2 GB RAM için işletim sistemi önerisi

Windows 7 Starter, en hafif Windows 7 sürümüdür. Siz Windows 7 Ultimate, yani en fazla özellik barındıran ve bununla birlikte en yavaş çalışan Windows 7'yi kullanıyorsunuz.
Tavsiyem, Windows 8.1 Single Language kullanmanızdır. Alternatif olarak, Windows 7 Starter ya da Windows 7 Home Basic kullanabilirsiniz. Ancak Windows 7'nin desteklenmediğini ve güvenlik açıklarının bulunduğunu unutmayın.

Windows 7 Starter, en hafif Windows 7 sürümüdür. Siz Windows 7 Ultimate, yani en fazla özellik barındıran ve bununla birlikte en yavaş çalışan Windows 7'yi kullanıyorsunuz.
Tavsiyem, Windows 8.1 Single Language kullanmanızdır. Alternatif olarak, Windows 7 Starter ya da Windows 7 Home Basic kullanabilirsiniz. Ancak Windows 7'nin desteklenmediğini ve güvenlik açıklarının bulunduğunu unutmayın.

Her konunun altına gelip aynı şeyi yazıyorsunuz.

O konfigürasyona Windows 8.1 kuracağınıza direkt pomplalıyı çekin çatır çatır sıkın daha iyi. Acı çekmez en azından.

Windows 7 ESU ile birlikte 2023 yılına kadar güvenlik güncellemelerini alıyor. Yani öyle bahsettiğiniz gibi güvenlik açıkları yok.

Home Basic kullanırsa duvar kağıdını dahi değiştiremez. W7'nin Ultimate sürümü en optimize sürümüdür.

Size başka konuda da yazdım, yine yazayım. İşletim sistemi ihtiyaca göre seçilir. Dünya çapındaki havaalanlarındaki insanlar salak mı da hala Windows 3.1 kullanıyorlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Papağan gibi her konunun altına gelip aynı şeyi yazıyorsunuz.
Yazıyorum ve yazmaya da devam edeceğim. Bunun için kimseden ya da sizden izin alacak değilim herhalde.
O konfigürasyona Windows 8.1 kuracağınıza direkt pompalıyı çekin çatır çatır sıkın daha iyi. Acı çekmez en azından.
Windows 8.1 de Windows 7 kadar hafif bir sürümdür.
Windows 7 ESU ile birlikte 2023 yılına kadar güvenlik güncellemelerini alıyor. Yani öyle bahsettiğiniz gibi güvenlik açıkları yok.
Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU), tüketicilerin bir ücret karşılığı alabildiği bir hizmet. Bunu almayanlar, Ocak 2020'den beri güvenlik güncelleştirmesi alamıyorlar.
Home Basic kullanırsa duvar kağıdını dahi değiştiremez. Windows 7'nin Ultimate sürümü en optimize sürümüdür.
Alakası yok. Bir kere o duvar kağıdı değiştirememe olayı Windows 7 Starter'da var. Windows 7 Home Basic sürümünde duvar kağıtlarını değiştirebilirsiniz. Windows 7 Ultimate tüm özellikleri barındırdığından en ağır sürümdür.
Size başka konuda da yazdım, yine yazayım. İşletim sistemi ihtiyaca göre seçilir.
Evet, ihtiyaca göre seçilir. Ben zaten Windows 7 kullanabilirsiniz yazmışım.
Dünya çapındaki havaalanlarındaki insanlar salak mı da hala Windows 3.1 kullanıyorlar?
Ne alaka şimdi?

Yazıyorum ve yazmaya da devam edeceğim. Bunun için kimseden ya da sizden izin alacak değilim herhalde.

Windows 8.1 de Windows 7 kadar hafif bir sürümdür.

Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU), tüketicilerin bir ücret karşılığı alabildiği bir hizmet. Bunu almayanlar, Ocak 2020'den beri güvenlik güncelleştirmesi alamıyorlar.

Alakası yok. Bir kere o duvar kağıdı değiştirememe olayı Windows 7 Starter'da var. Windows 7 Home Basic sürümünde duvar kağıtlarını değiştirebilirsiniz. Windows 7 Ultimate tüm özellikleri barındırdığından en ağır sürümdür.

Evet, ihtiyaca göre seçilir. Ben zaten Windows 7 kullanabilirsiniz yazmışım.

Ne alaka şimdi?
Windows 8.1'in HDD ile arası iyi değil. Arkadaş ana mesajda korsan kullandığını söylemiş, haliyle ESU için de para ödemesine gerek yok. Gayet tüm güncelleştirmeleri alabilir.

Home Basic aşırı kırpık bir sistem. Modifiyeli W7U Lite çok çok rahat her istediğini yapar mütevazi konfigürasyon ile. W8.1 o kadar dost canlısı değil. Ki %3'lük pazar payı da bunu kanıtlıyor. Hepsini geçtim, kendisinden seneler seneler önce çıkan W7, DX12 desteği alırken W8 ve 8.1 hiç hesaba bile alınmadı.

Microsoft'un bile alakadar olmadığı bir sistemi bir de insanlara öneriyorsunuz.

Windows 8.1'in HDD ile arası iyi değil. Arkadaş ana mesajda korsan kullandığını söylemiş, haliyle esu için de para ödemesine gerek yok. Gayet tüm güncelleştirmeleri alabilir.

Home Basic aşırı kırpık bir sistem. Modifiyeli W7u Lite çok çok rahat her istediğini yapar mütevazi konfigürasyon ile. W8.1 o kadar dost canlısı değil. Ki %3'lük pazar payı da bunu kanıtlıyor. Hepsini geçtim, kendisinden seneler seneler önce çıkan W7, DX12 desteği alırken W8 ve 8.1 hiç hesaba bile alınmadı.

Hocam siz hangi sistemi kullanmamı öneriyorsunuz tam anlamadım?

Windows 8.1'in HDD ile arası iyi değil. Arkadaş ana mesajda korsan kullandığını söylemiş, haliyle ESU için de para ödemesine gerek yok. Gayet tüm güncelleştirmeleri alabilir.

Home Basic aşırı kırpık bir sistem. Modifiyeli Windows 7U Lite çok çok rahat her istediğini yapar mütevazi konfigürasyon ile. Windows 8.1 o kadar dost canlısı değil. Ki %3'lük pazar payı da bunu kanıtlıyor. Hepsini geçtim, kendisinden seneler seneler önce çıkan Windows 7, DirectX 12 desteği alırken Windows 8 ve 8.1 hiç hesaba bile alınmadı.

• Modifiyeli sistemlere güvenmiyorum.
  • Güncellik önemli. İki gün sonra uygulama ve oyun geliştiricileri desteği keserse ortada kalırsın. Güvenlik de önemli.
  • Home Basic önermemin sebebi, sisteminin kötü olması.
  • Aynı kötü bir bilgisayarda Windows 8.1 de kullandım Windows 7 de. Hızları hemen hemen aynıydı. Ondan dolayı 8.1 önerdim.
  • Korsanı desteklemiyoruz ki korsan kullanmak çok da tehlikeli. Güvenlik sorunlarını ikiye katlıyor.
Hocam siz hangi sistemi kullanmamı öneriyorsunuz tam anlamadım?
Ben sana şunu diyeyim. Güncelliğe önem veriyorsan 8.1 Single Language kullan. "Boş ver güncelliği, hız önemli" diyorsan, 7 kullan. Korsan kullanmanı da önermiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı