2. El Bilgisayar Almak Mantıklı mı?

Hit Adam

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2012
Mesajlar
23
Arkadaşlar sahibinden tarzı sitelere ara ara giriş yapıp 2. el sistemlere bakıyorum ve özelliklerine göre çok iyi fiyatlandırılmış sistemlere rastlıyorum.
Bu cihazları almak sizce mantıklı mı?
2. el sistem almanın ne gibi sakıncaları vardır?
 
Kullanılan işlemci Engineering Sample çıktı mesela. Sen bunu aldıktan 3 ay sonra fark ettin. Bitti... Ayrıca o kişinin donanımları nasıl kullandığını bilemezsin. Belki sınırları zorlayacak tarzdan O.C yapmıştır. OEM konusunda kesinlikle 2. el tercih etmiyorum ben.
 
İlk olarak ikinci el aldığın ürünlerin üzerinde kullanıcının hız aşırtma yapıp ürünlerin ömrünü kısaltmadığı hakkında bilgin olmuyor. Özellikle ucuz ürünlerde birkaç sorunlu parça vardır. Örneğin, çok fazla mavi ekran veriyordur, uyumsuzluk sorunları vardır elinden çıkartmak ister. Bütün bunlar ikinci el almaman için bir neden.
 
İkinci el alınacak donanım var alınmayacak donanım var. Misal RAM asla ikinci el almam. Ama işlemciyi alırım. Köküne O/C bassalar en hunharca işkenci görmüş işlemci dahi 3-4 yıl yaşayabiliyor. Kasanın kırıgı çıkığı yoksa alınır. Çalışan işlemci fanı vs alınır. Onun haricinde özellikle imkan varsa HDD ve RAM kesinlikle sıfır alınması taraftarıyım.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı