17 yaşında kilo almak için ne yapılmalıdır?

TurkistSamet

Hectopat
Daha fazla  
17 yaşındayım boyum 1.74 kilom 54 yaşıtlarıma göre zayıfım. Ne yaptıysam işe yaramadı, ilaç vs. her şey denedim. Nedir bunun çözümü?

Anladım şöyle söyleyeyim üniversiteden arkadaşım da büyümek istiyordu ve bayağı vicut olarak büyüdü çocuk ne bulursa yiyiyordu. Okuldayken öğlen yemeğinde yemeyen kişilerin okul kartını alıp 2-3 kere yemek alıyordu ve aldığı hepsini bitiriyordu aynı zamanda spora da gidiyordu ve bayağı bayağı gelişti vicudu.

Sabah 7.30 kursa gitmeden önce kahvaltı yapıyorum saat 3 gibi eve geliyorum öğle yemeği yiyorum akşam 7-8 gibi akşam yemeği yiyorum.
Bu öğünlerde ne yediğin ve ne kadar yediğin önemli tek öğünde bile günlük alman gereken kalori miktarından daha fazla kalori alabilirsin yine aynı şekilde 3 veya daha fazla öğünle de ihtiyacın olan kaloriyi alamayabilirsin. Bence yediklerinin kalori hesabını yap ve alman gereken kalori miktarı aşmaya çalış. Yemek yerken de kendini zorla biraz, bir porsiyon yiyorsan 1.5-2 porsiyona çıkarmaya çalış her öğün için. Ayrıca spor yapmak belki yardımcı olabilir. Ben de lisedeyken oldukça zayıftım, spor yapmak iştahımın açılmasında ve daha fazla yemek yiyebilmemdeki en büyük etkenlerden biri oldu diyebilirim.

Bu öğünlerde ne yediğin ve ne kadar yediğin önemli tek öğünde bile günlük alman gereken kalori miktarından daha fazla kalori alabilirsin yine aynı şekilde 3 veya daha fazla öğünle de ihtiyacın olan kaloriyi alamayabilirsin. Bence yediklerinin kalori hesabını yap ve alman gereken kalori miktarı aşmaya çalış. Yemek yerken de kendini zorla biraz, bir porsiyon yiyorsan 1.5-2 porsiyona çıkarmaya çalış her öğün için. Ayrıca spor yapmak belki yardımcı olabilir. Ben de lisedeyken oldukça zayıftım, spor yapmak iştahımın açılmasında ve daha fazla yemek yiyebilmemdeki en büyük etkenlerden biri oldu diyebilirim.

Spor olarak evde barfix şınav olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı