bashrc
Centipat
Yorumunuz ve deneyimizi paylaştığız için teşekkür ederim. Ben de böyle düşünüyorum. Ayrıca Macbook çok önerilince MacOS ile ilgili biraz araştırma yaptım ve ben Linux'tan ne istiyorsam aşağı yukarı onu sağladığını gördüm (Terminal, Bash olmasa bile zsh, Unix-Like olması vs.), hatta şirket desteği gibi bana göre daha iyi olduğu noktalar da var. Bir de yukarıda bahsettiğim yorumlar olmasa kararımı bundan yana verirdim. Ayrıca dip not olarak Asus almayı düşünmüyorum sadece beğeniyorum. Linux biraz fazla sıkıntı çıkarabiliyormuş.Gaming laptop önerenleri ciddiye almayın. Linux şart ise bu bütçede en iyi cihaz Dell XPS serisi. MacOS kullanırım Linux'a gerek yok derseniz M1 cihazlar şu an işlem gücü ve hız olarak rakiplerinden çok daha önde. Asus Zenbook serisi de var ancak Linux konusunda destekleri nasıl pek bir fikrim yok. Macbook ekranları hassastır ama kötü kullanmama rağmen sadece çerçevenin kenarında görünmeyen bir çizik oluşmuştu ki ona da bayağı kötü derecede tırnağımı takmıştım. En kötü ekran koruyucu kullanırsınız. Verimlilik açısından ARM işlemcili cihazlara pek rakip yok piyasada şu an. Eğitim indirimi ile alabilirsiniz ki öğrenci veya öğretmen değilseniz çevrenizdeki bir öğrenci adına alabilirsiniz. İyi bir indirim oluyor o şekilde.
![]()
Apple Z11C0007Y MacBook Pro 13.3 inc M1 8CPU 8GPU 16GB 512GB Uzay Grisi Z11C0007Y
Apple markalı Z11C0007Y kodlu MacBook Pro 13.3 inc M1 8CPU 8GPU 16GB 512GB Uzay Grisi Z11C0007Y ürünü eğitim indirimi ile Yetkili Çözüm Uzmanı Pozitif Teknoloji den hemen alın. Öğrenci, öğretmen ve eğitim kurumlarına özel indirimleri keşfedin.www.pt.com.tr