2.monitör takınca Memory Clock hızı 8000 sabit oluyor

an3m0n

Kilopat
Yer
Adana/Seyhan
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhabalar. Bugün bilgisayarıma yayın açmak için 2. monitör aldım. 1. Monitör olarak "LG 22MK400H-B" kullanıyorum. Aktif olarak HDMI girişini kullanıyorum. 2. Monitör olarak "CASPER M2089A" aldım ve aktif olarak DVI girişini kullanıyorum. Sorunum şu, 2. Monitörü taktığım zaman ekran kartımın Memory Clock hızı sabit olarak 8000 oluyor ve bu durum canımı sıkıyor. 2. Monitörü iptal ettiğim zaman Memory Clock hızım 1200'e sabit bir şekilde düşüyor. Sizce bu durum normal mi, anormal mi?
Ekran kartım ise " ROG-STRIX-RX580-T8G-GAMING" Bilgisayarımda bütün sürücüleri en güncel şekilde kullanıyorum ve işletim sistemimde günceldir. Şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik AMD hatası kardeşim. Bende de 144 Hz monitör var 120 Hz'e düşürünce düzeliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Senelerdir düzeltmediler. Ben böyle rezalet bir yazılım ekibi görmedim. Her sürücü sonrası raporluyorum yok düzeltmiyorlar.

AMD, işlemci yönünden güzel ilerleme kaydetti ama ekran kartı yönünden gerçekten gerideler. Videoyu izledim ve ekran kartı boştayken ısınmış ve dün benim ekran kartımda boştayken 46 derece falan oldu. Normalde boştayken 37 derece oluyordu ve şu an 2. monitörü iptal ettim geri 35 derece civarına düştü. Tekrardan ekran kartı alacak olursam kesinlikle NVIDIA alacağım. Demek ki yazılımsal bir sorun var, güzel yorumun için teşekkür ederim.

AMD, işlemci yönünden güzel ilerleme kaydetti ama ekran kartı yönünden gerçekten gerideler. Videoyu izledim ve ekran kartı boştayken ısınmış ve dün benim ekran kartımda boştayken 46 derece falan oldu. Normalde boştayken 37 derece oluyordu ve şu an 2. monitörü iptal ettim geri 35 derece civarına düştü. Tekrardan ekran kartı alacak olursam kesinlikle NVIDIA alacağım. Demek ki yazılımsal bir sorun var, güzel yorumun için teşekkür ederim.

Aynı durumdan ben de muzdaribim. Rog Strix GTX 1060 sahibiyim. Memory clock ve MHz çift ekran kullanırken deyim yerindeyse sürekli dans ediyor. Ama tek ekran kullanırken bir problem yok.

O zaman bu sorun NVIDIA'da da var. Yoksa sorun bizde mi? Ya da düşük model ekran kartlarında böyle bir problem yaşıyoruz. Kafam karışmadı değil şimdi...

O zaman bu sorun NVIDIA'da da var. Yoksa sorun bizde mi? Ya da düşük model ekran kartlarında böyle bir problem yaşıyoruz. Kafam karışmadı değil şimdi...

Sorun yazılımsal kaynaklı olabilir. Windows kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı