1994 BMW 3.18i LPG İle Ne Kadar Yakar?

fotoğraf ve araba tavsiyesi uyumu :) hocam ben arabadan öyle çok anlamıyorum, bir kaç kişi bana dizel araçta 150.000 km'den sonra arabayı çöpe at veya sağlam masraf edip motoru yenilersin tarzında şeyler söylediler. Böyle giderse kışı bekleyeceğim herhalde, doların ve yazın etkisiyle fiyatlar gerçekten uçmuş...

Yav 20.000' e yeni araba bu işte Türkiye malum. :D Bizim Era 210.000 de hala saat gibi maşallah yani saat gibi derken yolda koymadı masrafıda olmadı hiç rutin bakım dışında. Benzinlide o 150.000 işi sanırım. Gönül isterdi ki bunu boşver çek altına bir 7.60 demek ama malum işte. Kışı bekle fiyatlar uçuk haklısın.
 
2006 Modelden aşağı dizelse alınmaz. Dizel benzinliden çok kilometre yapamaz. 3 Milyon KM Gören benzinliler var. Era yedek parça, servis, alım satım bakımından popüler bir arabadır ama çok eksisi var. Eğer 2006'dan eski bir dizel ise kesinlikle bulaşılmamalı çünkü EuroDiesel ülkemize gelmeden önce kükürt miktarları çok yüksek ve dizel motorlara kök söktürüyor. Eğer yeni nesil dizel motor ise 150 Bin KM Olayı safsata bizim Fiesta 1.6 TDCİ Vardı 450 Bin KM'ye sadece 1 kere uygunsuz kullanım şartlarından hararet yaptı o kadar. Eski dizellerden bahsediliyorsa 150 Bin KM Olayının doğruluk payı var. 20 Bin TL'ye benim size önerim bulabilirseniz Honda Civic'tir Toyota Corolla'dır.
 
2006 Modelden aşağı dizelse alınmaz. Dizel benzinliden çok kilometre yapamaz. 3 Milyon KM Gören benzinliler var. Era yedek parça, servis, alım satım bakımından popüler bir arabadır ama çok eksisi var.

Hiçbir özelliği yok Era' nın donanım açısından, güvenlik falanda hikaye zaten, yol tutuşu da anca jant lastik değişeceksin öyle. Ama bu paraya bu kadar ne yapalım. Style paketi güzel ama bulabilene.

2006 aşağısı dizel alınmaz haklısın.

En baba markaların benzinli motoruyla, Renault' nun, Hyundai' nin dizelleri karşılaştırılırsa tabii ki dizel daha dandik çıkar. Ama aynı segmentte karşılaştırılırsa dizel, benzinliden motor ömrü olarak üsttedir diye biliyorum.

20 Bin TL'ye benim size önerim bulabilirseniz Honda Civic'tir Toyota Corolla'dır.

Biz 2006' da 100.000 de ki kazalı olduğunu sonradan öğrendiğimiz 2001 Corolla Terra' yı 13.000' e almıştık, temizleri 16.000 falandı herhalde. Şimdi o aracın 200.000' de olanları 14 yaşında araba 25.000 diyorlar internette. Biz aldığımızda 5 yaşındaydı öyle düşünün. Vay be yarı yarıyadan daha fazla düşeceğine, iki kat artmış fiyatlar.
 
Hyundai ve Reanult Dünya'nın en iyi dizel motorlarını yapan ilk 5 firma arasında. Dandik motor yapmıyorlar asla. Baba benzinliyi de Japon ve Amerikanlar yapıyor. Hondanın motorlarına karşı duramaz tabi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Era hakikaten çok atik arabadır. Toyota, Honda, Subaru gibi benzinli motor tabiki yapamazlar. Yüksek hacimde zaten BMW Chevrolet ve Acura devralır. İtalyan motorlarının hepsi iyi de koyacakları pek araba yok :D
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı