2 kez işlem gören bilgisayarın değişimi yapılır mı?

pe3ah

Hectopat
Katılım
18 Ekim 2020
Mesajlar
754
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir dostumda Monster Abra var. Bilgisayar 2 kez işlem gördü ötme sorunundan dolayı. Aynı sorunu yeniden yaşamaya başladı. Değişim talep edebilir mi? Bilgisayar 2021 23 Mart'ta alındı.
 
Eğer her süreci detaylı şekilde açıklayıp tarihleriyle beraber belirtecek şekilde bir döküman oluşturabilirseniz ilgili yerlere şikayet ettiğinizde iade onayı alabilme şansınız var çünkü her seferinde aynı olay ve marka çözüm bulamıyorsa mal ayıplı olarak değerlendirilir.
 
Garanti süresi içerisinde birden fazla arızalanan ürünün yenisiyle değişimini veya paranızın iadesini de talep edebilirsiniz.

TKHK Madde 56 - Garanti Belgesi:
(3)Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
 
Bir dostumda Monster Abra var. Bilgisayar 2 kez işlem gördü ötme sorunundan dolayı. Aynı sorunu yeniden yaşamaya başladı. Değişim talep edebilir mi? Bilgisayar 2021 23 Mart'ta alındı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı