18 bin TL'ye iPhone 13 Mini alınır mı?

Yazılım desteğine gelince de şunları söylemek istiyorum.
Apple en son iPhone 6/6S'e güncelleme desteğini vermeyeceğini açıkaldı.
iPhone 6 2014 yılında piyasaya sürüldü. Biz şu an 2022 yılındayız. Sanırım yazılım desteği hakkında daha fazla bir şey söylememe gerek yok.
Evet bence de Apple yazılım güncellemesini aşırı uzun vermiyor. 8 yıl çok az. Keşke 20-30 yıl olsaydı.

Aynen telefon güncelleme alıyor ama nedense kasıtlı olarak eskiyor nedense telefon batarya doluyken kapanmaya başlıyor neden acaba?

Aynen telefon güncelleme alıyor ama nedense kasıtlı olarak eskiyor nedense telefon batarya doluyken kapanmaya başlıyor neden acaba?
Hocam sanki diğer telefonlarda olmuyor mu?
Kaldı ki sence de bir telefon için 8 yıl çok uzun bir süre değil mi?
Android zaten güncelleme desteği alamdığı için zamanla hantallaşmıyor mu? O halde android işletim sistemine sahip telefon üreticileri, yazılım desteği sağlamayarak telefonları yavaşlatıyorlar.

Android zaten güncelleme desteği alamdığı için zamanla hantallaşmıyor mu? O halde Android işletim sistemine sahip telefon üreticileri, yazılım desteği sağlamayarak telefonları yavaşlatıyorlar.

Diyorum ki telefon istediği kadar güncelleme desteği alsın ömrü 3 çok temizde 4 yıl her güncellemede telefon kasıtlı olarak eskiyor yani telefon bir anda gelmiyor bu duruma her güncellemede kullanıcınında modunu düşürüyor.

Android zaten güncelleme desteği alamdığı için zamanla hantallaşmıyor mu? O halde android işletim sistemine sahip telefon üreticileri, yazılım desteği sağlamayarak telefonları yavaşlatıyorlar.
Tamam ama Apple bir zaman telefonları bazı güncellemelerle yavaşlattığını itiraf etti

Sürekli neden Apple neden iPhone diye açıklamaktan sıkıldım diyebilirim. Geçenlerde @BerkayZ87 arkadaş güzel bir açıklama yapmıştı onu buraya kopyalıyorum.

Eki Görüntüle 1537974

Megapiksel, tek başına bir şey ifade etmez. Kamera sensörü ve kamera lensi en önemli iki kriterdir. Ek olarak SoC ve yapay zeka da kameraya etki eden faktörlerdir. Tüm bu faktörlerden sonra anca sıra megapiksele gelir. 14 Pro Max'in 48MP kamerası var, S22 Ultra'nın 108MP kamerası var, yani S22 Ultra daha iyi gibi bir mantık yok. 14 Pro Max'in kamerası daha iyi.

Türkiye'de iPhone kullananların mantalitesi belli, "Apple alayım havalı gözükeyim.". Böyle düşünen insanları bir kenara bırakıp kalan insanların neden IPhone'a para verdiğini kısaca açıklayalım.
  • Stabil işletim sistemi.
  • Ekosistem.
  • Malzeme kalitesi.
  • Kamera ve video performansı.
  • Sosyal medya platformlarıyla tam uyumluluk.
  • Aynı dönem çıkan telefonlar içerisinde en güçlü SoC her zaman Apple'da olduğu için donanım güçü de tercih sebebi.
  • Güncelleme desteğinin olağanüstü uzun olması.
Ve tüm bu saydığım şeyler, her markanın sağlayabileceği özellikler değil. Dolayısıyla sırf üstünde elma var diye alan bir kesimi sürekli olarak örnek göstermek yerine bilinçli olarak Apple cihaz alan insanların neden Apple cihaz tercih ettiğini sorgulamak, daha iyi olacaktır.

Bugün marques brownlee video atmış, iPhone 14 ve yeni IOS'un ne kadar bugli olduğundan bahsediyor ve gösteriyor.

Benim durumuma gelirsek. IPhone'u en son 4'te bırakmış ve Android ile yoluma devam etmiş biriyim. Şu an elimde son derece memnun olduğum S20FE var ama telefon yükselteyim istiyorum. Seçeneklerim 16bine S22, iPhone 11 veya ikinci el 12-13. gördüğüm kadarıyla 12 ve 13 kamerası arasında bile aslında fark var. Geçen izlediğim ünlü YouTuber'lar ne kullanıyor videosunda neredeyse herkes 13 Pro kullanıyordu, kameralarin ne kadar iyi olduğundan bahsediyordu. 13 mini de de aynı kameralar var sonuçta.
Can sıkıntısı, biraz da iOS kullanayım istiyorum yoksa Samsung'un yazılımı ve S20FE donanımı çok iyi ama S20FE S21 S22 kullanan insanlar arada çok fark olmadığını, geçiş yapmanın gereksiz olduğunu söylüyor. O yüzden IPhone'lara yöneldim ben de.
Daha düşük bir telefondan geliyor olsaydım gözüm kapalı şekilde S22'ye 16bin verirdim ama farklılık istiyorum ben. IPhone'lara gelen zamlar yüzünden ikinci el piyasasıda alak bulak. Sıfırdan pahalıya koyuyor adamlar 1 senelik telefonu.

Tamam ama Apple bir zaman telefonları bazı güncellemelerle yavaşlattığını itiraf etti
Hocam ben yavaşlatmadığını mı söyledim. Yavaşlatıyor dedim zaten.
7 yıllık ipad air 2 kullanıcısyım. Cihazımda yavaşlama var. Ama bu yavaşlamayı günlük işlerimde hissetmiyorum bile.
Şunu ifade etmeye çalışıyorum:Eğer ki 7 yıl önce android bir tablet alsaydım ne olurdu?

Telefonlarında bu yavaşlama çok daha belirgin oluyor. Ama apple zaten yavaşlattığını kabul etti. Ne hikmetse diğer telefon üreticileri hiç yavaşlatmıyormuş. Ben bunu anlatmak istiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı