17 yaşında nasıl asker psikolojisine ulaşılır?

adolfaras4

Zeptopat
Katılım
14 Mayıs 2024
Mesajlar
20
Arkadaşlar asker olacağım ama onların psikolojisine ulaşmak istiyorum savaşın veya askerliğin öyle eğlence olmadığını biliyorum soğuk karanlık bir yer olduğunu biliyorum ama bu devirde böyle rahat yetişen bir nesil buna katlanamaz diye düşünüyorum kendimi nasıl egitebilirim bu konuda askeri okullardan önce?
 
Benim düşüncem kendini rahatınızdan vazgeçmeye başlamanız, erken yatıp sabahın köründe kalkmak iyi bir adım olabilir, klişe şeylerden yani. Sabah erken saatte yürüyüş, en uyku istenilen vakitte yataktan kalkıp kendinizi diri tutmanız vs. bence yeterli bir adım olur.
 
Basit dopamini hayatından çıkaracaksın. Bu sayede disiplinli biri olabilirsin. Telefonunu sadece görüşmelerin için kullan. Instagram, YouTube, Tiktok gibi saatlerce kaydırarak basit dopamin elde edebileceğin mecralardan uzak duracaksın. Bilgisayar oyunlarını da çıkaracaksın hayatından. Fitness salonuna üyelik alıp haftada 4 gün gideceksin. Şimdilik daha basit bir yol düşünemiyorum. En önemlisiyse bol bol kitap okuyacaksın.
 
Asker psikolojisini anlayamazsınız. Sabah erken kalkıp akşam düzenli yatmak ile olmaz. Ailenizden yalnız kalmak vs istediğini elde edememe emir dışına çıkamama bu şeyleri asker olmadan kazanamazsın.
 
Tek jetonluk ömrün var, hayatının en güzel günleri. Eğer asker olursan çok arayacağın günler. Arkadaşlarınla gez, sosyalleş, sevgili yap ne bileyim iyi günler geçir işte. Seneye gireceğin YKS için iyi bir çalışma yap ve HHO için odaklan. Olurda sağlıktan elenirsen iyi bir üniversitede okuyup orduya bilimsel olarak katkı sağlarsın (Aselsan, Roketsan, BAYKAR vb.). Gelecekte savaşlar bunlar üzerine yapılacak ve personelden ziyade teknolojik üstünlüğe sahip olan kazanacak.
 
Basit dopamini hayatından çıkaracaksın. Bu sayede disiplinli biri olabilirsin. Telefonunu sadece görüşmelerin için kullan. Instagram, YouTube, TikTok gibi saatlerce kaydırarak basit dopamin elde edebileceğin mecralardan uzak duracaksın. Bilgisayar oyunlarını da çıkaracaksın hayatından. Fitness salonuna üyelik alıp haftada 4 gün gideceksin. Şimdilik daha basit bir yol düşünemiyorum. En önemlisiyse bol bol kitap okuyacaksın.

Dediklerini harfiyen uyguluyorum bu arada dopamin konusunda eskiden dopaminimi yoran bağımlılıgim vardı bıraktım Reels kaydırıyordum onu da bıraktım vücudum zaten dayanıklı spor da yapıyorum felsefe kitaplarıni da okumaya baslayacagim.
 
Dediklerini harfiyen uyguluyorum bu arada dopamin konusunda eskiden dopaminimi yoran bağımlılıgim vardı bıraktım Reels kaydırıyordum onu da bıraktım vücudum zaten dayanıklı spor da yapıyorum felsefe kitaplarıni da okumaya baslayacagim.
O halde Üniversite okuma planın varsa kesinlikle farklı şehre git.
 
Tek jetonluk ömrün var, hayatının en güzel günleri. Eğer asker olursan çok arayacağın günler. Seneye gireceğin YKS için iyi bir çalışma yap ve HHO için odaklan. Olurda sağlıktan elenirsen iyi bir üniversitede okuyup orduya bilimsel olarak katkı sağlarsın (Aselsan, Roketsan, BAYKAR vb.). Gelecekte savaşlar bunlar üzerine yapılacak ve personelden ziyade teknolojik üstünlüğe sahip olan kazanacak.
ben 10. sınıfım aslında yıl olarak 17 im yani 2 sene sonra ama neden kho değilde hho
 

Geri
Yukarı