2 Tane RAM Single Channel Görünüyor

Shadow99

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
DHL Hava İhracat Stajyeri
Eminim benzeri konular daha önce de açılmıştır ama benimki biraz daha farklı. Şimdi elimde 2 tane 8 GB DDR3 RAM var. Anakartımda da 4 RAM slotu var ama işlemci soğutucum yüzünden sadece dışta kalan 2 tanesini kullanabiliyorum. Parçaları bu slotlara taktığımda RAM'ler "Single Channel" olarak gözüküyor. Sizce 2 tane RAM'i Single kullanmaya devam mı etmeliyim ya da tekini çıkartmam mı gerekiyor?

Anakartın modeli MSI Gaming 970.

Capture3.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek bir kanalda kullanıyorsunuz RAM'leri, bu yüzden single çalışıyor. Boşluklu takmanız gerekiyor. Yani 1-3 veya 2-4 şeklinde takılı olmalı RAM'ler. 2-4 şeklinde takmayı deneyin.

Tek bir kanalda kullanıyorsunuz RAM'leri, bu yüzden single çalışıyor. Boşluklu takmanız gerekiyor. Yani 1-3 veya 2-4 şeklinde takılı olmalı RAM'ler. 2-4 şeklinde takmayı deneyin.

Soğutucuyu çıkarıp, İlk taktığınız RAM'in arasına bir slot boşluk bırakarak 2. RAM'i takın.

Nasıl takılması gerektiğini anladım lakin soğutucu yüzünden 1. ve 2. slotlara hiç bir şekilde ulaşamıyorum. Kule tipi soğutucu takılı ve fan kısmı değil metal kısmı kapatıyor Ram slotlarını. Fan ekran kartı tarafından kasanın yukarısına doğru üflüyor.

Eki Görüntüle 342406

Soğutucunun böyle takılı olması gerek. Değilse bu şekilde takıp RAM'lerinizi takabilirsiniz.

İşte öyle takılı değil. AM3+ soketli anakart bendeki. Fan aşağıda. Telefonum bozuk olduğu için resmini atamıyorum maalesef.

Soğutucunun sitesine girdim. Aşağıdaki gibi takılı sistemimde.

T4diag_with_webj(2).jpg

Not: Resim benim sistemime ait değil. Siteden aldım.

Soğutucunuzun soğuk havayı çekip sıcak havayı atması için resmini attığım şekilde gibi arkasının egzoz fanına bakması gerek.
AM3+ Soketleri bilemiyorum ama doğru hava akışı için öyle olması şart.

Soğutucuyu o şekle sokmamın imkanı yok. Sizin attığınız şekil Intel işlemci soketlerine takılan kule tipi soğutucularda daha sık görünüyor. Bendeki AM3+ soket.

Soğutucunuzun soğuk havayı çekip sıcak havayı atması için resmini attığım şekilde gibi arkasının egzoz fanına bakması gerek.
AM3+ Soketleri bilemiyorum ama doğru hava akışı için öyle olması şart.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı