2. sınavlar için ders çalışmak istememek

Hayır Türkiye'nin en iyi 2 lisesi de Anadolu lisesi. Önemli olan öğrenci kitlesi. Fen liselerinde üniversite sınavlarında çıkmayacak müfredat görüyorsunuz.

En iyi liseler hangileri beni bilgilendirir misin? Bir de ben en iyi 3'ü Galatasaray, İstanbul erkek, ve kabataş sanıyordum.

En iyi liseler hangileri beni bilgilendirir misin? Bir de ben en iyi 3'ü Galatasaray, İstanbul erkek, ve kabataş sanıyordum.

Ekleme yapıyorum İstanbul erkek Anadolu lisesiymiş yeni öğrendim.
 
Şu an 8. Sınıfa gidiyorum ve ankarada yaşıyorum. Sen nerede yaşıyorsun ya da yaşadığın yerlerdeki liseler hakkında hiç bir fikrim yok o yüzden yaşadığım bölgeden örnek vereceğim. Eğer ders çalışmazsan obp ile aşırı kötü bir liseye gidersin. Ve bu senin çalışmanı isteğini dahada aşağılara indir.

Peki çalışmayı nasıl sevebilirsin ?
Öncelikle, kendine bir soru limiti belirle ve telefonunu ya da herhangi uğraşmayı sevdiğin bir şeyi bir aile üyene ver. O kişi o ağlrti sen o kadar soru çözene kadar saklasın çözdükten sonra ondan aletini geri al böylece her türlü soru çözmek zorunda kalacaksın:D

Ve çalışmadan önce kendini bir dakika kadar motive et "2 tane matematik sorusundan mı korkucam ?" Gibi sözler söyleyerek kendini gaza getir. Umarım iyi yerlere gelirsin <3
 
Dostlar 7.sınıf öğrencisiyim ve 1.yazılılar ortalaması 79-80 gibi bir şey. Takdir almam gerek, çalışasım gelmiyor ne yapmalıyım?
2.yazılılar 5 gün sonra din kültürü ile başlıyor, sonrasında matematik. Ders çalışmak istemediğinizde ne yapardınız.

Dostum, sana "KawaiiAlly" adındaki bir insanın hikayesini anlatayım. Bu çocuk ortaokul zamanı çok kafa, sosyal bir insan. KawaiiAlly ders çalışmayı hiiç sevmez ve hep boşlardı ama çalışsada başarılı oluyordu. Bu çocuk en sonunda LGS'ye girdiii ve aşırı kötü bir puan aldı... O sıralar mahalleye göre istediğim liseye girme imkanı vardı ve bu yüzden rahattı. Bilgisayar üzerine bir bölüm istiyordu ve bu yüzden ona en yakın olan Haydarpaşa Meslek lisesine girdi. 9. sınıf fena değildi, ama 10. sınıfta ise... Ders çalışmadığı için bilgisayar bölümünü kazanamayıp elektrik-elektronik okumak zorunda kaldı, sınıfı 10. sınıfta değişti ve COVID başladı, 11. sınıfta kekolar yüzünden normalde sosyal olan çocuk içine kapandı, bütün bir lise hayatı boyunca hiçbir arkadaşı olamadı. Sırf gününün 1-2 saatini ayırıp ders çalışmadığı için şu an hayatının en kötü dönemlerini geçiriyor. Arkadaşsız, sohbetsiz bir lise hayatı.

Canım dostum, biliyorum ders çalışmak eziyet ama eğer güzel bir lise kazanamazsan... Her şeyin sonu geliyor. Herkes lise anısını ve arkadaş gruplarını anlatırken sen sadece onları dinlersin, dışarıda gezerken seninle yaşıt arkadaş gruplarına sadece uzaktan bakıp ağlamamak için kendini zor tutarsın. Hepsini yaşıyorum ve senin de böyle olmanı istemem, kimsenin böyle olmasını istemem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ankara Atatürk Anadolu lisesi


Çalışmayın demek öğüt olabilir. Hayat dersten ibaret değil. 7. Sınıfta ders çalışan tipler genelde 8. Sınıfta dersten soğur.
Hayatının dersten ibaret olduğunu söylemedim? Üstüne kesinlikle olamaz, çalışmadan kimseye ekmek yok. Gerektiği kadar çalışsın dersini gerisinde çocukluğunu yaşasın.
 
Dostlar 7.sınıf öğrencisiyim ve 1.yazılılar ortalaması 79-80 gibi bir şey. Takdir almam gerek, çalışasım gelmiyor ne yapmalıyım?
2.yazılılar 5 gün sonra din kültürü ile başlıyor, sonrasında matematik. Ders çalışmak istemediğinizde ne yapardınız.
7.sınıfta ders çalışmayı falan boşver dersi zamanında adam akıllı dinlesen yeter.Zaten bildiğim kadarıyla kalma yok.Lisede sıkıntıya biniyo
 
OBP ile güzel iş olmaz.

Böyle bir kısıtlamaya gerek yok hocam. Yüksek OBP ile girilen yerler puan ile girilen yerler gibi olmasa da rezalet de değil, bakın yüksek diyorum ben mesela 93 ile alan bir okula girmiştim elimdeki puan ise 96 idi. Okul önemli ancak iş çocukta bitiyor yani LGS her şeyin sonu değil.

LGS olmazsa ortaokul notlarıyla Anadolu lisesine gitmek var hedefimde sen nereye gittin Anadolu pişmanlıkmı.

Yani güzel kardeşim, LGS'yi YKS için senin hazırlanmana yardımcı olacak daha iyi bir lise için bir basamak olarak gör, bir ara yol olarak gör. Eğer iyi bir puan alamazsan OBP ile girebildiğin en iyi okula girersin kaybedeceğin en önemli şey zaman olacak çünkü daha çok çalışman gerekecek o yüzden ilk birkaç sene kafam rahat olsun diyorsan LGS de iyi işler çıkart. 11 12 de zaten kendi çalışmanın ekmeğini yemeye başlıyorsun okulunun değil ki 12 de birçok kişinin açığa geçmesinin sebebi de bu. O yüzden bu kadar kasma kendini çünkü boşuna stres yapmanın sana bir faydası olmayacak, gerekli stres iyidir ancak gereksiz kaygı da beraberinde başarısızlık getirir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı