2. el GTX 1080 almak

Eki Görüntüle 624975
Eki Görüntüle 624976

Fiyat farkını ödeyin, seve seve alalım o zaman hocam.
RTX 2070 alın super yerine? 2ci el kullanıcısı olarak söylüyorum... RX 580 aldım 6 ay sonra grafikte çizikler 12 ay sonra çökmeler 18 ay sonunda da kart iptal oldu furmarkta falan ruhun duymaz ne olduğunu. Sabırlı olup sıfır almanı öneririm veya 5700XT gibi bir F/P gpu tercih edebilirsin. Tabii kişisel görüşüm illa nvidia alacağım diyorsan şansını dene... Kart elinde kaldığında adam ben ne yapayım diyecektir.

RTX 2070 alın super yerine? 2ci el kullanıcısı olarak söylüyorum... RX 580 aldım 6 ay sonra grafikte çizikler 12 ay sonra çökmeler 18 ay sonunda da kart iptal oldu FurMark'ta falan ruhun duymaz ne olduğunu. Sabırlı olup sıfır almanı öneririm veya 5700XT gibi bir F/P GPU tercih edebilirsin. Tabii kişisel görüşüm illa NVIDIA alacağım diyorsan şansını dene... Kart elinde kaldığında adam ben ne yapayım diyecektir.

RX 5700 XT performans olarak evet gayet iyi fakat ozellik olarak kısaltılmış bir ekran kartı tarafıdır NVIDIA çok özellikli ekran kartı çıkardığı için tercih ediyorum.

RTX 2070 alın super yerine? 2ci el kullanıcısı olarak söylüyorum... RX 580 aldım 6 ay sonra grafikte çizikler 12 ay sonra çökmeler 18 ay sonunda da kart iptal oldu furmarkta falan ruhun duymaz ne olduğunu. Sabırlı olup sıfır almanı öneririm veya 5700XT gibi bir F/P gpu tercih edebilirsin. Tabii kişisel görüşüm illa nvidia alacağım diyorsan şansını dene... Kart elinde kaldığında adam ben ne yapayım diyecektir.
İyi de fiyat farkı yine çok uçuk. Onu ne yapacağız?

Ben 2. el 1080 yerine sıfır 2070 alın demesine tepki gösterdim. Tamamen saçmalık, para olsa zaten 2. ele yönelmez insan mantıken. Ben başka hiçbir yorum yapmadım.

2. el 1070ti öneririm. Sebebine gelecek olursak 1080 ile arasında çok fark yok ve daha yeni sattım. Gigabyte Aorus modelini kullanıyordum ve gerçekten çok iyiydi. Şimdi Asus 5700xt modeline geçtim fakat biraz pişmanım. Sadece World of Tanks oyununu denedim ve oyunda yazılım hataları var. Ancak Nvidia 1070ti’de bir problem yaşamıyordum. Bu demek değil ki Nvidia problem yaratmaz. Arkadaşımın bilgisayarında da mobil 1050 grafik kartıda çöktü hatası aldık. Yani oyun şirketleri Nvidia’yı ön planda tutuyor, o yüzden Amd’ye nazaran daha optimize oluyor. Evet gerçekten çok performanslı bir kart şu an kullandığım 5700xt. Fakat eski kartım 1070ti’de hiç olmazsa hata almıyordum. Eğer Nvidia alacaksan 1070ti önermemin bir başka sebebi, 1070ti’nin 1080’den 1 yıl sonra çıkması. Bu 1 yıl daha güncellenir anlamına gelmekte. Eğer güücn varsa 2060 için zorla. Eğer performans arıyorsan 5600xt fena değil.

2. el 1070 Ti öneririm. Sebebine gelecek olursak 1080 ile arasında çok fark yok ve daha yeni sattım. Gigabyte Aorus modelini kullanıyordum ve gerçekten çok iyiydi. Şimdi ASUS 5700XT modeline geçtim fakat biraz pişmanım. Sadece World of Tanks oyununu denedim ve oyunda yazılım hataları var. Ancak NVIDIA 1070 Ti’de bir problem yaşamıyordum. Bu demek değil ki NVIDIA problem yaratmaz. Arkadaşımın bilgisayarında da mobil 1050 grafik kartı da çöktü hatası aldık. Yani oyun şirketleri NVIDIA’yı ön planda tutuyor, o yüzden AMD’ye nazaran daha optimize oluyor. Evet gerçekten çok performanslı bir kart şu an kullandığım 5700XT. Fakat eski kartım 1070 Ti’de hiç olmazsa hata almıyordum. Eğer NVIDIA alacaksan 1070 Ti önermemin bir başka sebebi, 1070 Ti’nin 1080’den 1 yıl sonra çıkması. Bu 1 yıl daha güncellenir anlamına gelmekte. Eğer güücn varsa 2060 için zorla. Eğer performans arıyorsan 5600XT fena değil.

1070 Ti'yi düşüneceğim teşekkür ettim.

Bulduğunuz ürünler mining olmadığı sürece ikinci el ile sıfır arasında sadece garanti farkı olur. Çünkü ekran kartı dediğimiz bileşen 3 5 sene kullanılsın sonra çöp olsun diye üretilmiyor. Eğer öyle olsaydı hala ortalıkta NVIDIA'nın GT serisi ya da ATI'nin HD serisi dolaşmazdı. Bir sorun yaşadığınızda garantisi varsa ücretsiz tamir ya da değişim hakkınız olur ekstradan. Tabii garanti işlerinde de kullanıcı hatası vb. sıkıntıların olmaması ve bu süreçle uğraşmanız gerekecek.

Ek olarak şuan piyasada bulunan 1080 kartlar neredeyse 2060 fiyatlarına satılıyor. Hal böyleyken 1080 almak mantıklı değil bunu da belirtmiş olayım.

Bulduğunuz ürünler mining olmadığı sürece ikinci el ile sıfır arasında sadece garanti farkı olur. Çünkü ekran kartı dediğimiz bileşen 3 5 sene kullanılsın sonra çöp olsun diye üretilmiyor. Eğer öyle olsaydı hala ortalıkta NVIDIA'nın GT serisi ya da ATI'nin HD serisi dolaşmazdı. Bir sorun yaşadığınızda garantisi varsa ücretsiz tamir ya da değişim hakkınız olur ekstradan. Tabii garanti işlerinde de kullanıcı hatası vb. sıkıntıların olmaması ve bu süreçle uğraşmanız gerekecek.

Ek olarak şu an piyasada bulunan 1080 kartlar neredeyse 2060 fiyatlarına satılıyor. Hal böyleyken 1080 almak mantıklı değil bunu da belirtmiş olayım.

Teşekkür ettim hocam peki ne önerirsiniz NVIDIA tarafından.

Teşekkür ettim hocam peki ne önerirsiniz NVIDIA tarafından.

Bütçenizin 2.300 olduğunu varsayıyorum attığınız linklerden. Eğer +100-150 TL daha koyabilirseniz şu anda ikinci el olarak 2060 alabiliyorsunuz. DH ikinci el kısmında 2 adet buldum. Başka forum olduğu için link atmayayım. Siz kendiniz de bulabilirsiniz. Bu kartlar yeni olduklarından en az 1 1.5 yıllık garantileri olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı