18 TL'ye Satılan Red Dead Redemption 2

Bir süredir ucuz yollu olarak bu oyunu oynamaya çalışıyordum, en azından GTX 970'in performansını görmek için. Fakat görebildiğim en uygun fiyat 220 TL'den aşağı inmiyordu, korsan olarak deneme şansım zaten yok ve 100GB'lık "acaba çalışacak mı?" Riskini almak istemedim.

Ben de Gamesatış sitesinde satılan RDR2'li "Sadece offline" hesapları inceledim, fiyatları 10 TL'ye kadar düşüyor fakat biraz daha mağaza yorumu fazla ve uzun süredir satış yapan bir yerden almayı tercih ederseniz 20 TL'yi bulan hesaplar da var. Ben de "20 liradan ne olacak, denemiş oluruz" diyerek 1000'in üzerinde mağaza yorumu olan, 2 seneden uzun süredir hizmet veren bir satıcıdan 18 TL'ye "ömür boyu garantili" bir hesap satın aldım.

Peki sistem nasıl işliyor?

1- Bilmeniz gereken ilk şey oyunu ne Steam CD-Key ne de Steam gift olarak alamıyorsunuz. Size içinde oyunun olduğu bir Steam hesap ismi ve şifresi veriyorlar.

2- Hesap size ait olmuyor, şifresini değiştiremiyorsunuz.

3- Satılan hesabı biraz incelediğimde Ukrayna hesabı olduğunu gördüm ve aklıma ilk gelen fikir "çalıntı hesap" oldu. Fakat satın alma geçmişini kontrol ettiğimde hesapta sadece RDR2 satın alındığını gördüm, üstelik yakın bir tarihte. Yani bu satıcılar çok ucuz fiyata bu hesapları satın alıp daha sonra hesabı aynı anda 4 kişiye satıyorlar.

4- Satılan alan her kullanıcı sanki aynı kütüphaneyi paylaşan farklı kişiler gibi oyunlara girebiliyor, bir başkası oyundayken eğer siz hesaba giriş yapmaya çalışırsanız o kişi oyundan düşüyor, ya da internet bağlantısını kesmesi gerekiyor.

5- Daha ucuza satılan hesaplarda ise satıcı bile hesabın gerçek sahibi değil. Size rastgele bir hesap veriyorlar, eğer hesabın şifresi değişirse size başka bir hesap vereceklerini "garanti ediyorlar."

6- Satıcıya "peki hesabın şifresi değişirse ne olacak" diye sorduğumda ise hesapların kendilerine ait olduğunu ve şifrelerinin asla değişmeyeceğini garanti ettiklerini, "ömür boyu garantinin" de bu olduğunu söylediler. Yani süresiz bir şekilde hesabı kullanabiliyorsunuz.

7- Hesabı aldığınızda size sorun yaşamamak için offline kalmanızı hatta İnternet bağlantınızı kesmenizi söylüyorlar, bu sayede başkaları hesaba giriş yapsa da siz etkilenmeden oyununuza devam edebiliyorsunuz.

8- Hesapları başkalarının kullanması dışında herhangi bir yasak veya ban durumu yok. "Acaba Online'dan banlanmış hesapları mı satıyorlar?" Diye düşünerek RDR2 Online'a girmeyi denedim ve kendimi başkasının karakteriyle sorunsuz bir şekilde Online'da buldum. Yani başkalarının kullanmadığı zamanlarda tamamen size ait bir hesap gibi isterseniz sadece hikaye, isterseniz Online olarak oyunu oynayabiliyorsunuz.

9- Son olarak şunu da belirteyim, oyunu sadece Steam üzerinden değil, size verilen Steam hesabına bağlı Rockstar hesabıyla beraber, Rockstar Launcher'dan oynuyorsunuz. Siz kütüphaneden tıkladığınızda otomatik olarak hesap bilgilerini girerek Rockstar Launcher'dan oyunu açıyor.

Ben yaklaşık bir haftadır herhangi bir sorun yaşamadım, eğer sormak istediğiniz başka bir soru olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
 
Paranızı çöpe atın daha yararlı olur. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi para biriktirip orijinal alın kafanız rahat olsun.
 
Bu tarz hesap olayının iki şekli var. Biri çalıntı hesap olan ve sizin mail ve şifre değişmenizi olanak sağlayan tür. Online ve offline kafanıza göre takılırsınız ama hesabın sahibi her an geri alabilir mesela bazılarında 1 hafta bazılarında 1 yıl ama sahibi istediği sürece geri alabiliyor. Ben Ocak ayında 28TL'ye almıştım ve 5 gün önce hesabı sahibi geri almış üstüne.

2. Şekli ise sizin dediğiniz tür. Online girmeye izin vermezler, bir hesap açıp ona oyunu alıp, bunu bir çok kişiye satarak bundan kar etmeye çalışırlar. Yani çalıntı hesap değil aldığınız yerin hesabı ama aynı hesapta offline olarak bir çok kişinin oynamasına sebep olur. Bunlar da yığılmanın önüne geçmek için 2-3 ay sonra şifreyi değişirler ama siz o zamana kadar storynizi bitirmiş olursunuz. Zaten genelde storyi bitirince hesabı geri alıyorlar yani yabancı satıcıların yaptığı şekil bu.
 
Korsan oyundan daha kötü, korsan ürün kimsenin değil şahıs olarak ama bu birilerinden çalınmış, yani hem emek hırsızı hem de oyuncunun oyunundan hırsızlık var.
Yapmayın Allah aşkına Korsan indireyim dedim RDR2'yi başıma gelmeyen kalmadı. Google girince arapça şarkılar çalıyordu +18 sitelere yönlendiriyordu biryere tıkladığımda neler neler eğer bu hesabı kendisi almışsa çok mantıklı ve işlevsel bir yöntem.
 
çalıntı kartlar ile alınan oyunlar. 2 gün sonra kart sahibi harcama itirazı yaptığında kütüphanenizden o oyun gidecek arkadaşlar, bizzat plati.ru dan aldığım 2 hesap'ta başıma geldi bu durum.
 
Ben de öyle tahmin ediyorum, yoksa bu kadar ucuza satılması imkansız.
Bu tarz hesapların hepsi çalıntı. Başka seçeneği yok. Ama içiniz şu konuda rahat olsun. Hesabın sahibi fark ederse şifreyi değiştiriyor ve bitiyor. Yani hesap çalınamamış oluyor. Şöyle düşünebilirsin. Hesabı çaldın ama sahibi şifreyi değiştirene kadar. Hatta EA hesaplarını ücretsiz veren yerler bile var. Ama o yerleri söylemem hiç etik olmaz.
 
Platin.ru var. Oradan oyun aldım dediğin gibi başkası girince beni atıyor yarım saatte on kişi girdi hesaba :D paranızı kaptırmayın bunlara.
 
Yapmayın Allah aşkına Korsan indireyim dedim RDR2'yi başıma gelmeyen kalmadı. Google girince arapça şarkılar çalıyordu +18 sitelere yönlendiriyordu biryere tıkladığımda neler neler eğer bu hesabı kendisi almışsa çok mantıklı ve işlevsel bir yöntem.
İşin o kısmına girmiyorum korsan indirmediğim için bilemem, ben sadece hakka girilip girilmeme tarafına bakıyorum.
Hırsızlık olayını geçtim yasal bile değil.
Yasal olmadığı için hırsızlık zaten aynı şeyden bahsediyoruz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı