Bir tanıdık var, isim vermeyeyim. 2020-2021 yılında birilerine küfürler etmiş. Şimdi davalık olacağım falan diyor. Yaşı 16-17 idi. Bir şey olur mu? Hapse falan girme ihtimali var mı? Ben de pek bilmiyorum. Belki sizden bilen biri vardır diye sordum.
Var. Cumhurbaşkanı'na hakaret ayrı bir suç kanunda.Bu tarz küfürlü mevzularda, mevki farkı oluyor mu? Mesela Cumhurbaşkanı ve normal vatandaşa küfür etmede fark var mı? Ceza olarak.
Evet, internetten baktım. Bu biraz daha fazlaymış cezası. 1 yıldan 4 yıla kadar diyorVar. Cumhurbaşkanı'na hakaret ayrı bir suç kanunda.
E normal. Kim Cumhurbaşkanı olursa olsun T.C. coğarafyasında kesin birileri tarafından hakarete uğrayacaktır.Evet, internetten baktım. Bu biraz daha fazlaymış cezası. 1 yıldan 4 yıla kadar diyor![]()
Benim merak ettim şey. Acaba diğer ülkelerde de böyle davalar oluyor mudur? Amerika falan.E normal. Kim Cumhurbaşkanı olursa olsun T.C. coğarafyasında kesin birileri tarafından hakarete uğrayacaktır.
Cumhurbaşkanı Türkiye yi temsil ettiğinden farkı oluyor.Bu tarz küfürlü mevzularda, mevki farkı oluyor mu? Mesela Cumhurbaşkanı ve normal vatandaşa küfür etmede fark var mı? Ceza olarak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.