1660 Ti ve Ryzen 5 2600 Sisteme 500W yeterli mi?

TayoO_

Kilopat
Katılım
15 Mayıs 2016
Mesajlar
97
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sistemi uzun süre kullanacağım, overclock veya parça upgrade yapmayacağım. Sistem tam olarak şu şekilde:

  • MSI Gaming X 1660Ti Ekran Kartı
  • Ryzen 5 2600 İşlemci
  • MSI Gaming Plus B450 Anakart
  • ADATA SU650 240 GB SSD
  • 1TB Harddisk
  • Corsair 3200MHz 16 GB (2x8) RAM

Böyle bir sistem için FSP 500W 80+ bir PSU almayı düşünüyorum, yeterli olur mu?
 
Yeterli, sadece güç kaynağının kaliteli olmasına özen gösterin. Güç tüketimi arttığında ses yapan ve CW gibi sorunları göz önünde bulundurmak lazım.
 
Son düzenleme:
600 watt'a çıksan iyi olur. Çünkü:
1- PSU sınırlarının altında zorlandıkça daha az ısınır, daha az fan dönünce daha sessiz olur, ve daha az yıpranınca uzun yıllar kullanırsın.
2- Watt hesabı yapınca 400 Watt yeter fakat ekran kartı yüksek amper ister.
Bazı PSU'lar verir ekran kartı güç çıkışına kaç amper güç vereceğini. Pratikte aynı kalitede daha fazla WATT verebilen PSU daha yüksek amper verebir. Özellikle bu husus çok önemli yoksa ekran kartını mahfedebilirsin.
3- Geçenlerde bir videoda teknoloji editörlerinden duydum, yıllar geçtikçe PSU'nun gücü düşüyor. Mesela 600 watt PSU birkaç yıl sonra 500-550 WATT'a düşüomuş.
 
Şuan için upgrade yapmayacakmışsın gibi gelebilir ancak öyle zamanlar geliyor fırsatları görünce yapmak zorunda hisseediyorsun :D Bence 600w 80+ bir PSU almanız hem kafa rahatlığı için hem de almışken en kalıcı parça olması için iyi seçim olur.
 
Yeterli. İleride AMD kullanacağını düşünmüyor isen ileride de sıkıntı cekmezsin. Nvidia sadece güçlendirmek ile kalmıyor hem de güç optimizasyonu yapıyor.
 
Adata SSD alma.

Onun yerine Samsung EVO 860 al. Ömürlük.

 
Yeterli. Toplam güç tüketiminiz yükteyken maksimum 225-250W arası olacaktır. Nedense insanlar gereksiz para harcamaya çok istekliler. SLI yapmayacaksan (ki GTX 1660 Ti SLI desteklemiyor), fazladan watt almak gereksiz. Özellikle yeni teknolojiler çok düşük güç tüketimine sahip, her geçen nesil güç tüketimi daha da azalıyor.

Mesela ben ileride belki CrossFire yaparım diye (RX480'e) 600W'lık PSU aldım. Ama teknoloji hızlı geliştiği için bir tane daha aynı karttan almak yerine tek güçlü kart almayı tercih ettim. Ki mantıklı olan da budur bana soracak olursanız, hem fazladan güç tüketmezsiniz hem de oyununuz SLI veya CrossFire destekliyor mu desteklemiyor mu diye sürekli bakmak zorunda kalmazsınız.

Günümüzde 500W standarttır, seçiminizi bu yönde yapabilirsiniz. Tabii 80+ ibaresinin olmasına dikkat ederek almanızı tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı