Hakkı savunan patronlar, işçiye 10 TL zam yapmaktan acizler. 5 dakika işe geç gelsen tüm gün surat yapar, ama kendi 5 dakika işi uzasa, mesai vermez. Cumayı kaçırmaz, vergi kaçırır. Dediğiniz gibi, işçi umurunda değil, nasıl sömüreyim diye bakar. Bakın, ben burada her patrona laf etmiyorum, neleri görüyoruz haberlerde, kendini yakan işçiler falan. Hangi yandaş kanal haber yaptı bunları? Burada adam kayırma var, yönetenlere 1603 TL verin, hangisi ek gelir olmadan ay sonunu getirir? Açlık sınırından bile az, daha ulaşım, eğitim, sağlık, kira ve faturaları eklesek en az 5000 TL aylık, 4 kişilik bir aile. 200 TL zam yaptılar, koca koca manşetler ile yayınladı, gazeteler. Ertesi gün, 2018 zamları geldi, köprü, otoyol zamları geldi, bu sefer gazeteler kör oldu, yazmadı. Halkını kandıran bir medya var, biz konuşunca da laf ediyorlar. Halk bıktı artık, ben bu konuşmamda tek hakaret etmedim. Şahitsiniz. Ama, sırf eleştiri yaptım diye, beni hain ilan edenler olacak, bilmiyorlar ki, ben eleştiriyi sen ay sonunu rahat getir, eşit olalım diye yaptım! Kanuna göre bir işçi, 8 saat çalışır, 1 saat molası olur. Buradakiler 10 saat üstü çalıştırıyorlar. Kaç iş yerine girdim, 5 dakika boş dursam laf ettiler, kendileri 500 TL paramı 3 ay vermediler. Peşlerinden koştum, hakkım dedim. Sonunda aldım. Ben, bana şu kadar verdi, ona az versin demiyorum! Ben, bana da versin, karşımdaki işçiye de versin, istiyorum. Tüm bunları 6 milyon asgari ücretli için diyorum. Ve tekrarlıyorum; Eğitim ve Sağlık tamamen ücretsiz olmalı, kanunca güvence altına alınmalı, son olarak ta, bana ve benim gibilerden para kesilir, milyonlarca Suriyeli din kardeşi diye, para alınmaz. Hepsine destek çıkıldı. Bakın size abartısız diyorum, bizim burada yarım saat çarşıya gidin, her yer Suriyeli esnaf.. Sanırsın Türkiye'de değiliz, Suriye'deyiz! Yazan, ilgilenen herkese teşekkürler arkadaşlar