1700 TL Sistem Tavsiyesi

Bütçe
1700

Ahmet-K47

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Bütçemin yettiği kadar bir sistem topladım. Acaba iyi midir? Yorumlarınız neler? 500-1000TL civarı ekran kartı eklemeyi düşünüyorum ilerleyen zamanlarda. Taksitle alacağım için sıfır ve bu gibi siteler tercihim. Oynayacağım oyunlar CS:GO gibi oyunlar.

Dosya Ekleri

• 123.png
    123.png
    56,5 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Bütçemin yettiği kadar bir sistem topladım. Acaba iyi midir? Yorumlarınız neler? 500-1000TL civarı ekran kartı eklemeyi düşünüyorum ilerleyen zamanlarda.

Bilgisayarı ne için kullanacağını da yazarsan ona göre yardımcı olur arkadaşlar. Ayrıca ben olsaydım yerinde 2. Ele yönelirdim.

Oyun odaklı düşünüyorsanız bu sistem ile APU kullanımda iyi bir performans alamazsınız. Sonradan ekran kartı eklemek biraz rahatlatır fakat 2020 yılında yeni bir sistem toplarken 8GB 2400Mhz ram düşük olacağını düşünüyorum. Benim tavsiyem ya biraz daha bekleyip bütçe yükseltin yada 2. El piyasasına bir göz gezdirin.

Şimdi bütçeniz kısıtlı olduğu için birbirine uyumlu anakart işlemci ve ram aldıktan sonra ekran kartını güzel birşeyler alırsanız kullanırken az mutlu olursunuz. Sonuçta illaki oyun oynayacak yada film izleyeceksiniz ve bunları en azından 720p yada 1080p de sorunsuz çalışan bir ekran kartında yapmalısınız. Birde hard diski Seagate Barracuda 256mb okuma özelliği olan hard disklerden alırsanız en azından biraz hızlı bir bilgisayar olur. Tabi sıfırı 450TL civarı 2TB olanın. 1TB yeterse ondanda alabilirsiniz. Benden söylemesi piyasada 128mb okuma yazma özelliği olan daha altıda var bunları alırsan pc başında yapacağın işlemler oldukça sıkıcı hal alıyor. Ssd alabilirsen zaten daha hızlı olur ama normal kullanıcı için bence gereksiz. Böyle bir sistem için 2.ci el ekran kartı alabilirsin örnek nvidia gtx 1050 yada 1060 olabilir. Yada shaphire rx 590+ nitro bunları 2.ci el bütçenize uygun bulabilirsiniz tahminen 500-1000tl aralığında 2. Elleri 😉
Not: Ben daha yeni PC topluyorum. Baya araştırdığım ve gördüğüm kadarını aktarıyorum. Seçim genede size kalmış. Bu arada aldığınız ryzen işlemcilerin özelliğine bakın ben amd ryzen 2600x aldım. Ekran kartı olmadan görüntü gelmiyor. Hani ekran kartsız kullanacaksanız belli bir süre işlemcinin ekran kartsız görüntü özelliği yok ise ekrana görüntü gelmeyecektir 😁

Şimdi bütçeniz kısıtlı olduğu için birbirine uyumlu anakart işlemci ve ram aldıktan sonra ekran kartını güzel birşeyler alırsanız kullanırken az mutlu olursunuz. Sonuçta illaki oyun oynayacak yada film izleyeceksiniz ve bunları en azından 720p yada 1080p de sorunsuz çalışan bir ekran kartında yapmalısınız. Birde hard diski Seagate Barracuda 256mb okuma özelliği olan hard disklerden alırsanız en azından biraz hızlı bir bilgisayar olur. Tabi sıfırı 450TL civarı 2TB olanın. 1TB yeterse ondanda alabilirsiniz. Benden söylemesi piyasada 128mb okuma yazma özelliği olan daha altıda var bunları alırsan pc başında yapacağın işlemler oldukça sıkıcı hal alıyor. Ssd alabilirsen zaten daha hızlı olur ama normal kullanıcı için bence gereksiz. Böyle bir sistem için 2.ci el ekran kartı alabilirsin örnek nvidia gtx 1050 yada 1060 olabilir. Yada shaphire rx 590+ nitro bunları 2.ci el bütçenize uygun bulabilirsiniz tahminen 500-1000tl aralığında 2. Elleri 😉
Not: Ben daha yeni PC topluyorum. Baya araştırdığım ve gördüğüm kadarını aktarıyorum. Seçim genede size kalmış. Bu arada aldığınız ryzen işlemcilerin özelliğine bakın ben amd ryzen 2600x aldım. Ekran kartı olmadan görüntü gelmiyor. Hani ekran kartsız kullanacaksanız belli bir süre işlemcinin ekran kartsız görüntü özelliği yok ise ekrana görüntü gelmeyecektir 😁
Siz yanlış anlamışsınız genelde ryzen model işlemcilerin hepsinde APU özelliği var sanılıyor fakat bu sadece G modellerinde geçerli.

Bu videoyu izlemelisin :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısıtlı bütçede ramleri 3000-3200 Mhz yapmak gereksiz bir hareketten başka bir şey değil size maximum kazandıracağı FPS 10 dur. Bunun için ekstra 200-300 TL maliyet açmak gereksiz. Onun yerine ram'ler 2x4 yerine 2x8 yapılabilir. APU sistemlerde ram tarafında en önemli şey Dual channel.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı