17.000 TL programlama ve iş için uzun ömürlü laptop tavsiyesi

Gaming laptop önerenleri ciddiye almayın. Linux şart ise bu bütçede en iyi cihaz Dell XPS serisi. MacOS kullanırım Linux'a gerek yok derseniz M1 cihazlar şu an işlem gücü ve hız olarak rakiplerinden çok daha önde. Asus Zenbook serisi de var ancak Linux konusunda destekleri nasıl pek bir fikrim yok. Macbook ekranları hassastır ama kötü kullanmama rağmen sadece çerçevenin kenarında görünmeyen bir çizik oluşmuştu ki ona da bayağı kötü derecede tırnağımı takmıştım. En kötü ekran koruyucu kullanırsınız. Verimlilik açısından ARM işlemcili cihazlara pek rakip yok piyasada şu an. Eğitim indirimi ile alabilirsiniz ki öğrenci veya öğretmen değilseniz çevrenizdeki bir öğrenci adına alabilirsiniz. İyi bir indirim oluyor o şekilde.

Yorumunuz ve deneyimizi paylaştığız için teşekkür ederim. Ben de böyle düşünüyorum. Ayrıca Macbook çok önerilince MacOS ile ilgili biraz araştırma yaptım ve ben Linux'tan ne istiyorsam aşağı yukarı onu sağladığını gördüm (Terminal, Bash olmasa bile zsh, Unix-Like olması vs.), hatta şirket desteği gibi bana göre daha iyi olduğu noktalar da var. Bir de yukarıda bahsettiğim yorumlar olmasa kararımı bundan yana verirdim. Ayrıca dip not olarak Asus almayı düşünmüyorum sadece beğeniyorum. Linux biraz fazla sıkıntı çıkarabiliyormuş.

Gaming laptop hakkında sizin fikriniz ne bilmiyorum ama, laptoplarda çözümü olmayan tek şey işlemci. Harici ekran alabilirsiniz, power bank alabilirsiniz, soğutucu alabilirsiniz, harici GPU bile alabilirsiniz ama işlemciyi değiştiremezsiniz. 6 sene boyunca aynı işlemciyi kullanmak zorundasınız. Bu yüzden 11. nesil işlemci aramanızı anlıyorum fakat 11. nesil olup 4 çekirdekli olmasındansa gaming laptop ile 10. nesil 6 veya 8 çekirdekli bir performans işlemcisi almakta kötü fikir değil.
Sadece bir fikir. Ben böyle yaptım.
M1 8 çekirdekli sağlam bir işlemci. Bu yüzden M1 de iyi bir fikir.
M1X/M2'yi beklemek daha da iyi fikir.

Son düzenleme:
Gaming laptop hakkında sizin fikriniz ne bilmiyorum ama, laptoplarda çözümü olmayan tek şey işlemci. Harici ekran alabilirsiniz, Power bank alabilirsiniz, soğutucu alabilirsiniz, harici GPU bile alabilirsiniz ama işlemciyi değiştiremezsiniz. 6 sene boyunca aynı işlemciyi kullanmak zorundasınız. Bu yüzden 11. nesil işlemci aramanızı anlıyorum fakat 11. nesil olup 4 çekirdekli olmasındansa Gaming laptop ile 10. nesil 6 veya 8 çekirdekli bir performans işlemcisi almakta kötü fikir değil.
Sadece bir fikir. Ben böyle yaptım.
M1 8 çekirdekli sağlam bir işlemci. Bu yüzden M1 de iyi bir fikir.
M1X/M2'yi beklemek daha da iyi fikir.

M1X/M2 beklemek özellik olarak bana da mantıklı geliyor ama bu sefer de fiyat konusu canımı sıkıyor. Şu an bile 16 GB RAM anca denk geliyor. Yenisi ne kadar olur kestiremiyorum.

M1X/M2 beklemek özellik olarak bana da mantıklı geliyor ama bu sefer de fiyat konusu canımı sıkıyor. Şu an bile 16 GB RAM anca denk geliyor. Yenisi ne kadar olur kestiremiyorum.
14 inç versiyonun 18-20 bin TL aralığında olacağını tahmin ediyorum ama önümüzdeki ay muhtemelen tanıtılır.

Hocam açıkçası Macbook bu fiyat bandında bence alınabilecek en mantıklı cihaz ancak GNU/Linux dağıtımlarıyla Macbook'ların arası nasıl hiç bilmiyorum.

Lenovo'nun Thinkpad serisi cihazları iş için üretiliyor, onlara baktınız mı? Bir göz atabilirsiniz. Şahsen ben sanırım bu tarz bir satın alım yapacak olsam Thinkpad tercih ederdim.

Uzun zamandır piyasayı pek takip etmiyorum ama naçizane yorum yapmak istedim. Bu bütçede illa bi' Thinkpad vardır :)

Hocam açıkçası MacBook bu fiyat bandında bence alınabilecek en mantıklı cihaz ancak GNU/Linux dağıtımlarıyla MacBook'ların arası nasıl hiç bilmiyorum.

Lenovo'nun Thinkpad serisi cihazları iş için üretiliyor, onlara baktınız mı? Bir göz atabilirsiniz. Şahsen ben sanırım bu tarz bir satın alım yapacak olsam Thinkpad tercih ederdim.

Uzun zamandır piyasayı pek takip etmiyorum ama naçizane yorum yapmak istedim. Bu bütçede illa bi' Thinkpad vardır :)

Thinkpad E serisi Gen 2 laptoplar var. Şahsen beğendiğim laptoplar fakat MacBook ile aralarında fiyat farkı çok değil; kasa kalitesi, işlemci performansı, soğutma performansı gibi durumlardan dolayı almışken MacBook almak bana daha mantıklı geliyor.

Konuyu varsa takip eden, merak eden ya da daha sonra okuyacaklara şu anki kararımı söylüyorum: 2021 WWDC'yi bekleyeceğim. 14 inç M1X MBP geleceğine dair söylentiler var. Şahsen beklemeye değeceğini düşünüyorum.

Konuyu varsa takip eden, merak eden ya da daha sonra okuyacaklara şu anki kararımı söylüyorum: 2021 WWDC'yi bekleyeceğim. 14 inç M1X MBP geleceğine dair söylentiler var. Şahsen beklemeye değeceğini düşünüyorum.
Çok doğru bir karar. 2 hafta daha beklemek en mantıklısı 7-11 Haziran'da duyurulacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı