2. kez mezuna kalmak

Jefitou

Hectopat
Merhaba, Kasım ayına kadar bitirmiştim çoğu şeyi. Ancak ailemin zorlamasıyla evde barınamayıp işe girip çalışmak zorunda kaldım. Şimdiye kadar 1 deneme bile çözmedim muhtemelen bildiğimi de unuttum. Geçen sene dilden güzel sıralama yapmıştım.İÜ gibi üniversitelerde tercümanlık çıkıyordu gitmedim. Sayısal yapıyorum Boğaziçi EEE kazanırım diye mezuna kaldım ancak olmadı. 2. kez mezuna kalmak için ailemle nasıl konuşabilirim? Hayatımı belirlemelerini istemiyorum. Abim TYT puanıyla bir yere girdi ben girmedim boştayım diye serseri gözüyle bakıyor. Kendimi mental olarak nasıl toparlayabilirim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 3.de girdim üni. hiç sıkıntı edilecek bir durum değil. Tekrar denemek istediğinizi söyleyin, kız kuzenim av. için 2. kerede anca kazandı %50 burslu. Normalde şehirde,bölgede sıralamaya oynayan biridir ama olmayınca olmuyor. Kendi motivasyonunuzu düşürmeyin. Her zaman daha iyisini yapabileceğinize güvenin. Başarısız olarak görmeyin bunu, deneyim kazanmak olarak algılayıp ki seneye bu tecrübe ile daha iyisini yaparsınız. Yeter ki isteyin, ailenize de bu şekilde konuşbilirsiniz.

YKS 2022'ye girip ilk kez mezuna kalmıştım, açıkcası o günden bugüne çalışma hevesim aşırı azaldı ve bir daha mezuna kalmayı aklımdan bile geçirmem.

YKS 2023'de illa bir üniversiteye girmek istiyorum.

Anlamadım, ney nasıl oldu?
Sabah okuyup anlamsız bulduğum cümleyi şimdi anladım. Kusura bakma. Ben de aynı şekilde geçen sene sınava girdim ve ailemin isteği ile bir sene daha hazırlık sürecine girdim. İyi bir sonuç gelmese de bir yerlere gidebilirdim sonucumla. Boşluğum geldi ve çok düşünmedim. Neticede bir sene daha hazırlandım ama yeterli çalışmadım. Şubata kadar bir şekilde devam ettim ama ondan sonra çok dağıldım. Bu sene ne olursa artık ya yazar giderim ya da başka yol çizerim. Açıkçası kendimi bir sene daha hazırlanırken hayal edemiyorum. Kendimi de bu süreçten dolayı düzgün hissetmiyorum.

Son düzenleme:
Sabah okuyup anlamsız bulduğum cümleyi şimdi anladım. Kusura bakma. Ben de aynı şekilde geçen sene sınava girdim ve ailemin isteği ile bir sene daha hazırlık sürecine girdim. İyi bir sonuç gelmese de bir yerlere gidebilirdim sonucumla. Boşluğum geldi ve çok düşünmedim. Neticede bir sene daha hazırlandım ama yeterli çalışmadım. Şubata kadar bir şekilde devam ettim ama ondan sonra çok dağıldım. Bu sene ne olursa artık ya yazar giderim ya da başka yol çizerim. Açıkçası kendimi bir sene daha hazırlanırken hayal edemiyorum. Kendimi de bu süreçten dolayı düzgün hissetmiyorum.
İlerisi için başka planın yoksa çalışmak tek çare değil mi? Başka yoldan kastınız nedir?

İlerisi için başka planın yoksa çalışmak tek çare değil mi? Başka yoldan kastınız nedir?

Ben Türkiye'deki belli başlı üniversiteler ve bölümleri dışında okumanın zaman kaybı olacağı düşüncesine girdim. Belki kendimi kandırıyorumdur ama durumun bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Belki 1 sene düzgün şekilde hazırlansam güzel bir sıralama gelir ama bunu yapmak istemediğime kesin bir şekilde kanaat getirdim.

Son iki senedir sınav senem olması ve benim bunun için yeterince çabalamamam beni gerçekten çok yordu. Adamakıllı çalışmadan neden karar veriyorsun diyebilirsiniz. Ben böylesinin benim için daha sağlıklı olacağını ve en azından mutsuz olmayacağımı düşünmekteyim. Bunun biraz gamsız birisi olmamla da ilgisi vardır. Hayatımla ilgili aşırı beklentilere girmemeye dikkat ediyorum açıkçası. Çok hayal kurarım ama bir o kadar da gerçekçi olmaya dikkat ederim.

Bir insanın önündeki tek yolu üniversiteyi kazanana ve kazandığı bölümün mezunu olana kadar çalışması olarak görmemekteyim. Nitekim sağlam bölümler dışında da insana bir şeyler katan ve öğrenciyi mezun ettikten sonra onu nitelikli birisi yapan bir sistem olduğunu da düşünmüyorum.

Ben 12. sınıfta AYT namına hiçbir şey bilmeyerek 99 ortalamayla mezun oldum. Bu senin, okuduğun okulun veya öğretmenlerinin sorunu diyecek olursan bir nebze katılırım ama bu eleştirinin sisteme yapılması gerektiğini savunurum. Sistemi değiştiremeyeceksem de elimden bir şey gelmeyeceği için sistemle yolumu ayırırım.

En başa dönüp okumayıp ne yapacaksın diye sorarsan onu işte bilmiyorum. Sınav iyisiyle kötüsüyle bir geçsin de odağımı başka şeylere çeviririm.

Zamanında iki kere denedim ve şunları tecrübe ettim. Yıllar geçtikçe bunalımınız artıyor. Sağlam bir psikolojiniz yoksa tavsiye etmem. Bence elektrik MYO okuyun ardından DGS deneyin.

Hocam bu sene ilk mezun senemdi ve geçen seneden daha kötü bir sonuç elde ettim ancak sene boyunca düzgün bir şekilde çalışamadım taşınma deprem vs durumları nedeniyle sizce bu senede denemeli miyim açıkçası bu sıralamayla okuyacağım okuldan pek bir hayır geleceğini düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı