2. El İşlemci Nasıl Alınır?

• Konuyu başlatan 70409
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 6.437

70409

Kilopat
2. El işlemci almayı düşünüyorum da nasıl anlayacagız ki çalışıp çalışmadığını test etmedikten sonra veya nasıl test edecegiz? Her yerde PC varda belki adamda PC yok. Hazır işlemciyi takıp deneyebileceğimiz. Bu arada sizce 2. el işlemci almaya değer mi? Anakartı değiştirip INTEL veya AMD toplayacaktım baktım 2000 TL'yi buluyor çok geldi. FX serisi bi işlemci alsam diyorum da, bı da işlemci eski olduğu için bazı oyunları açmıyor desteği olmadığı için. Ondan değiştirmeyi düşünüyorum. Yoksa sıkıntısı yok azd a olsa darboğazı engeller.

Basit. Satan kişi bunu size kanıtlamalı. Orası sizi değil, satıcıyı bağlayacak bir durum.

İşlemci gibi önemli bileşenlerin 2. el alınmasına pek sıcak bakmıyorum şahsen. Hele FX serisi bir işlemci. Sıfır bile alınmamalı. Siz toplam bütçenizi belirtip, yeni bir sistem toplama konusu açın.

1 ay boyunca doğru işlemciyi ve satıcıyı aradım. Sonunda i5 4670'i 440 liraya aldım. Satıcının tavrı çok önemli ben hâlâ satıcıyla görüşüyorum iyi bir muhabbetimiz oldu. Size bir kaç işinize yarayacak bilgi vereyim.

-Satıcıdan İntel Diagnostic Tool ile işlemciyi test etmesini isteyin. İntel düşünmüyorsanız Prime95 veya Aida64 ile stres testi yaptırabilirsiniz.
-Satıcı GET açmaya yanaşmıyorsa fazla üstelemeyin başka satıcılara yönelin.
-Önceliğiniz iade yapabileceğiniz fatura kesen kurumsal çalışan firmalar olsun. Bu firmalar GET açmaz, açmasına da gerek yoktur fatura kestikleri için.

İşlemciler kolay eskiyen bileşenler değildirler. Ben İntel 4. nesil ve sonrası işlemci almanızı öneririm.

Son düzenleme:
2.El alırken biraz şans işi ya kendi şehrinde bulacan gidip görüp inceleyip alacan yada risk alacan. Arkadaşın dediği gibi bende sahibinden.com dan işlemci ve anakart aldım geçenlerde adamla halen mesajlaşıyoz iyisi denk geldimi geliyor. Ama garanti olsun diyorsan GET açmasını isteyebilirsin ürün arızalı çıkarsa paranı geri alırsın. Bütçe belirtmediğin için işlemci öneremiyecem ama alabildiğin en yüksek nesili almaya bak bence.

1 ay boyunca doğru işlemciyi ve satıcıyı aradım. Sonunda i5 4670'i 440 liraya aldım. Satıcının tavrı çok önemli ben hâlâ satıcıyla görüşüyorum iyi bir muhabbetimiz oldu. Size bir kaç işinize yarayacak bilgi vereyim.

-Satıcıdan İntel Diagnostic Tool ile işlemciyi test etmesini isteyin. İntel düşünmüyorsanız Prime95 veya Aida64 ile stres testi yaptırabilirsiniz.
-Satıcı GET açmaya yanaşmıyorsa fazla üstelemeyin başka satıcılara yönelin.
-Önceliğiniz iade yapabileceğiniz fatura kesen kurumsal çalışan firmalar olsun. Bu firmalar GET açmaz, açmasına da gerek yoktur fatura kestikleri için.

İşlemciler kolay eskiyen bileşenler değildirler. Ben İntel 4. nesil ve sonrası işlemci almanızı öneririm.

Hocam Anakart soketi değiştiremem, AMD nin FX serisinden bi işlemci alcam 2. el ama zaten kenid ilimden Ankara' dan alcam. Ama hocam fatura kestirme olmaz ozaman KDV si olduğu için daha yüksek fiyata alınır değmez ,misal AMD FX 6300 alsam 2. el fatura kestirsem sıfır fiyatıyla aynı fiyata denk gelir. Sıfırı zaten 465 TL fatura kesince oda o fiyatlara yakın olur.

2.El alırken biraz şans işi ya kendi şehrinde bulacan gidip görüp inceleyip alacan yada risk alacan. Arkadaşın dediği gibi bende sahibinden.com dan işlemci ve anakart aldım geçenlerde adamla halen mesajlaşıyoz iyisi denk geldimi geliyor. Ama garanti olsun diyorsan GET açmasını isteyebilirsin ürün arızalı çıkarsa paranı geri alırsın. Bütçe belirtmediğin için işlemci öneremiyecem ama alabildiğin en yüksek nesili almaya bak bence.
Hocam kendi oturduğum şehirden alcam Ankara' dan yani ama fatura olmaz ya 2. el de fatura kestirsen sıfır fiyatıyla hemen hemen aynı fiyata gelir, misal internette te sıfırı FX 6300 ın 465 TL ben bunu 2. el fatura kestirip alsam sıfır fiyatına yakın gelir.

Basit. Satan kişi bunu size kanıtlamalı. Orası sizi değil, satıcıyı bağlayacak bir durum.

İşlemci gibi önemli bileşenlerin 2. el alınmasına pek sıcak bakmıyorum şahsen. Hele FX serisi bir işlemci. Sıfır bile alınmamalı. Siz toplam bütçenizi belirtip, yeni bir sistem toplama konusu açın.
Hocam ben hesapladım şimdi Anakart değiştirsem 2000 TL civarını buluyor, malum dolar yükseldiği için oda çok para ondan dolayı diyom FX serisi bi işlemci alayım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı