2 yıllık bölüm vs. mezuna kalmak

Dostum yanlış anlamadım değil mi? TYT genel netin 20-25.

DGS ile ea bölümüne geçmiş biri olarak DGS mühendisliklerde kont. çok az, giren öğrenci sayısı çok fazla olduğu için ve DGS sınavı eşittir TYT sınavı olduğu için senin şuan 25 netin DGS'de de 25 net demektir. Sen lise hayatın boyunca hiçbir şey yapmamışsın... Dost acı söyler saçma bir 2 yıllık üniversiteye gidip DGS kasarım diyorsun ama yanılıyorsun hiç öyle olmayacak. O yüzden kır poponu adam akıllı LÜTFEN GELECEĞİN İÇİN ÇALIŞ. Seneye 4 yıllık direkt istediğin bölüme gitmeye bak.
 
Son düzenleme:
Dostum yanlış anlamadım değil mi? TYT genel netin 20-25.

DGS ile EA bölümüne geçmiş biri olarak DGS mühendisliklerde kont. Çok az, giren öğrenci sayısı çok fazla olduğu için ve DGS sınavı eşittir TYT sınavı olduğu için senin şu an 25 netin DGS'de de 25 net demektir. Sen lise hayatın boyunca hiçbir şey yapmamışsın... Dost acı söyler saçma bir 2 yıllık üniversiteye gidip DGS kasarım diyorsun ama yanılıyorsun hiç öyle olmayacak. O yüzden kır poponu adamakıllı lütfen geleceğin için çalış. Seneye 4 yıllık direkt istediğin bölüme gitmeye bak.

Hocam o 2 senede Full DGS çalışacağım zaten. 2 sene DGS çalışsam ilk bine girerim herhalde?
 
Dünya genelinde önlisans mezunlarının daha kısa sürede ve daha fazla sayıda istihdam edildiği görülmüştür. Eğer mesleğinize sahip çıkarsanız o da size sahip çıkar. Sektörün içinde olan bir Meslek Yüksekokulu ile doğru tercih yapabilir ve önlisans ile de güzel yerlere gelebilirsiniz. Ülkemizde her alanda mühendise ihtiyaç olmadığı halde sırf herkes mühendis oldu diye teknisyenin dahi yapacağı işe mühendis istihdam edilmektedir. Ondan sonra da ben mühendisim, bu işi niye yapıyorum diye hayıflanıyorlar.

Hayatımın başındayım ama birçok kez bu meseleyi yorumlamak için yeterince bilişim sistemleri ve yağ pası bir arada gördüm. İnanız ki; burada size "önlisanstan hayır gelmez" diyenlerin çoğu meseleye çok uzak.

Hatta DGS ile tamamlamaya dahi çalışmayınız, iş sahibi olmaya bakınız. Gerek yok, hayatınızda çok şey değişmeyecek, vakit harcamaya değmez.

Kısacası mesleğinize sahip çıkarsanız ön lisans sizi hedefinize götürür, sahip çıkmazsanız yüksek lisans bile sizi hiçbir yere götürmez.
Yukarıdaki yorumumu tekrar dikkate almanızı şiddetle tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı