1660 Super sistem kendi kendine kapanıyor

efeehaann

Centipat
Katılım
22 Mart 2021
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler, öncelikle GTX 1660 Super, R5 1600, ASUS A320M ana kartlı, Sharkoon 650W 80+ güç kaynaklı bir sisteme sahibim. Bir süredir bilgisayarımda kendi kendine yeniden başlatma problemleri yaşıyorum. Bunun sebebinin güç kaynağından olabileceğini okudum araştırdığım kadarıyla, öncelikle bu konuda fikriniz varsa bu konudaki fikirlerinize ve bilginize ihtiyacım var.

İkinci ve daha önemli olarak ise işlemcim boştayken 39-57 derece arası gidip geliyor, ekte gördüğünüz Power package kısmında voltage 9-22 arasında inanılmaz hızlı ve kararsız şekilde değişiyor, bunun sebebi ne olabilir? Bu iki problem de güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • işlemci.png
    işlemci.png
    17,3 KB · Görüntüleme: 46
O hata sanırım hep oluyor, OCCT de sorun var bildiğim kadarıyla. Ama yine o PSU iyi değil, tavsiye etmem.
Eski versiyonundan Power test yaptım ama işlemci 2 dakikada 90 dereceyi bulduğundan kapatmak durumunda kaldım.
 

Dosya Ekleri

  • OCCT-20210322-162242-PowerSupply.png
    OCCT-20210322-162242-PowerSupply.png
    112,6 KB · Görüntüleme: 18
Kasanızın hava akışı nasıl?
Normalde oyunlarda böyle bir sorun oluyor mu?
Kasamın hava akışı gayet iyi, 2 adet önde ek soğutucu fanım var, Valorant en yüksek ayarlarda 59 dereceyi geçmiyor, Call of Duty Warzone'da optimize edilmiş ayarlarda 70-75 derece arasında gidiyor. Hayatımda ilk kez 90 derece gördüm, İzmir'de yaşayıp yazın full ayar Warzone oynamama rağmen 83 üstünü görmemiştim. Normalde böyle bir sorun hiç yaşamadım.
voltaj düşürme işlemi yaptıysanız normal böyle durumlar
Öyle bir işlem de yapmadım açıkçası, tüm parçalar ilk gün nasılsa öyle. Sanırım bilgisayarı biraz daha yorup deneyeceğim, yeniden başlatma sıkıntısı devam ederse psu değiştirip yoluma devam ederim gibi gözüküyor.
 
Kasamın hava akışı gayet iyi, 2 adet önde ek soğutucu fanım var, Valorant en yüksek ayarlarda 59 dereceyi geçmiyor, Call of Duty Warzone'da optimize edilmiş ayarlarda 70-75 derece arasında gidiyor. Hayatımda ilk kez 90 derece gördüm, İzmir'de yaşayıp yazın full ayar Warzone oynamama rağmen 83 üstünü görmemiştim.
Bilgisayar kaç saattir açıktı? PSU'nun tam olarak arızalı olup olmadığını anlayabilmemiz için gerekli. Aslında Kernel Power hatası almışsınız ama bazılarının ekran kartı arızasıyla alığını da gördüm.
Bence bütçenizle beraber PSU tavsiyesi istediğiniz bir konu açabilirsiniz.
 
Bilgisayar kaç saattir açıktı? PSU'nun tam olarak arızalı olup olmadığını anlayabilmemiz için gerekli. Aslında Kernel Power hatası almışsınız ama bazılarının ekran kartı arızasıyla alığını da gördüm.
Bence bütçenizle beraber PSU tavsiyesi istediğiniz bir konu açabilirsiniz.
En son dün gece kendi kendine yeniden başladı, o zaman en az 7-8 saattir açıktı ve 5-6 saattir oyun (lol ve valorant) oynanıyordu. PSU araştırmaya başlayayım, teşekkürler. Son sorum, bu işlemcinin 9-36 W arası hızlıca gidip gelmesi bir problem midir yoksa normal midir?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı