2 GB RAM için işletim sistemi önerisi

En az RAM kullanan ve güncel Windows 7 hangisi?
Ayrıca Linux'lardan en stabil ve hızlı çalışanı Linux Mint mi?
Ben ultimate kullanıyorum 2 gb ram ile ultimate kurmayın bence işkence olur.
 
Windows 8.1 32-bit deneyebilirsiniz. Elbet RAM kullanıyor (boşta 1 GB kadar) ama gayet yeni arayüzü var ve Windows 10 kadar ağır değil.

Arayüzü önemli değil benim için az RAM kullanımı uygulama desteği ve hızlı çalışması.
Hayir, Mint degil. Zaten Xfce ortami bile o kadar hafif sayilmaz.

Hocam antiX ve Poppy Linux'un uygulama desteği, sürücü desteği iyi mi? Ayrıca hızlı çalışıyor mu?
@runit
 
Son düzenleme:
Arayüzü önemli değil benim için az RAM kullanımı uygulama desteği ve hızlı çalışması.
O zaman Lubuntu diyorum. Ubuntu'nun daha hafif hali, 2 GB RAM'li Intel Atom işlemcili bilgisayarıma kurmuştum. 32 GB eMMC depolamanın az kısmını kullanıyor diye hatırlıyorum, 10 GB kadar swap ayarlamıştım (Windows'taki pagefile kavramı). Sürücü hatalarıyla karşılaşmadım, yalnız dokunmatik ekranın tadına varılmıyor (Lubuntu'nun amacı da bu değildi).
 
O zaman Lubuntu diyorum. Ubuntu'nun daha hafif hali, 2 GB RAM'li Intel atom işlemcili bilgisayarıma kurmuştum. 32 GB eMMC depolamanın az kısmını kullanıyor diye hatırlıyorum, 10 GB kadar swap ayarlamıştım (Windows'taki pagefile kavramı). Sürücü hatalarıyla karşılaşmadım, yalnız dokunmatik ekranın tadına varılmıyor (Lubuntu'nun amacı da bu değildi).

Peki güncelleme alıyor mu ve de Zoom, Discord vs kaldırır veya küçük oyunları.
 
Zoom vardı, bir kezliğine dersime oradan girmiştim. Linux olduğu için pek oyun yok (tek tük var ama bakmadım), Discord var mı emin değilim. Güncelleme alıyor, Ubuntu gibi şu anda 21.04'te.

Yardımınız için teşekkür ederim. Babam'ı ikna edersem kuracağım ama zor gibi Windows'dan başka kurması peki Windows tarafında öneriniz var mı?
 
Yardımınız için teşekkür ederim. Babam'ı ikna edersem kuracağım ama zor gibi Windows'dan başka kurması peki Windows tarafında öneriniz var mı?
Kurulumu kolay, boot yapabildikten sonra sıkıntı yok. Windows tarafında belki Windows 8.1 öneririm (32 bit olması önemli, 64 bit olunca zorluyor) çünkü bilgisayarımla gelen işletim sistemi oydu, Windows 10'a yükselttikten sonra alternatif aramaya başlamıştım. Windows 7 daha hafif aslında ama onunla pek bir deneyimim olmadığı için bir şey diyemiyorum.

Eğer Windows olarak kalacaksa, debloater arayıp kullanabilirsiniz. Temel olarak Windows'ta gerekmeyen (kullanılmayan) özellikleri kaldırıp işletim sistemini daha hafif ve biraz daha hızlı yapıyor. Belki faydası dokunabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı