2 farklı sistemi 10 bin TL ile yükseltmek

Merhaba, atacağım linki kontrol eder misiniz? Muhtemelen bir fiyat hatası var ancak ben yine de satın aldım. Diğer ürünler 24 ay garantiliyken buna 1 ay garanti verilmiş. Tahminimce elime ulaşmadan sipariş iptal edilecek ancak bir ihtimal gelirse kullanmaya devam mı etmeli acaba. İkinci el falan olma ihtimali nedir bilemedim.

Eki Görüntüle 2390790
Üretici olmadıkları için ortak satıcılardan "xml" ile e-ticaret yapıyorlarsa bazen böyle karışıklıklar oluyor. Link boş ancak açık olsaydı dahi ürünün orijinal olma ihtimali zaten yok. 2.el olsa da 500'den daha fazla fiyat eder. Genel kural piyasası belli olan üründe ilginç bir fiyat görüyorsan ya çakma Çin üzerinde üretilen sahte üründür ya da böyle bir ürün hiç yoktur. Yani dolandırıcıdır. Forumda bir arkadaş aldığı ekran kartı sahte çin üretimi bir kart çıkmıştı. O olayı anımsadım 😄

Not: Mağazayı inceledim muhtemelen bahsettiğim gibi xml dropshipping satıcısı. Karışıklık yaşamışlar. Ancak hukuken bir fiyat ile listelenen ürün öneri niteliği taşır. Öneri ve kabul uyuştuğunda ise sözleşme kurulmuş sayılır. Bkz: TBK - Md. 8/2

Son düzenleme:
Üretici olmadıkları için ortak satıcılardan "XML" ile e-ticaret yapıyorlarsa bazen böyle karışıklıklar oluyor. Link boş ancak açık olsaydı dahi ürünün orijinal olma ihtimali zaten yok. 2.el olsa da 500'den daha fazla fiyat eder. Genel kural piyasası belli olan üründe ilginç bir fiyat görüyorsan ya çakma Çin üzerinde üretilen sahte üründür ya da böyle bir ürün hiç yoktur. Yani dolandırıcıdır. Forumda bir arkadaş aldığı ekran kartı sahte Çin üretimi bir kart çıkmıştı. O olayı anımsadım 😄

Not: Mağazayı inceledim muhtemelen bahsettiğim gibi XML dropshipping satıcısı. Karışıklık yaşamışlar. Ancak hukuken bir fiyat ile listelenen ürün öneri niteliği taşır. Öneri ve kabul uyuştuğunda ise sözleşme kurulmuş sayılır. Bkz: Tbk - md. 8/2

Merhaba, yüksek ihtimal bir hata sebebi ile fiyat yanlış yazıldı dediğiniz gibi. Benzer örnekleri varmış sanırım sitede hatta kargodan döndüğü bile olmuş.
Bu arada sizin ilgi alanınızı bilmiyorum fakat ben de hukuk okuyorum son sınıf öğrencisiyim :DDediğiniz öneri, kabul durumu söz konusu fakat burada "şey" ile "edim" arasındaki aşırı orantısızlıktan dolayı bir "aşırı yararlanma" / "gabin" söz konusu olacaktır diye düşünüyorum. Bilinçli bir tüketici zaten o kartın o fiyata olmayacağını bilir gibisinden... Zaten muhtemelen sipariş iptal edecek. Her ne kadar o fiyata satıyor olsalar da iptal etmeleri durumunda tüketici hakem heyeti yollarına vs. başvurmam muhtemelen bir kişinin hatası sebebiyle yaşandı çok etik gelmedi açıkçası. İptal olursa paşa paşa A520M'den devam :D

Merhaba, yüksek ihtimal bir hata sebebi ile fiyat yanlış yazıldı dediğiniz gibi. Benzer örnekleri varmış sanırım sitede hatta kargodan döndüğü bile olmuş.
Bu arada sizin ilgi alanınızı bilmiyorum fakat ben de hukuk okuyorum son sınıf öğrencisiyim :DDediğiniz öneri, kabul durumu söz konusu fakat burada "şey" ile "edim" arasındaki aşırı orantısızlıktan dolayı bir "aşırı yararlanma" / "gabin" söz konusu olacaktır diye düşünüyorum. Bilinçli bir tüketici zaten o kartın o fiyata olmayacağını bilir gibisinden... Zaten muhtemelen sipariş iptal edecek. Her ne kadar o fiyata satıyor olsalar da iptal etmeleri durumunda tüketici hakem heyeti yollarına vs. başvurmam muhtemelen bir kişinin hatası sebebiyle yaşandı çok etik gelmedi açıkçası. İptal olursa paşa paşa A520M'den devam :D
Tacir olmanın sonuçlarından basiretli olma gereğince bir tacir gabinden ancak "zor durumda kalma" sebebi ile sözleşme yaptı ise faydalanabilir. Tacir olmayan bir kişi "deneyimsizlik" sebebi ile gabin hükümlerinden faydalanabiliyorken tacirlerde bu mümkün olmuyor. Ancak işin "reel" hayattaki karşılığı dediğin gibi ürün gelmeden iptal edilirse uğraşacağın için değmez diyebiliriz. Ürün geldikten sonra "taşınır zilyeti" sen olduğun için almak için karşı tarafın uğraşması gerekir. Onlar da uğraşmayabilir. Ancak muhtemelen A520 alacaksın gibi hissediyorum 🙂

Not:Linke tıklanmadığı gibi mağazada da o ürün görünmüyor kontrol etmiştim. Muhtemelen siparişi verdiğin gibi kaldırdılar.

Tacir olmanın sonuçlarından basiretli olma gereğince bir tacir gabinden ancak "zor durumda kalma" sebebi ile sözleşme yaptı ise faydalanabilir. Tacir olmayan bir kişi "deneyimsizlik" sebebi ile gabin hükümlerinden faydalanabiliyorken tacirlerde bu mümkün olmuyor. Ancak işin "reel" hayattaki karşılığı dediğin gibi ürün gelmeden iptal edilirse uğraşacağın için değmez diyebiliriz. Ürün geldikten sonra "taşınır zilyeti" sen olduğun için almak için karşı tarafın uğraşması gerekir. Onlar da uğraşmayabilir. Ancak muhtemelen A520 alacaksın gibi hissediyorum 🙂

Not: Linke tıklanmadığı gibi mağazada da o ürün görünmüyor kontrol etmiştim. Muhtemelen siparişi verdiğin gibi kaldırdılar.

İlk kurşunu attık :D Tekrardan teşekkürler ilginiz için yavaş yavaş güncellerim parça takviyesi yaptıkça.

1736338485661.png

Hayırlı olsun, anakart meselesi ne oldu?
Teşekkürler. İptal edileceği söylendi ancak muhtemelen bilerek kendileri iptal etmeyip beni beklediler. Ben de süreci uzatmamak adına kendim iptal ettim. Şansımızı denedik tutmadı. Ayın 12'sinde diğer parçaları almayı düşünüyorum. O anki fiyatlara göre anlık bir tercih yapacağım sanırım. Şu an uyguna 12400F buldum eğer kalırsa ona yönelebilirim 5600 yerine. Tamamen o güne bağlı bakalım.

Teşekkürler. İptal edileceği söylendi ancak muhtemelen bilerek kendileri iptal etmeyip beni beklediler. Ben de süreci uzatmamak adına kendim iptal ettim. Şansımızı denedik tutmadı. Ayın 12'sinde diğer parçaları almayı düşünüyorum. O anki fiyatlara göre anlık bir tercih yapacağım sanırım. Şu an uyguna 12400F buldum eğer kalırsa ona yönelebilirim 5600 yerine. Tamamen o güne bağlı bakalım.
Hayırlısı olsun bakalım ancak Intel tarafında seçeceğin anakart hazır mı? Gerçi detaylıca açıklamıştım yukarıda. O rotada ilerleyebilirsin ancak Seçim 1.2 mantığındaki tüm parçaları yenileme opsiyonunu unutma. Bütçe değişti ise bilemem tabii...

Hayırlısı olsun bakalım ancak Intel tarafında seçeceğin anakart hazır mı? Gerçi detaylıca açıklamıştım yukarıda. O rotada ilerleyebilirsin ancak seçim 1.2 mantığındaki tüm parçaları yenileme opsiyonunu unutma. Bütçe değişti ise bilemem tabii...

Gündelik bir kullanıcı olduğumdan anakart noktasında AMD/İntel fark etmeksizin en ucuzunu almayı düşünüyorum sanırım. Sizce büyük bir dezavantaj yaratır mı bu durum?
Fiyatlar şu anki gibi kalırsa 2400 TL'ye Gigabyte H610M modeli var i5 12400F almam hâlinde. Başka bir sitede de i5 12400F fiyatı 4400 seviyelerine gerilemiş durumda. Bu noktada kalırsa bu ikiliye yönelebilirim gibi duruyor.
SSD konusunda da PC 1'deki 500GB HDD ve 240GB SSD'yi eski PC'ye takıp 500GB yerine 1TB M.2 SSD mi alsam yeni sistem için diye düşündüm açıkçası.
Bütçeyi biraz zorlayacak ancak eski PC'yi satarken içindeki HDD ile satmak (elimde 2 HDD var şu an, biri eski PC'de satılacak diğeri PC 1'de kalacak) daha rahat olabilir gibi geldi.

Not: PC1 = şu an kullandığım, eski PC= satmak istediğim, yeni PC = niyetlendiğimiz PC :D

Gündelik bir kullanıcı olduğumdan anakart noktasında AMD/İntel fark etmeksizin en ucuzunu almayı düşünüyorum sanırım. Sizce büyük bir dezavantaj yaratır mı bu durum?
Fiyatlar şu anki gibi kalırsa 2400 TL'ye Gigabyte H610M modeli var i5 12400F almam hâlinde. Başka bir sitede de i5 12400F fiyatı 4400 seviyelerine gerilemiş durumda. Bu noktada kalırsa bu ikiliye yönelebilirim gibi duruyor.
SSD konusunda da PC 1'deki 500GB HDD ve 240GB SSD'yi eski PC'ye takıp 500GB yerine 1TB M.2 SSD mi alsam yeni sistem için diye düşündüm açıkçası.
Bütçeyi biraz zorlayacak ancak eski PC'yi satarken içindeki HDD ile satmak (elimde 2 HDD var şu an, biri eski PC'de satılacak diğeri PC 1'de kalacak) daha rahat olabilir gibi geldi.

Not: PC1 = şu an kullandığım, eski PC= satmak istediğim, yeni PC = niyetlendiğimiz PC :D
Bu fikrine muhalif olacağım çünkü senin asıl temel ihtiyacın ekran kartı. Ekran kartını görmezden gelmemek lazım. Yani 1 TB SSD'ye bütçe zorlamaktansa 500 GB alıp ekran kartına bütçe oluşturmak daha mantıklı. Kaldı ki daha sonra SSD eklemesi yapmak mümkün. Yani senin gözetmen gereken ana konu şuan sistem parçalarını güncelleyip bir an evvel ekran kartı için bütçe (4-5 bin lira) oluşturmaya bakmak. Öte yandan İntel veya AMD tarafında kalmak tamamen tercih meselesi. Ekran kartı meselesini unutarak bütçeyi aşmak ekran kartını geciktirecekse aşmamaya özen göstermeli. Ekran kartının 7 yıllık olduğunu unutmamak gerekiyor. 13.nesil işlemci ile yapılan orta geçmiş+güncel oyun testlerinde GTX960, 40-60 FPS arası değerler veriyor. Yani bu da oyunu çalıştırıp oynayabileceğin ancak akışta belki drop yenebileceği ve/veya keyfin azalacağına işaret.

Bu fikrine muhalif olacağım çünkü senin asıl temel ihtiyacın ekran kartı. Ekran kartını görmezden gelmemek lazım. Yani 1 TB SSD'ye bütçe zorlamaktansa 500 GB alıp ekran kartına bütçe oluşturmak daha mantıklı. Kaldı ki daha sonra SSD eklemesi yapmak mümkün. Yani senin gözetmen gereken ana konu şuan sistem parçalarını güncelleyip bir an evvel ekran kartı için bütçe (4-5 bin lira) oluşturmaya bakmak. Öte yandan İntel veya AMD tarafında kalmak tamamen tercih meselesi. Ekran kartı meselesini unutarak bütçeyi aşmak ekran kartını geciktirecekse aşmamaya özen göstermeli. Ekran kartının 7 yıllık olduğunu unutmamak gerekiyor. 13.nesil işlemci ile yapılan orta geçmiş+güncel oyun testlerinde GTX960, 40-60 FPS arası değerler veriyor. Yani bu da oyunu çalıştırıp oynayabileceğin ancak akışta belki drop yenebileceği ve/veya keyfin azalacağına işaret.
Ekran kartını yakın zamanda alabilir miyim emin değilim açıkçası. Ancak bütçeyi aşmamak konusunda da katılıyorum size. Tamamen SSD'li bir sistem kurma fikri biraz cezbetti ancak o da bir müddet bekleyebilir ve dediğiniz gibi ekleme yapılabilir. Bakalım parçaları alacağım gün gelsin, neler yaptık ettik güncellerim sizi dilerseniz. Biraz o günkü fiyatlara da bağlı olarak hareket edeceğim. Tahminime göre her türlü Intel biraz daha aşıyor olacak bütçeyi ancak bakalım...

Merhabalar. Stok fanın yetersizliğiyle ilgili araştırmalar sonucu uygun fiyata bir soğutucu da eklemek istedim. Testlere ve forumlara baktığımda yaklaşık 20-25 derecelik bir fark olduğunu gördüğümden işlemciyi tray alıp + bu soğutucuyu da ekledim. Aslına bakarsanız stok fanlı modellerin +300 TL olduğunu düşünürsek, bu soğutucu da 300 TL'ye geldi diyebilirim.
https://www.hepsiburada.com/dark-fr...dkccx123-p-HBCV000002Q8IR?magaza=Hepsiburada& -> 50 TL kupon ile 600
Gigabyte A520M K V2 AMD A520 5100 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri -> 150 TL kupon ile 1850 TL'ye de bu parçaları ekledim.
Geriye işlemci ve SSD kaldı yalnızca.
Gigabyte A520M K V2 AMD A520 5100 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri -> En iyi fiyat 3492 TL ile burada.
SSD olarak da o noktada ayrı düşmüştük ancak 1 TB'a yöneleceğim gibi duruyor.
WD Blue SN580 WDS100T3B0E 4150/4150 MB/S 1 TB M.2 NVMe SSD Fiyatları ve Özellikleri -> 150 TL kupon ile 2127 TL'ye geliyor.
(1 TB tercih etmemin sebebi eski disklerin birini satacağım PC ile gönderebilmek. Fiyat olarak da 512 GB ile çok bir fark yok aslında 700-800 TL bareminde. Yeni sistemi de direkt olarak sadece 1 TB'lık SSD'ye kurmak istiyorum sanırım)
Bir de son bir sorum olacak. CORSAIR kasamla gelen -9 sene önce alındı- PSU, yeni sisteme takılacak. Değişmemiş tek parça PSU ve ekran kartı olacak baktığınız zaman. Bu güç kaynağı bana sıkıntı yaratır mı? Yaklaşık 10 senelik bir PSU, yeni sistemde bir problem çıkarır mı?
İyi günler...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı