2 aydır kazanın bedelinin karşılanmaması

imparatormape

Centipat
Katılım
15 Şubat 2023
Mesajlar
134
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 2 ay önce arabamıza yandan çarpıldı ve 2 kapı da içeriye göçtü. Gerekli tutanaklar da tutuldu ancak 2 aydır ne aracın tamiri gerçekleştirildi ne de bedeli kadar ücret verildi, bu tarz durumlarda nasıl haklarımız var? Yaklaşık bir ay kadar önce babam gidip sorunca siz arabayı bırakın biz olduğu zaman size ulaşırız denmiş. Babam arabayı bırakmış olsa bir aydır arabanın tamir olmasını bekliyor. Olacağız sözde bahsedilen sıra bir türlü gelmiyor. Bu şahısları mahkemeye verebilir miyiz? Hakkımızı nasıl savunabiliriz? Diğer taraf garanti hatalı.
 
Bu durumda, siz kendi servisinizde tamirini yaptırıyorsunuz, karşı tarafın kaskosu da ödemeyi yapmıyor mu? Benim öyle olmuştu diye hatırlıyorum. Yanlış biliyorsam kusura bakmayın.
 
Muhtemelen gittiğiniz servis sizi oyalıyor. Onarım için gerçekten iyi bir servise gidin, düzgün onarım yapmayan, vur-geç iş yapan bir sürü iş yeri var.
 
Aracınızı başka bir serviste yaptırın. Faturalarını alın. İlave olarak yaptırmadan önce eksper raporu da alabilirsiniz. Yaptırdığınız her işleme ilişkin resmi fatura alın. Daha sonra bu belgelerle birlikte karşı tarafın sigortasına başvurun. Onarım bedelinizi ve ayrıca aracınızda oluşan değer kaybınızı talep edin. Sigorta tarafından ödenen para eksik olursa (hesaplama yöntemi var burada paylaşmam çok zor) Sigorta Tahkim Komisyonuna başvurursunuz.​
 
aracınızı başka bir serviste yaptırın. Faturalarını alın. İlave olarak yaptırmadan önce eksper raporu da alabilirsiniz. Yaptırdığınız her işleme ilişkin resmi fatura alın. Daha sonra bu belgelerle birlikte karşı tarafın sigortasına başvurun. Onarım bedelinizi ve ayrıca aracınızda oluşan değer kaybınızı talep edin. Sigorta tarafından ödenen para eksik olursa (hesaplama yöntemi var burada paylaşmam çok zor) sigorta tahkim komisyonuna başvurursunuz.​

Sağ olun merak ettiğim bir şey var değer kaybını nasıl talep edebiliriz acaba araçta şimdiye kadar değişen bir parça olmadı öyle bu durumda değer kaybı neye göre hesaplanıyor ya da nereden hesaplanıyor?
 
Sağ olun merak ettiğim bir şey var değer kaybını nasıl talep edebiliriz acaba araçta şimdiye kadar değişen bir parça olmadı öyle bu durumda değer kaybı neye göre hesaplanıyor ya da nereden hesaplanıyor?
Tabi ki de en doğal hakkınız değer kaybını talep etmek. Size çarpan aracın sigortasına direkt olarak başvuru yaparak değer kaybını talep edebilirsiniz. Size ödeme yapılacaktır. Yapılan ödemenin eksik olduğunu düşünürseniz ise Sigorta Tahkim Komisyonu nezdinde eksik kalan kısım için değer kaybı talebinde bulunabilirsiniz. Teknik bir konu olduğu için detaylı anlatabilmem mümkün değil ancak bir meslektaşımdan bu hususta yardım talep ederseniz sürecini daha sağlıklı ilerler. Kısaca söylemem gerekirse aracınızdaki hasarın büyüklüğü, km'si rayiç bedeli vb hususlar göz önüne alınarak hesap yapılıyor. İnternette çeşitli değer kaybı hesap tabloları var. Bir tanesini aşağıya ekliyorum. Ancak bu tablolar çokm sağlıklı değil. Birebir baz almayın.

Değer kaybı tablo.jpg
 

Geri
Yukarı