2 TB desktop HDD vs 3TB güvenlik HDD

Oyun amaçlı olarak performansı nasıldı hocam? Detaylı analiz alabilir miyiz müsaitseniz?
Hocam şöyle söyleyeyim 5400 rpm bir disk sonuç olarak, aşırı yüksek oyun performansı beklememek lazım. Ama fiyatına göre şahane bir disk, özellikle de WD Blue serisine göre dayanıklılık açısından çok daha iyi. Dediğim gibi 7 sene kullandım ve şuan sağlığı yüzde 80. Hala da taş gibi çalışıyor ve bad sector yok. Fiyatının ürünü, aşırı yüksek performans beklemeyin ama fiyatını sonuna kadar çıkarır.

Hocam eğer oyun falan oynamayacaksanız WD Purple. Çok yavaş çünkü. P300 daha hızlı ama depolama amaçlı olarak alacaksanız, sadece dizi film fotoğraf gibi şeyler alacaksanız WD Purple. Ölümsüz bir disk.

Oyun amaçlı olarak performansı nasıldı hocam? Detaylı analiz alabilir miyiz müsaitseniz?

Sağlam 1 TB SSD var zaten sistemimde o konuda sıkıntı olmaz, sorunuza gelecek olursam, direk güvenlik diski olmasa da şuanda aktif olarak laptop diski Toshiba 2.5" 5400rpm 2TB HDD de kullanıyorum, bu güne kadar sadece Bannerlord oynadım o da eziyetti resmen.

Son düzenleme:
Sağlam 1 TB SSD var zaten sistemimde o konuda sıkıntı olmaz, sorunuza gelecek olursam, direk güvenlik diski olmasa da şuanda aktif olarak laptop diski Toshiba 2.5" 5400rpm 2TB HDD de kullanıyorum zaten, bu güne kadar sadece Bannerlord oynadım o da eziyetti resmen.
Eğer Windows sistemin HDD'ye kurulu ise SSD alıp ona kurmanı öneririm. 250gb bile olsa bi SSD al, bi de ayriyeten 3TB WD Purple diski alabilirsin üstüne, süper olur

Eğer Windows sistemin HDD'ye kurulu ise SSD alıp ona kurmanı öneririm. 250gb bile olsa bi SSD al, bi de ayriyeten 3TB WD Purple diski alabilirsin üstüne, süper olur
(düzeltme, yazdığın yazıdaki ssd'yi hdd diye okumuşum pardon)

Hocam şöyle söyleyeyim 5400 rpm bir disk sonuç olarak, aşırı yüksek oyun performansı beklememek lazım.
Hocam zaten oyun içi kaplamalar geç yüklenmediği sürece sorun yok. Bekleme süresine pek takılmamak lazım.
Ama fiyatına göre şahane bir disk, özellikle de WD Blue serisine göre dayanıklılık açısından çok daha iyi.
WD Blue genel olarak daha dengeli bir performans veriyor. WD Purple zaten uzun ömür amaçlı bir disk. Yani hedef kitlesi ev kullanıcısı değil.
Dediğim gibi 7 sene kullandım ve şuan sağlığı yüzde 80. Hala da taş gibi çalışıyor ve bad sector yok. Fiyatının ürünü, aşırı yüksek performans beklemeyin ama fiyatını sonuna kadar çıkarır.
Kesinlikle katılıyorum hocam. Uzun ömürlü bir disk. 7 sene iyi bir süre.

Hocam zaten oyun içi kaplamalar geç yüklenmediği sürece sorun yok. Bekleme süresine pek takılmamak lazım.

WD Blue genel olarak daha dengeli bir performans veriyor. WD Purple zaten uzun ömür amaçlı bir disk. Yani hedef kitlesi ev kullanıcısı değil.

Kesinlikle katılıyorum hocam. Uzun ömürlü bir disk. 7 sene iyi bir süre.
Eğer sistem ssd'de kurulu ise depolama ve çok da profesyonel olmayan oyun amaçlı kesinlikle tercih edilebilir.

Teşekkürler hepinize son olarak söyle bir şey buldum sanırım normal desktop HDD si, WD Purple mi bu mu?

WD Purple. Yeşil etiketli Barracuda serisi sorunlu diye hatırlıyorum, ve tamiri de zor onların, bi sorun çıksa başınız ağrımasın, WD Purple alın geçin.

Teşekkürler hepinize son olarak söyle bir şey buldum sanırım normal desktop HDD si, WD Purple mi bu mu?

Barracuda kronik sorunlu disk. Amaç olarak ev kullanıcısını hedeflese de rakibi WD Blue karşısında zayıf kalıyor. Özellikle 2 TB ve üstü modeller. 1 TB olanı da zorunda kalınmadıkça alınmamalı. Ömrü kısa diskler. WD Purple çok daha uzun ömürlü olur.

Eğer sistem ssd'de kurulu ise depolama ve çok da profesyonel olmayan oyun amaçlı kesinlikle tercih edilebilir.

WD Purple. Yeşil etiketli Barracuda serisi sorunlu diye hatırlıyorum, ve tamiri de zor onların, bi sorun çıksa başınız ağrımasın, WD Purple alın geçin.
Barracuda kronik sorunlu disk. Özellikle 2 TB ve üstü modeller. 1 TB olanı da zorunda kalınmadıkça alınmamalı. Ömrü kısa diskler. WD Purple çok daha uzun ömürlü olur.
Teşekkürler.

Barracuda kronik sorunlu disk. Özellikle 2 TB ve üstü modeller. 1 TB olanı da zorunda kalınmadıkça alınmamalı. Ömrü kısa diskler. WD Purple çok daha uzun ömürlü olur.
Kesinlikle. Hdd tamiri yapan bir tanıdığım vardı onla konuşurken demişti yeşil etiketli Barracuda serisi tamir olmuyor diye.

Kesinlikle. Hdd tamiri yapan bir tanıdığım vardı onla konuşurken demişti yeşil etiketli Barracuda serisi tamir olmuyor diye.
Barracuda sağlam bir kumar. Belli bir zamandan sonra çıkanlarda ciddi problemler var. Zaten SMR bir disk. Eğer merak eden olursa neden kötü bir depolama birimi olduğunu detaylıca anlatabilirim. Çokça sorun çıkartıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı