1900 TL'ye Sistem Tavsiyesi Ve Sorularım

Efrasilyab

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2014
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba arkadaşlar forumu internette dolaşırken buldum çok güzel bir ortam var, Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.

5 senedir laptop kullanıyorum ve artık deli gibi oyun oynamak istiyorum, malum laptoplar da hiçbir şey kaldırmıyor! 1900 lira bütçem var. Bilgisayar genel hakimiyetim merak ettiğim parçaları google da arayıp yorumlara bakmakla kısıtlı. Yani çok bir bilgisayar bilgim yok.
2 bilgisayar beğendim bütçem içinde biri .

Hp İntel Core i5 4440 3.1 Ghz 12 Gb Ddr3 1 Tb Hdd 4Gb Nvidia Gt640 Win8 - Vatan Bilgisayar

Diğeri de internette bulamadığım pro2000 bir bilgisayar özellikleri :

  • İşlemci: amd x8 fx 8120 (8mb, 3.1-4.0ghz)
  • 16 gb ram ,
  • ati radeon hd 4850 1 gb Ekran kartı.
Eğer ikisi de fiyatına göre iyi değil dersiniz bende toplamak isterim ! ama biraz korkuyorum açıkçası.

Ama bu modellere çöp derseniz fiyatına göre, toplamak için yardımcı olursanız sevinirim !
Beni yıllarca idare edecek bir masa üstü istiyorum hızlı ve oyunlarda beni üzmeyecek bir sistem. Ne dersiniz ? Bir de evime vatan ve electro world yakın hangisini önerirsiniz toplarsam ? Garanti veriyorlar mı ? Sizin verdiğiniz listeyi yazıp, adamın eline versem bana her şeyiyle tam bir kasa verip evime gidip sevinç içinde oyun oynayabilir miyim sorunsuz? Parçalar arası hiç bir uyumsuzluk çıkmadan ?

Uzun oldu dediğim gibi şimdiden vaktiniz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. Arkadaşın dediği doğrudur, yeni bir sistem toplaman gerek. O kasa seni en fazla 1-1,5 yıl götürür. 2. yılda yeni bir bilgisayara ihtiyacın gereğinden fazla olur. En iyisi toplama bilgisayardır. ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde hazır kasalarda işlemci ön planda oluyor. Misal casper'dan örnek verirsek 900 lira gibi i7 işlemci koyup 140-150 liralık ekran kartı koyuyor. Ne anladım bu işten ?

Kardeşim en iyisi kendin toplamalısın. Sağlam ekran kartlı hazır kasalar çok para. Zaten bunu ucuza getirmek istiyorsan kendin topla. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Toplama bir bilgisayar her zaman daha iyidir. Bundan dolayı Oğulcan arkadaşın önerdiği sistemden birini almanızı öneririm.
 
Herkese çok teşekkür ederim ilginiz için ! Oğulcan bey gerçekten çok anlamayan bir insan olmama rağmen çok güzel bir sistem yapmışsınız. İlki daha güzel göründe bana ama farkı nedir ? ve 2. ci i3 işlemci galiba artık düşük kalmıyor mu onlar ? Bir de 4gb ram yeterlimidir sizce ? Teşekkürler yeniden !
 
Oyun bilgisayarı ise AMD işlemci olanı öneriyorum. Tabi bu benim kendi seçimim. 4 gb ram yeterli mi demişsiniz, bence yeterlidir.
 
Aralarinda performans farki yok. Intel sistem daha az guc tuketiyor. FX 6300'de overclock secenegi mevcut. Korkmayin, i3'ler eskimez. :) İleride bir 4GB daha RAM alip, sistemi tamamlayin.
 
Gerçekten ilk Sisteme içim ısındı ancak bu fiyatlar orda toplattığımdada aynı kalır değilmi yani sadece internetten alma fiyatı değillerdir umarım ? Birde bu yazdığınız parçalar Herşey değil mi ? yani bu parçaları söylediğimde tüm sistem hazır olucak kasanın içinde olması gereken her şey ? İlgilendiğiniz için teşekkürler !
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı