Demek istediğinizi anladım. Sadece bilgilendirmek amaçlı ryzen işlemcilerin G olanlarının APU olduğunu söylemek istedimBen işlemcinin özelliği yok ise gelmeyecektir dedim zatenkesin öyle olacak demedim. Sadece alırken dikkatli olsun ona göre plan yapsın diye bilgi verdim.
![]()
3000MHz ram almak mantıklı (bütçe yeterli ise) fakat dual channel olmadan APU'dan performans alamazsınız.3000MHz 8gb tek slot RAM alın 210tl'ye var. Sonradan bir 8gb daha eklersiniz, bu devirde 2x4gb yapmak mantıksız artık. 2400MHz RAM'ler 3000MHz'lerden daha pahalı artık.![]()
Hocam AMD için 3000MHz ve üstü şart. 2400MHz ile fazla performans alamaz. 2x4 RAM alırsa tüm slotları dolduracak ve günümüz oyunları için yetersiz 8gb RAM. Biraz mantıklı düşününce tek slot 8gb almak daha mantıklı sonradan yükseltilebilir çünkü, merak etmeyin sizden daha iyi biliyorum dual channel mantığını AMD için fakat ezber yapmaya gerek yok. Geleceği düşününce 2x8 3000MHz RAM olacak.3000MHz ram almak mantıklı (bütçe yeterli ise) fakat dual channel olmadan APU'dan performans alamazsınız.
Tavsiye verirken bütçeye oranlar tavsiye verin lütfen. Elimde olsa 32GB RAM ekleyeceğim ama gördüğünüz üzere bütçe 1700TL. 2x4 2600MHz veya 2400MHz yapacağım. İleride PSU, RAM değişip ekran kartı ekleyeceğim.Hocam AMD için 3000MHz ve üstü şart. 2400MHz ile fazla performans alamaz. 2x4 RAM alırsa tüm slotları dolduracak ve günümüz oyunları için yetersiz 8gb RAM. Biraz mantıklı düşününce tek slot 8gb almak daha mantıklı sonradan yükseltilebilir çünkü, merak etmeyin sizden daha iyi biliyorum dual channel mantığını AMD için fakat ezber yapmaya gerek yok. Geleceği düşününce 2x8 3000MHz RAM olacak.
Bu arada APU olduğu için 2GB ekran kartına gidecek ve geriye kalan 6GB PUBG için bile yetersiz kalabiliyor. 3000MHz single channel, 2400MHz dual channel ile farkı MHz ile kapatıyor zaten. Sizin dediğiniz gibi olursa bu sistem böyle kalır ama tek slot 8gb 3000MHz alırsa, ileride bi 200tl daha ekler 16GB RAM'li ve 3000MHz Dual Channel sistemi olur. Bazen geleceği düşünmek için şu an bir şeylerden kısmak gerekiyor, her şeyi ezberleyip ezberleyip yazmayın buraya.
8x2GB RAM 400TL. Tek kanal kullanırsam neredeyse hiçbir işe yaramaz. Mecburen çift kanal kullanmalıyım. APU sistemlerde çift kanal genelde şart koşulur sistem toplarken.8gb bir ram 200tl hocam, bütçeyi aşırı fazla zorlayacağını sanmıyorum yükseltmesi kolay, 1-2 sene yükseltmeden kullanacaksanız 2x4gb alın o zaman fakat 1-2 ay sonra 200tl ekleyip mis gibi uzun ömürlü yaparsınız sistemi.
Ne gibi sıkıntı gördünüz de bu uyarıyı yazma gereği duydunuz ?Anakartın RAM leri OC ile çalıştıracağını unutmayalım bu arada.
Ne gibi sıkıntı gördünüz de bu uyarıyı yazma gereği duydunuz ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.