sonra ve onlar da işe yaramıyorsa ileri gitmiyoruz zaten. Ama kalkıp da bir şeyler bildiğini sanan kişiler yanlış şeyler söylerse ona dur deriz tamam mı koçum. Gereksiz yere uzatma konuyu basarlar ban'ı sana.
Öyleyse sana dur denilmeli çünkü bilmediğin halde konuşan sensin. Çok basit bir soru sordum 3. kere oluyor ama hala cevap alamadım. Sorunun kaynağı single channel RAM değilse ne diyorum bir şey diyemiyorsun. Ayrıca ben basit bir öneri olarak bak single channel diye olabilir dedim. Kesinlikle bundan değildir bir bak dedim sadece sen hemen bilgisiz insanların takındığı bir tavırla hayır alakası yok diye atladın hemen. Bu reddit kullanıcısı mesela aynı sorunu böyle çözdüğünü belirtmiş. Bu videoda da bariz bir şekilde dual channelın fps etkisi bariz bir biçimde ortada. Bunlar yeterli midir yoksa akademik kaynak falan mı istersin?
 
Bildiğimiz önerileri söyledikten sonra ve onlar da işe yaramıyorsa ileri gitmiyoruz zaten. Ama kalkıp da bir şeyler bildiğini sanan kişiler yanlış şeyler söylerse ona dur deriz tamam mı

Arkadaş okuma özürlüsü. Ben daha fazla uzatmak istemiyorum çünkü sinir krizi falan geçireceğim. Ama hocam @nemutluturk1 bu arkadaşı dinlemenizi tavsiye etmem 300 TL verip sorunun düzeleceğini sanacaksınız düzelmeyecek. Videoda arada 20FPS fark var gelmiş bana burada bir şey anlatıyor. Sanki farklı bir şey dedik. Ben arada kaybolan 70 FPS'i göremiyorum. Bazılarına ne deseniz anlamazlar hocam.
 
Neden bulamayınca bildiğiniz tek konuya bağlıyorsunuz meseleyi. Yanlış bilgileri başkalarına işlemeyin. Tek kanal RAM buna sebep olmaz olamaz.

Oyunu azıcık biliyorsanız oyunun içinde FPS limitinin olduğunu bilirsiniz. Arkadaş ondan bahsediyor. Öbür arkadaş ise Driver'dan bahsediyor. Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın lütfen.

Hayır. Sabaha kadar da tartışırım. Hala bahsettiğiniz test videolarını göstermediniz. Bekliyorum tek kanaldan dolayı 70 FPS az alan videoları.

Gayet iyi biliyorum eğer driver üstünden FPS sabitleme açıksa sabitler kardeşim.
 
Hocam sende böyle bir şey varsa çözüm göster kurusıkı gibi sıkma etrafa.

3D ayarlarının yönetilmesi>program ayarları>1.özelleştirilecek programı seçin: Valorant'ı bulun ve aşağıdaki maksimum kare hızı kapalı yapın sorununuz çözülecektir.

Not: Eğer Valorant yoksa ekle seçeneğinden ekleyebilirsiniz.
resim_2021-01-17_174646.png
 
Anlamamakta ısrarcı olan sensin. Zaten yardım ettiğin yok bırak artık bilen biri yardım etsin. Bildiğin bir şey yok bak 3 kere aynı soruyu sordum cevap alamadım. Çünkü bilmiyorsun. Attığım Reddit konusuna ne diyeceksin? Böyle çok örnek var daha önceden de benzeri konular açılmış ve bazıları bu şekilde çözüldü ama hepsini bulup atmakla uğraşmayacağım nasılsa bildiğinden şaşmıyorsun.

Bu arada aynısını senin de yapıyor olman ironik.

Driver derken neyi kastediyorsun hala anlamadım. GeForce Experience'ta böyle bir ayar yok. NVIDIA denetim masasında ise bu ayar varsayılan olarak kapalı. Yani kendi gidip açmadıysa zaten kapalı duruyordur açsaydı dabilirdi o ayarın nerede olduğunu ama bilmediğine göre belli ki o ayara dokunmamış.

Öyle bir ayar zaten bulunmakta ayarı kapatmazsan çoğunlukla 60-75 FPS'e sabitler.
 
Ayarlardan önayarı ekran kartı seçmen gerekebilir işlemci grafik sürücüsünü kullanıyor olabilirsin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı