18 yaşında açık liseye gitmek

One Face

Kilopat
Selamünaleyküm. Ben okula geç başladığım için liseyi 20 yaşında bitiriyorum. 18 yaşına girince açık liseye geçsem okulu erkenden bitirebilir miyim?
18 yaş üstü 5 dönem açık lise okuyarak mezun olabiliyor ya.
@333365

Son düzenleme:
Krediyi ve zorunlu dersleri verirseniz mümkün. 18 yaş ve üstü öğrencilerin dönem okuma zorunluluğu 5'dir.

Krediyi ve zorunlu dersleri verirseniz mümkün. 18 yaş ve üstü öğrencilerin dönem okuma zorunluluğu 5'dir.
Hem okuldan kurtulabilirim hem de istediğimi yapabilirim. Değil mi hocam?
Projeymiş falan onlarla da uğraşmam hem de sadece derse odaklanabilirim ama YKS'de OBP olayı nasıl olur o zaman?

Hocam anladığımdan emin olmak için yazıyorum(Bende aynı durumdayım denebilir.), 18 yaşında iken açık liseye girersek sadece 5 dönem okuyarak mezun olabiliyor muyuz?

Açık liseden mezun olunca YSK gibi şeylerde bi eksisi vb. şeyler var mı? Ben 11 sınıfta falan geçebilirim büyük ihtimal, böyle bir şey var ise.

Son düzenleme:
18'im eylülde 19 olacağım bu sene sonu 2. dönemi bitiririm. 18 olduğum için 5 dönem sınavlarını bitirince mezun oluyoruz sınavlar o kadar zor değil. Sanırsam bu ay E-sınav yapılacak öyle olursa kopya çekmesi daha kolay olur :D

@One Face gene hesaplaması aynı oluyor, değişen bir şey yok. Dersin kredileri haftalık ders saati olarak baz alınıyor ve o derecede etkiliyor. Tek farkı dönemlik tek sınav ve sözlü notu, proje notu vs. gibi şeyler yok açık lisede.

@One Face, @333365 hocalarım zamanınız var ise söyleyebilir misiniz lütfen? Tam olarak anlayamadım, ben 11. sınıfın başında 18 olduğumu varsayarsak açık liseye geçsem ne zaman mezun olabiliyorum?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı