1700 TL Sistem Tavsiyesi

Bütçe
1700
Ben işlemcinin özelliği yok ise gelmeyecektir dedim zaten 😁 kesin öyle olacak demedim. Sadece alırken dikkatli olsun ona göre plan yapsın diye bilgi verdim.😉

Ben işlemcinin özelliği yok ise gelmeyecektir dedim zaten 😁 kesin öyle olacak demedim. Sadece alırken dikkatli olsun ona göre plan yapsın diye bilgi verdim.😉
Demek istediğinizi anladım. Sadece bilgilendirmek amaçlı ryzen işlemcilerin G olanlarının APU olduğunu söylemek istedim 😁. Arkadaş zaten fiyat performans konusunda doğru seçimi yapmış.

3000MHz 8gb tek slot RAM alın 210tl'ye var. Sonradan bir 8gb daha eklersiniz, bu devirde 2x4gb yapmak mantıksız artık. 2400MHz RAM'ler 3000MHz'lerden daha pahalı artık. :)
3000MHz ram almak mantıklı (bütçe yeterli ise) fakat dual channel olmadan APU'dan performans alamazsınız.

Eğer tek bir site değil de ayrı ayrı sitelerden alır iseniz sizin için bir sistem topladım. Bütçeyi 80 TL aşıyor.

İşlemci: AMD Ryzen™ 3 3200G 3.6GHz (Turbo 4.0GHz) 4 Core 4 Threads 6MB Cache Vega 8 Graphics AM4 İşlemci (Wraith Stealth Soğutuculu) (640 TL)

Anakart: Gigabyte GA-A320M-H AMD A320 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Fiyatı (320 TL)

RAM: Corsair Vengeance Lpx 8gb 3000mhz Ddr4 Ram Cmk8gx4m1d3000c16 - n11.com (225 * 2 = 450 TL) 2 adet almanızı öneririm. Eğer 16GB RAM yapmayıp 2 adet almayacaksanız Crucial 4gb 2666mhz Ddr4 Ct4g4dfs8266 bu bellekleri alın. Ama unutmayın ki anakartın 2 slotu var ve APU bir sistem olduğu için 2 slotuda kullanmak daha fazla performans verir. O yüzden her türlü 2 slot yapmaya çalışın. 16GB 3000MHz RAM ile 8GB 2666MHz RAM arasında 200 TL fark var. Ama siz 8GB 2666MHz RAM alırsanız ileride RAM yükseltmesi yapacağınız zaman ilk iş elinizdeki bellekleri elden çıkarmak olacaktır. Bu yüzden hem daha yüksek kapasiteli hemde daha hızlı olan 16GB 3000 MHz bellekleri almanız daha mantıklıdır. (Burası sistemin kaderini belirlediği için bu kadar üzerinde durdum.)

HDD: Western Digital Av-gp Wd3200avvs 320 Gb Hdd - n11.com (75 TL) İleride kolayca ek bir HDD veya SSD takabileceğiniz için ve bütçe olarak uygun olduğu için şu anlık bu HDD en mantıklısı.

Kasa ve PSU: Netcam Mid Tower 550w Nc-a106-550 Atx Pc Kasası Siyah - n11.com ( Burada da bütçe olarak en uygunları arasından güç kaynağının gücünün ileride sorun çıkartmayacak düzeyde olan en uygununu tercih ettim. Yukarıda sizin topladığınız sistemdeki güç kaynağı, eğer ileride bir ekran kartı eklerseniz büyük ihtimal sorun çıkaracaktır ve ek olarak bir de güç kaynağı masrafı çıkaracaktır. Bu yüzden minimum 500W kullanmanızı öneririm.)

Sistem özellikleri:

• Ryzen 3 3200G
  • Vega 8
  • Gigabyte GA-A320M-H
  • Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz
  • 320GB 7200RPM
  • 550W
Sistemin oyun performansı (Sistemde işlemci, grafik işlemci, RAM boyutu ve hızı aynı olduğu için alacağınız FPS değerleri aşağı yukarı videodaki gibidir.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
3000MHz ram almak mantıklı (bütçe yeterli ise) fakat dual channel olmadan APU'dan performans alamazsınız.
Hocam AMD için 3000MHz ve üstü şart. 2400MHz ile fazla performans alamaz. 2x4 RAM alırsa tüm slotları dolduracak ve günümüz oyunları için yetersiz 8gb RAM. Biraz mantıklı düşününce tek slot 8gb almak daha mantıklı sonradan yükseltilebilir çünkü, merak etmeyin sizden daha iyi biliyorum dual channel mantığını AMD için fakat ezber yapmaya gerek yok. Geleceği düşününce 2x8 3000MHz RAM olacak.
Bu arada APU olduğu için 2GB ekran kartına gidecek ve geriye kalan 6GB PUBG için bile yetersiz kalabiliyor. 3000MHz single channel, 2400MHz dual channel ile farkı MHz ile kapatıyor zaten. Sizin dediğiniz gibi olursa bu sistem böyle kalır ama tek slot 8gb 3000MHz alırsa, ileride bi 200tl daha ekler 16GB RAM'li ve 3000MHz Dual Channel sistemi olur. Bazen geleceği düşünmek için şu an bir şeylerden kısmak gerekiyor, her şeyi ezberleyip ezberleyip yazmayın buraya.

Son düzenleme:
Hocam AMD için 3000MHz ve üstü şart. 2400MHz ile fazla performans alamaz. 2x4 RAM alırsa tüm slotları dolduracak ve günümüz oyunları için yetersiz 8gb RAM. Biraz mantıklı düşününce tek slot 8gb almak daha mantıklı sonradan yükseltilebilir çünkü, merak etmeyin sizden daha iyi biliyorum dual channel mantığını AMD için fakat ezber yapmaya gerek yok. Geleceği düşününce 2x8 3000MHz RAM olacak.
Bu arada APU olduğu için 2GB ekran kartına gidecek ve geriye kalan 6GB PUBG için bile yetersiz kalabiliyor. 3000MHz single channel, 2400MHz dual channel ile farkı MHz ile kapatıyor zaten. Sizin dediğiniz gibi olursa bu sistem böyle kalır ama tek slot 8gb 3000MHz alırsa, ileride bi 200tl daha ekler 16GB RAM'li ve 3000MHz Dual Channel sistemi olur. Bazen geleceği düşünmek için şu an bir şeylerden kısmak gerekiyor, her şeyi ezberleyip ezberleyip yazmayın buraya.
Tavsiye verirken bütçeye oranlar tavsiye verin lütfen. Elimde olsa 32GB RAM ekleyeceğim ama gördüğünüz üzere bütçe 1700TL. 2x4 2600MHz veya 2400MHz yapacağım. İleride PSU, RAM değişip ekran kartı ekleyeceğim.

8gb bir ram 200tl hocam, bütçeyi aşırı fazla zorlayacağını sanmıyorum yükseltmesi kolay, 1-2 sene yükseltmeden kullanacaksanız 2x4gb alın o zaman fakat 1-2 ay sonra 200tl ekleyip mis gibi uzun ömürlü yaparsınız sistemi.

8gb bir ram 200tl hocam, bütçeyi aşırı fazla zorlayacağını sanmıyorum yükseltmesi kolay, 1-2 sene yükseltmeden kullanacaksanız 2x4gb alın o zaman fakat 1-2 ay sonra 200tl ekleyip mis gibi uzun ömürlü yaparsınız sistemi.
8x2GB RAM 400TL. Tek kanal kullanırsam neredeyse hiçbir işe yaramaz. Mecburen çift kanal kullanmalıyım. APU sistemlerde çift kanal genelde şart koşulur sistem toplarken.
Anakartın RAM leri OC ile çalıştıracağını unutmayalım bu arada.
Ne gibi sıkıntı gördünüz de bu uyarıyı yazma gereği duydunuz ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı