Gaming cihazlari is için kullanmak uzun omurlu olmuyor. 5-6 sene kullanmaktan bahsedilmis.
Gaming laptoplarin TDP degerleri yuksek oluyor, fazla enerji cekiyorlar bu da batarya omrunu etkiliyor. Batarya suresinden degil, omrunden bahsediyorum.
50-60 Watt enerji ile calisan ince bir Ultrabook batarya sagligini 200+ Watt enerji ile calisan Gaming cihaza gore daha uzun sure korur.
O yuzden benim tavsiyem model mevzularina girmeden bastan entegre GPU'su uzerinde oyun oynayabilecegin bir Ultrabook alman yonunde.
Yoksa 3 sene sonra o Gaming cihazla 2 saat sarj etmeden calisamazsin, prize mahkum kaldiktan sonra da o bilgisayar "is bilgisayari" diyemezsin.
Yeni nesil iGPU benchmarklara goz atmadim hiç ama muhtemelen EU4 vs gibi oyunlari oynarsin. Zaten Linux'te sorunsuz calisan ender oyunlardan birisi.