Türk Telekom 1000 Mbps internet bağlattım. Üst katta Everest'in bir Router'ı var, adını hatırlayamadım ancak eski 100 Mbps internette Router'a modemden kablo çekince Router'dan Wi-Fi ile 25-30, kablolu ile 80-85 alıyordum. Şimdi 1000 bağlandı. İşe gitmeden önce hızlı bir test ettim, üst katta Wi-Fi 35 falan olmuş, Router'dan çektiğim kablolu internet 80-85 civarında. Nasıl bir sistem kurabilirim? Modemden bilgisayarıma direkt kablo çekemiyorum. Modemden Router'a, arada birleştirme kutusu olan 2 kablo gidiyor. Router'dan da bilgisayarıma 1 kablo. Kabloların en kötüsü CAT5e sanırım, 6 da olabilir emin değilim, akşam bakacağım. Yeni router ne önerirsiniz? En önemli olan, bilgisayara çektiğim kablolu internetten verim almak. Wi-Fi'de aynı şekilde 100-200 seviyelerine olsa yeterli. Duvarlarda Ethernet soketleri var. Onları boşaltıp, modemin oradaki yuvadan üstteki yuvaya kablo yapıp üst kattan alacağım Router'a çekilebilir mi? Yoksa direkt merdivenlerden çekilmesi mi lazım? 2 kablonun birleştirilmiş olması yavaşlatır mı? Tek uzun kablo mu almalıyım? Kablo arasındaki konnektör 1000 Mbps desteklemeyebilir, bunun için de öneri alabilir miyim? Bütçe 3 bini geçmezse iyi olur ama en fiyat/performans çözümü istiyorum. Teşekkürler şimdiden.