180 derece direksiyonu 900 derece yapmak

K değeri bir elemanı kontrol etmeyeceğimiz için önemli değil. direnç.net tavsiye ederim. Malzeme temininden sonra yardımcı olurum. Yalnız nasıl entegre edileceği hakkında fikrim yok ben sıfırdan yaptım kullanıyorum.

Bu olur mu?

Potansiyometre yerine encoderli motor kullanırsanız atlama yapmaz ama encoderli motoru içine sığdırabilir misiniz bilmiyorum. Potansiyometre ile yapınca direksiyon 10FPS ile dönüyormuş gibi oluyor.

Potansiyometre yerine encoderli motor kullanırsanız atlama yapmaz ama encoderli motoru içine sığdırabilir misiniz bilmiyorum. Potansiyometre ile yapınca direksiyon 10FPS ile dönüyormuş gibi oluyor.

Sıfırdan yapmayı da düşündüm onu nasıl yapabilirim, çıkma bir araba direksiyonu alıp ona bağlasam potansiyometreyi nasıl olur?

Peki Encoder'ı nereden alacağım, veya onların modelleri var mı? Hangisini kullanacağım?

İkinci el yazıcılardan çıkma encoder alabilirsiniz, potansiyometrelere göre daha hassas olduğu için daha akıcı oluyor, encoderlerin de kendi aralarında tarama hızı farkları oluyor. GittiGidiyor gibi yerlerde satılıyor.
Elinizde Snopy v5h varsa ona yapın. Encoder sığmazsa da potansiyometre ile yapın deneme amaçlı. Direksiyon seti mekanizması ile uğraşmak çok yoruyor ve çok zor.

İkinci el yazıcılardan çıkma encoder alabilirsiniz, potansiyometrelere göre daha hassas olduğu için daha akıcı oluyor, encoderlerin de kendi aralarında tarama hızı farkları oluyor. GittiGidiyor gibi yerlerde satılıyor.
Artı özellik olarakta feedback olur 👍

Yani motor aksamınıda bağlayarak gerçek arabalardaki gibi çevirdikten sonra eski konumuna dönmesi sağlanabilir güzel olur.

Elinizde Snopy v5h varsa ona yapın. Encoder sığmazsa da potansiyometre ile yapın deneme amaçlı. Direksiyon seti mekanizması ile uğraşmak çok yoruyor ve çok zor.

Elimde direksiyon seti yok, direksiyon mekanizması derken neyi kastettiniz?
Artı özellik olarak da feedback olur 👍

Yani motor aksamınıda bağlayarak gerçek arabalardaki gibi çevirdikten sonra eski konumuna dönmesi sağlanabilir güzel olur.

Encoder ile yaparsam Encoder'ın içinde kendi Feedback'i oluyor mu başka bir şey yapmama gerek oluyor mu?

Elimde direksiyon seti yok, direksiyon mekanizması derken neyi kastettiniz?

Encoder ile yaparsam Encoder'ın içinde kendi Feedback'i oluyor mu başka bir şey yapmama gerek oluyor mu?

Adı üstünde encoderli motor. Encoderi direksiyon niyetine motoruda feedback için kullanırız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı