165Hz ve üzeri monitör tavsiyesi

Bütçe
1900
AOC'u önermemin en büyük sebebi çok yüksek renk gamı. Normal bir IPS de AOC'un yanında renkleri daha soluk kalacaktır.
Karşılaştırma bağlantısı kastettiğiniz LG srgb de %99 iken AOC %126 lara çıkıp adobe rgb ilede kendini göstermesi sanırım.

LG yönünde: (sitede ki panel IPS) [input lag 6ms olarak geçiyor]
- HDR 10
- AMD FreeSync technology
- Black Stabilizer
- Crosshair
- DDC/CI
- Dynamic Action Sync
- Flicker-free technology
- Nvidia G-SYNC Technology compatible

AOC yönünde: (sitede ki panel IGZO ?(nedir? bir çeşit IPS mi?)) [input lag 5ms olarak geçiyor]
- AMD FreeSync technology
- Flicker-free technology
- Low Blue Light

LG tarafındaki özellikler es geçilebilir mi ? (Gerçek G-SYNC desteği galiba)
AOC'u deneyimleme imkanınız oldu mu?
Color binding dediğiniz şeyi color banding varsayıyorum.
Haklısınız yukarıda da düzelttim.

@clopostfn AOC'u deneyimlemedim ama renk gamı AOC gibi olan bir monitör kullanıyorum ve LG gibi olanı da kullandım, hatta ikisini karşılaştırdım. İkisi de IPS ve parlaklık vs. olarak da aynı olmalarına karşın arada çok fark vardı.

G-Sync es geçilemez. DP kablosu ile düzgün bir şekilde kullanabilirsiniz. AOC'da da muhtemelen açarsınız ama kesin garanti yok.

LG'nin HDR'ından büyük şeyler beklemeyin derim, giriş seviyesine yakın, hatta yoruma göre de öyle bir HDR.

Input Lag'ı takmayın bence. 5ms de 6ms de müthiş değerler ama 10-15ms olsa da çok fark edeceğinizi pek sanmam.

IGZO, bildiğiniz IPS. Elektrik tasarrufu olarak biraz daha iyi diye biliyorum o kadar. Düz IPS diye düşünebilirsiniz, belirgin bir fark yok.

@clopostfn AOC'u deneyimlemedim ama renk gamı AOC gibi olan bir monitör kullanıyorum ve LG gibi olanı da kullandım, hatta ikisini karşılaştırdım. İkisi de IPS ve parlaklık vs. olarak da aynı olmalarına karşın arada çok fark vardı.

G-Sync es geçilemez. DP kablosu ile düzgün bir şekilde kullanabilirsiniz. AOC'da da muhtemelen açarsınız ama kesin garanti yok.

LG'nin HDR'ından büyük şeyler beklemeyin derim, giriş seviyesine yakın, hatta yoruma göre de öyle bir HDR.

Input Lag'ı takmayın bence. 5ms de 6ms de müthiş değerler ama 10-15ms olsa da çok fark edeceğinizi pek sanmam.

IGZO, bildiğiniz IPS. Elektrik tasarrufu olarak biraz daha iyi diye biliyorum o kadar. Düz IPS diye düşünebilirsiniz, belirgin bir fark yok.
Çok teşekkür ederiiim, bütçenin biraz üstlerindede olsalar aradığım şeyler bunlar dı galiba.
Bir de Curved olarak tavsiyenizi alabilirmiyim.

(açıkcası 1080p 27" olarak karşı çıkmadan yardımcı olduğunuz içinde ayrıca teşekkür ederim.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı