2. Kez Witcher 3 Oynayışım ve Değerlendirmem

Gördüğüm kadarıyla oyunu didik didik oynayıp hakkını vermişsiniz. Bu yüzden karakterleri, olayları bilmeden oyunu oynamanın bir eksiğini görmemeniz normal.

Ama oyuncuların geneli ana hikaye ve biraz yan görevle bitiriyor oyunu. Bu yüzden önceki olayları karakterleri bilmesi önemli oluyor. Steam başarımlarında bile daha oyunun en başlarında verilen başarımın alınma oranı %67.

Witcher 3 oynamaya başladım öncelikle. 20 saat gibi bir süre oldu, bu saatten sonra 1 ve 2'ye dönersem 3'ün tadı kaçar. O yüzden bu bitince diğerlerine döneceğim zira hikayesi gerçekten ilgi çekici.
Hikayesi bence serinin en iyi hikayesine sahip, ancak sonu çok kolay tahmin edilebilir. Witcher 1'in ve 2'nin sonu çok da tahmin edilemiyor.

Hepinize soruyorum, kaçınız simyacılardan rün taşı glifi ve müsvedde sayfası aldı? Ben şu ana kadar bu saydığım ikisini de yapmadım, çoğunuzun da yapmadığına eminim. Çünkü oyun aşırı basit! Ölüm Marşı + Düşman Ölçekleme zorluğunda oynasam bile.

Rün taşlarını her zaman kullanıyordum, işe yarıyorlar. Zırhları da Quen Glifleri ile doldurunca ölümsüz oluyorsunuz. Bir iki mod ile zorlaştırmak en iyisi olur. Ölüm Marşında bile bazı görevler çok rahat geçiliyor.

Witcher 2, zorluğu yüzünden çok fazla tepki aldığı için Witcher 3'ü bu kadar kolay yaptılar sanırım. Ama dozu tutturamamışlar.

Yani düşünüyorum: Assassin's Creed serisine başladığımda 2. oyun ile giriş yapmıştım. Hala benim için Top 5 listemde yer almaktadır. Sonrasında merak edip ilk oyunu oynamıştım. Şu an bu Çin işkencesini kendime uygular mıyım? Kesinlikle hayır. Dönemine göre iyi bir oyundu ama aşırı yoran bir yapısı vardı. Lakin zorlamam ile bir şekilde bitmişti. Devamını Origins'e kadar getirdim ama Ubisoft'un seriyi mahvetmesiyle birlikte soğudum.

Witcher evrenine ise 2. oyunla girmiştim. O zaman ciddi ciddi savaşırken zorlanıyordum ama bir emek olduğunu fark ediyordum. Yine alıştıktan ve mantığını kavradıktan sonra oyunu keyif alarak bitirmiştim. 3. oyuna geçmeden önce ilk oyuna niyetlenmiştim ancak... Assassin's Creed I oynamayı göze alırdım. Felaket bir şeydi. Wild Hunt ile zaten sektörde adını çaktı.

Geçen yaz Witcher 3'ü tekrar bitirdim ama DLC'ler kaldı. Belki bir ara onu da tamamlarım. Fakat merak ediyorum AC: Origins'i tekrar oynar mıyım? Sanmıyorum. Yani Witcher evreninin gelişimi üstüne koyarak devam etmesine rağmen Assassin's Creed evreni giderek yavanlaştı. Ubisoft'un da bu yoldan vazgeçmeyeceği belli. Artık sadece oyunların başına bu etiketi koyarak satmaya çalışıyor. Hikayeden ve hissiyattan uzaklaştılar. Burada da Witcher ayrı bir yere geliyor. Oyunda en iyi kılıca sahip olmanın, büyüde gelişmenin, haritayı keşfetmenin yanı sıra hikayeye de yön vermenin tadını alabildik. Değerlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…