Şimdi bütçeniz kısıtlı olduğu için birbirine uyumlu anakart işlemci ve ram aldıktan sonra ekran kartını güzel birşeyler alırsanız kullanırken az mutlu olursunuz. Sonuçta illaki oyun oynayacak yada film izleyeceksiniz ve bunları en azından 720p yada 1080p de sorunsuz çalışan bir ekran kartında yapmalısınız. Birde hard diski Seagate Barracuda 256mb okuma özelliği olan hard disklerden alırsanız en azından biraz hızlı bir bilgisayar olur. Tabi sıfırı 450TL civarı 2TB olanın. 1TB yeterse ondanda alabilirsiniz. Benden söylemesi piyasada 128mb okuma yazma özelliği olan daha altıda var bunları alırsan pc başında yapacağın işlemler oldukça sıkıcı hal alıyor. Ssd alabilirsen zaten daha hızlı olur ama normal kullanıcı için bence gereksiz. Böyle bir sistem için 2.ci el ekran kartı alabilirsin örnek nvidia gtx 1050 yada 1060 olabilir. Yada shaphire rx 590+ nitro bunları 2.ci el bütçenize uygun bulabilirsiniz tahminen 500-1000tl aralığında 2. Elleri

Not: Ben daha yeni PC topluyorum. Baya araştırdığım ve gördüğüm kadarını aktarıyorum. Seçim genede size kalmış. Bu arada aldığınız ryzen işlemcilerin özelliğine bakın ben amd ryzen 2600x aldım. Ekran kartı olmadan görüntü gelmiyor. Hani ekran kartsız kullanacaksanız belli bir süre işlemcinin ekran kartsız görüntü özelliği yok ise ekrana görüntü gelmeyecektir