17 Yaşında Vücut Geliştirmeye Başlamak

CryLee

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 17 yaşındayım kilom 80 boyum 1.70 sizce vücut geliştirme mi yoksa zayıflamak için mi gitmeliyim fitnesse?

Ben 15 yaşımdayım ve 45 kiloyum boyum 1.70 gibi birşey. Vücüt geliştirmeye çalıştım ve kollarım kötü gözüktü ama kas falan sert oldu. Sporu 1 haftaya yakın olalı bıraktım. 60 kilo olduğumda tekrar başlayacağım. Bence başla kilonda gayet ideal boyuna göre falan göbek varsa karın kası çalış.

Vücüt geliştirmeyi istiyormusun ? Yoksa zayıflamak mı istiyorsun. Vücut geliştirmeye başlarsan fitness ile farklı olacak ileride. Tabi ikiside zayıflatır ama fitness vücüdu düzeltir ama body kas yapar ve vücudu ileride bozar yani çok büyük kasların olur ve çok fazlası da iyi olmaz. Benim sana tavsiyen fitness a git çünkü ileride body ye gidersen aşırı kasın olacak ve bırakırsan da sıkıntılar çıkar ama fitness e gidip hem zayıflarsın hemde biraz kasın olur. Bir arkadaşım var Ankara 1. lik yarışmalarına hazırlanıyor. Ben onun yerinde olmak istemem onun kasları aşırı fazla :)

Vücut geliştirme yaparken dikkatli olmak lazım,bu işin kendine göre kuralları var.Birden yüklenmemek lazım,sakatlık riski olabilir.İyi bilen bir hocadan,kitaplardan vb bilgi alabilirsin.Vücut geliştirme hem bedensel hemde ruhsal yönden insanı geliştirir,erken yaşta bilinçli olarak başlar ve bilinçli olarak sürdürürsen ileriki yaşlarda çok faydasını görürsün.

Fitness kadar hızlı eriyeceğini sanmıyorum ama erir. Yağların önce biraz eriyecek sonra kasların belirginleşmeye başlayacak yani yağların kasa dönüşmeyecek yağlar gidecek kaslar çıkacak bildiğim kadarıyla.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı