2.4 GHz'de aşırı düşük hız

Salih_tr1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
TP-Link VX220-G2U modem ve TurkNet kullanıyorum. 5 GHz bandında hızım gayet iyi, 100 Mbps'nin %90-95'ini (90-94 Mbps) alabiliyorum. Ancak 2.4 GHz bandında hız 3-5 Mbps'ye düşüyor.

2.4 GHz için WPA2-psk + AES şifreleme kullanıyorum. Bant genişliği 40 MHz (Auto modda da denendi), kanal ayarları otomatik ve sabit (1, 6, 11) olarak değiştirildi ama sonuç aynı. Modemle cihaz arasında yalnızca 1 oda ve 1.5 duvar var. Hiçbir cihaz bağlı değilken bile hız bu seviyede düşük.

Eski modemimde aynı koşullarda 2.4 GHz'de 25-30 Mbps hız alıyordum. Bu düşüklüğün sebebi ne olabilir? Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
TP-Link VX220-G2U modem ve TurkNet kullanıyorum. 5 GHz bandında hızım gayet iyi, 100 Mbps'nin %90-95'ini (90-94 Mbps) alabiliyorum. Ancak 2.4 GHz bandında hız 3-5 Mbps'ye düşüyor.

2.4 GHz için WPA2-psk + AES şifreleme kullanıyorum. Bant genişliği 40 MHz (Auto modda da denendi), kanal ayarları otomatik ve sabit (1, 6, 11) olarak değiştirildi ama sonuç aynı. Modemle cihaz arasında yalnızca 1 oda ve 1.5 duvar var. Hiçbir cihaz bağlı değilken bile hız bu seviyede düşük.

Eski modemimde aynı koşullarda 2.4 GHz'de 25-30 Mbps hız alıyordum. Bu düşüklüğün sebebi ne olabilir? Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Modemin yanında hız testi yaptığında sonuç ne çıkıyor?

Modemin yanında hız testi yaptığında sonuç ne çıkıyor?
Max 4Mbps Download
0.09 Upload
Screenshot_20250104-161915.jpg

2.4 GHz ile o hız normal.
Teşekkür ederim, önerileriniz sayesinde 2.4 GHz’de hız sorunum büyük ölçüde çözüldü, artık 40-45 Mbps alıyorum. Ancak şu an ping değerim hala yüksek. Bunu düşürmek için başka ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim, önerileriniz sayesinde 2.4 GHz'de hız sorunum büyük ölçüde çözüldü, artık 40-45 Mbps alıyorum. Ancak şu an ping değerim hala yüksek. Bunu düşürmek için başka ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Onun için pek bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum. Stabil bir ping değeri elde etmek istiyorsanız Ethernet kablosu ile kullanmanız gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı