2 TB Google One vs 3 tane harici disk

Makaleler
49
Merhaba,

Ben etrafıma sorduğum zaman hemen hemen herkes harici disk kullanıyor. Google One dediğim zaman "O ne?" şeklinde cevap alıyorum. Bu olay iyice kafamı karıştırdı. Bir türlü kendimi açığa kavuşturamadım.

Diski düzgün kullanırsan uzun yıllar dayanır mı? Ya da şöyle abartarak söylesem; 2 TB Google One vs 3 tane harici disk desem tercihiniz ne olurdu?

İşte burada kafam karışıyor. İnternet hızı malum. 5 GB veriyi buluta atmak zulüm gibi gelir bana göre. Dikkatli olursam o diskler işimi görür mü?

2TB Google One hepsinden iyidir bana kalırsa.

Şu an hem evde 1TB kendi diskimi, hem de 100GB olarak One kullanıyorum. Ama diskim bana asla One kadar kolaylık sağlamıyor. Daha fazla ihtiyacım olsa 100'ü de aşarım ama gerek yok şimdilik.
Buluta veri atmak da zulüm gibi gelmiyor açıkçası. Her şey zaten otomatik yedeklemede/eşitlemede olduğu için ruhum dahi duymuyor.

Bir de 3 farklı disk demişsin. Bunlarla tek tek uğraşmak, belki onları destekleyen bir hub almak seni daha fazla uğraştırmayacak mı?

2TB google one kullanıyorum. Hem telefonumun galerisi v.s anlık yedekliyor hem önemli dosyalarım orada barınıyor, hem sunucularımın günlük yedekleri oraya otomatik yapılıyor. İstediğim cihazdan erişim rahatlığıda var. Bence google one.

Bana göre manevi değeri olduğunda her ikisinde de depolanmalı. Ama sadece alan olarak kullanılacaksa internet hızına göre bile seçme kriteri değişmeli. Ne kadar fiziki olarak üründe olsa elektronik eşyanın kullanım ömrü var. Hangi marka olursa olsun artık eski kalitede değil bana göre.

Google One ise bu açıdan güvenilir, veri kaybetmezsin.
Asla %100 garanti verilemez. One özelinde olmasa bile güzel örnekleri var.

Özellikle şu bölüme dikkatinizi çekmek isterim:

1733138403710.png

Asla %100 garanti verilemez. One özelinde olmasa bile güzel örnekleri var.

Özellikle şu bölüme dikkatinizi çekmek isterim:

Eki Görüntüle 2365174
Şu açıdan söyledim:

Birisi, tüm dünya çapında bir şirket.
Diğeri ise senin çekmecende duran bir harici disk.

Google One almıştım aslında. Şu anda kullanmaya aktif olarak başladım. Fotoğraf eklenmiyor(buraya) ama 2 TB kullanmaya devam.

2TB Google One hepsinden iyidir bana kalırsa.
Yapmış bulunmaktayım.

2TB Google One kullanıyorum. Hem telefonumun galerisi vs anlık yedekliyor hem önemli dosyalarım orada barınıyor, hem sunucularımın günlük yedekleri oraya otomatik yapılıyor. İstediğim cihazdan erişim rahatlığıda var. Bence Google One.

Yaptım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı