18 yaşındaki birisi Supersport motor kullanabilir mi?

Hayır önemli olan güç

Dostum sınırlandırma bahsettiğim gibi güce kW ye göre yapılıyor. A2 ehliyeti ile 35kW yani 47 beygir altındaki motosikletleri kullanmak için yeterlidir. Yanlış olan CC olarak söyleyip kafa karıştırmak bence. Çünkü kural açık ve net. CC değil kW önemli.

600 CC olup 35kW altında kalan motosiklet sayısı çok azdır belki bir kaç adet chooper modeli vardır ama yine de böyle bir motosikletin varsa hiç bir şey olmaz çünkü 35kW gücünde değilse ehliyetin yeterli. Hata bir örnekte vereyim Yamaha MT7'yi 35kW olarak satın alıp A2 den A ehliyetine geçtiğinde tekrar 55kw çevirebiliyorsun bu tamamen yasal. Bu şekilde bir çok motosiklete güç sınırlandırılması yapıp A2 ye uygun duruma getirilebiliyor. CC olayı eski dönemlerdeki ehliyetlerde vardı çok eskide kaldı. 😁 Galiba 2016 da yeni ehliyet sistemine geçilince bu durum tarih oldu. Eski A2 ehliyetlerde hatta A durumuna yükseldi.
Hocam kısıtlama olayını biliyordum ondan yana sıkıntı yokta zamanında CC olayına çok takiliyordu prosedür değişmiş demekki ya da bizi öyle uyuttular 🤣
bilgilendirme için sağol.
 

Geri
Yukarı