18 yaş altı için banka hesabı önerisi

BigBangZero

Kilopat
Katılım
11 Aralık 2015
Mesajlar
1.673
Makaleler
2
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, 18 yaş altı için bir banka kartı çıkarmak istiyorum. Babamla konuştum, babam VakıfBank kullandığından ötürü Vakıfbank'tan çıkartalım dedi. Vakıfbank'ta Genç Bankomat kartı çıkartılabiliyormuş. Vakıfbank'tan ziyade komisyon ücretleri az olan hangi banka var? EFT ve havale çok yapacağım yüksek ihtimalle o nedenle düşük komisyonlu bir banka gerekiyor.
 
Ben 18 yaş altındayken hiç böyle şeyleri düşünmeden en yakın banka olan Kuveyttürk'ten çıkartmıştım.
İnternet bankacılık uygulamasını beğenmiyorum ama çoğu işlemi ücretsiz yapıyorum. O yönden güzel. Kuveyttürk'ün en büyük sorunu, kendi bankaları dışında hiçbir yerde atmleri yok, başka atm kullanacağın zaman da işlem ücreti ödüyorsun. Bir ara Halkbank ile anlaşma yaptıklarını ve Halkbank atmlerinden ücretsiz işlem yapabileceğimize dair bir mesaj almıştım, ama geçen para çektim yine 1,94 tl işlem ücreti aldı.

2. bankam olarak da şu an İş Bankası'nı kullanıyorum. İnternet bankacılık uygulamaları gerçekten güzel, güvenlik önlemleri vb. de güzel. Atmlerini bulması kolay. Ama onda da havale işleminde ücret alıyor.

Devlet bankalarınınm güzel yanı, bir devlet bankasından olan banka kartını diğer devlet bankalarının atmlerinde ücretsiz işlem yapabiliyorsun. Mesela Vakıfbank kartınla Ziraat veya Halkbank atmlerinde para çektiğinde işlem ücreti ödemiyorsun, hem de devletin bankası.
Devlet bankalarında da sorun, bankada bir işlem yapacağın zaman genelde memurların ilgisiz olduklarını söylemişlerdi. Diğer iki bankayı bilmiyorum ama ben bunu Ziraat'de hissettim. Ve benim adresimdeki Ziraat atmlerinde yıllardır sorunlar var. Kartını kaptırmak mı dersin, içinde para olduğu halde fazla para koyduğun zaman para üstü veremediği için işlemini yapmaması mı dersin, işlem bittikten sonra ana menüy e dönerken takılması mı dersin... böyle bir çok sorunlarını gördüm ve yıllardır çıkarıp da yeni atmler takmıyorlar.
Ehliyet ücretimi yatırırken sorun yaşamıştım, içeriden halletmeye çalıştığımda "Atmden yapılan işlemleri buradan yapamıyoruz" demişlerdi, atm bozuk deyince de "sen becerememişsindir" dediler. "E o zaman gel sen göster nasıl yapıldığını" dedim, ondan sonra gelip o da yapamayınca o da sövdü.
Bu yüzünden kimseye Ziraat önermiyorum, ama yine de senin tercihin.
 

Geri
Yukarı