170 kilo birisi nasıl zayıflar?

SarielProphet371

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 170 kiloyum ve 8 yıldır sürekli olarak kilo almaya devam ediyorum. 19 farklı diyetisyene gittim fakat hiçbiri çare bulamadı. Yaklaşık 100 kez diyet yapmışımdır. Artık kilo vermek istiyorum sabahtan akşama kadar bilgisayar başında zaman geçiyorum ve aşırı derecede tuz tüketiyorum.

Bu huylarımdan vazgeçmek istiyorum bilgisayarımı satmak istiyorum ama dayanamıyorum artık sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorum alay konusu olmak istemiyorum dışarı çıkınca tüm insanların bana bakmasını istemiyorum ve her şeyden önemlisi hayatı yaşamak istiyorum.

kendimin bir obez biliyorum kilo vermek istiyorum ama veremiyorum olmuyor ne kadar uğraşsam da bir elimde cips paketi diğer elimde kola şişesi oluyor.

Her zaman yakın bir zamanda kilomdan dolayı öleceğimi düşünüyorum. Acilen yardım gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 170 kiloyum ve 8 yıldır sürekli olarak kilo almaya devam ediyorum. 19 farklı diyetisyene gittim fakat hiçbiri çare bulamadı. Yaklaşık 100 kez diyet yapmışımdır. Artık kilo vermek istiyorum sabahtan akşama kadar bilgisayar başında zaman geçiyorum ve aşırı derecede tuz tüketiyorum.

Bu huylarımdan vazgeçmek istiyorum bilgisayarımı satmak istiyorum ama dayanamıyorum artık sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorum alay konusu olmak istemiyorum dışarı çıkınca tüm insanların bana bakmasını istemiyorum ve her şeyden önemlisi hayatı yaşamak istiyorum.

kendimin bir obez biliyorum kilo vermek istiyorum ama veremiyorum olmuyor ne kadar uğraşsam da bir elimde cips paketi diğer elimde kola şişesi oluyor.

Her zaman yakın bir zamanda kilomdan dolayı öleceğimi düşünüyorum. Acilen yardım gerek.
Burada sana birileri yardım edebilir mi bilmiyorum. Sen bir insansın, sağlıklı yaşaman gerek. Obezim diyorsun, kilo vermen gerekli. İlk önce alışkanlıklarını değiştirmelisin. Cips, kolayı neden yiyorsun? Neden yediğini bir kendine bir sormalısın. Diğer insanlar neden cips ve kolayı dozunda kullanmaya dikkat ediyorlar, bir sor kendine.

Senin büyük bir disiplin sorunun var. Bunca zaman hiç yediklerine dikkat etmeyip yemişsin ancak kimse de benimle alay etmesin istiyorsun. Haklısın, alay edilmesi doğru değil. Ancak yaptıklarından sen sorumlusun ve her zaman dışarıda alay edecek insanlar olacak. O yüzden kalk, adam akıllı günlük düzenli sporunu yap. Çok basit, cipsi bırak, yağı azalt.

Belki de sana kilo almada veya vermede öneri verebilecek en deneyimli insanlardan biriyimdir. Ben 2 yıldan kısa sürede 33 kilo aldım dostum, üstelik başladığımdaki yağ oranımı koruyarak. Hayvan gibi yemek yedim. Şahsi düşüncem de yemek yemek, yememekten çok daha zor. Yani kilo vermek çok daha basit bana sorarsan. Kusacak gibi olduğum günler oldu, sen de açlık ve yorgunluk hissiyle başa çıkacaksın.

Hastanede kan verdiğim gün diyetisyene de uğramıştım. Kadın bana 2000 kalorilik diyet listesi hazırlamıştı kilo almam için. Şaka gibi. O günden beri diyetisyenlerin çoğunu ciddiye almam, en azından işini ciddi yapmayanları. Bana sorarsan günde 5000 kalori de aldığım oldu, 3000 de. Ama öyle ya da böyle o kaloriyi aldım. Üstüne üstlük düzenli her gün 1-2 saat basketbol oynayıp kalori de yaktım evde düzenli crossfit antrenmanları yaptım. Düzenli ip atlama, şınav, ağırlık kaldırma vs. Metabolizmam hızlı olunca da kaymağı oldu. Ancak metabolizmanın hızlı olmasına gerek yok, bu bir sadece yakıt hızı gibi düşünebilirsin.

170 Kilo biri öyle kolay kolay ip atlayarak başlayamaz bu işe. Ama şöyle bir avantajın var, çok kilolu insanlarda ilk kilolar hızlı akıp gider. Bu hızlı kiloları akıtmak için dışarı çıkıp bol bol yürüyüş yap ve hayatındaki karbonhidrat ve yağ ağırlıklı besinleri azalt. Özellikle abur cuburu. Sağlıklı biri oldukça abur cuburun aslında o kadar güzel tatta olmadığının da farkına varacaksın. 120 Civarına inince belli başlı sporlara başla, mümkünse basketbol tarzı öneririm. 1 Saat oynarsan 500-600 kalori açık verebilirsin.

Ağırlık kaldırma meselelerine girmeyeceğim, çünkü cidden bayıcı mevzular. 170 Kilo bir adama git ağırlık bas, protein ağırlıklı beslen demek kolay değil. Bu adamın hızlıca yağ yakması lazım zaten. Bol bol yağ yakıcı hareket yap. Zaten 100 kiloya kadar inersen gerisi kolayla hallolacak, ki indiğinde de büyük bir deneyimin olacak bu konuda zaten. Kendi adımını kendin atabileceksin.

Su orucu veya kendini hiçbir şey yemeyerek aç bırakma gibi işlere sakın girme. Bunları yaparsan vücudun 170 kilo olmaktan daha büyük bir tehlikeye girer. Hem kilonla kalırsın hem de sağlık problemleri yaşarsın. Su orucu zaten çok tehlikeli bir şey, abartanlar ölüyor.

Kendimin bir obez biliyorum kilo vermek istiyorum ama veremiyorum olmuyor ne kadar uğraşsam da bir elimde cips paketi diğer elimde kola şişesi oluyor.

Merhaba, bende 110-115 kiloyum ve obez sınıfındayım. Ben daha çok ne kadar kararlısın onu anlamaya çalışıyorum. İnsan bir yerden sonra sıkılıyor ve gerçekten kendi diyet yapmaya başlıyor vb, sen ne kadar kilo vermek istiyorsun. Bunu bilmiyorum nasıl olur 100 diyet yapıp ne derece etki aldın yani diyetler mi sorunluydu diyeceğim 100 tane ve 19 farklı işinin eğitimini almış kişide problem olması biraz az ihtimal diyetlerde sonuç alamaman senden mi kaynaklanıyordu biraz daha bilgi verir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı